Των φρονίμων τα παιδιά-ΟΠΕΚΕΠΕ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τις φετινές προκηρύξεις εποχικού προσωπικού που αναμένονται το προσεχές τρίμηνο.

Για να μην φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε άσκοπα και χωρίς αποτέλεσμα,θα πρέπει για πρώτη χρονιά να γίνουν οι όποιες επίσημες παρεμβάσεις χρειάζονται, πριν τις εγκρίσεις θέσεων,και οι θεσμικοί παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Θα ξεκινήσουμε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πέρυσι ο οργανισμός προχώρησε σε δύο προκηρύξεις εποχικού προσωπικού καθώς και στο δανεισμό υπαλλήλων από τα ΤοΚΑΑ.

1.Η πρώτη παρέμβαση θα πρέπει να γίνει στον αριθμό των θέσων.Πέρυσι υπήρξε δραματική μείωση για τους Γεωπόνους.
Αναλυτικά:
Μείωση 142 σε απόλυτο αριθμό.
Σε ποσοστό μείωση από 57% το 2007 σε 34% το 2008 ενώ την ίδια στιγμή ο συνολικός αριθμός των θέσεων αυξήθηκε κατά 300(αύξηση 27%).
Άλλες ειδικότητες π.χ τεχνολόγων αυξήθηκαν κατά 96(αύξηση 39%).

2.Το χρονικό διάστημα της σύμβασης.
Από τους 8 μήνες φτάσαμε χωρίς καμιά αντίσταση και παρέμβαση στους 6 με αποτέλεσμα, να μειώνεται ο χρόνος εργασίας,που με τα κωλύματα χειροτερεύει και μεγαλώνει το διάστημα(π.χ ένας που έκανε σύμβαση το Δεκέμβριο και απολυθεί τον Ιούνιο,έχει κώλυμα για όλες τις προκηρύξεις μέχρι τον Οκτώβριο) καθώς και ο αποκλεισμός του από το ταμείο ανεργίας, είναι παράγοντας πολύ σημαντικός για πολλούς συναδέλφους(χρειάζονται 7 μήνες).

3.Η τήρηση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας στα αποτελέσματα της προκήρυξης.
Αν και οι τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις υπάρχουν στα υποκαταστήματα για τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις,δεν διασφαλίζει τίποτα.
Επειδή οι ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις αφορούν όλες τις προκηρύξεις(ΕΛΓΑ,ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ κ.τ.λ) θα πρέπει να γίνει ενημέρωση του Υπουργείου για το φαινόμενο αυτό και να βρεθεί μια φόρμουλα ελεγκτικού μηχανισμού,από την διεύθυνση προσωπικού.
Αν δεν γίνει αυτό θα μείνουμε στα προσωπικά δεδομένα των φορέων,στην μη αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ και θα έχουμε τα φετινά αποτελέσματα.(πάρα πολλές θέσεις,άγνωστος ο αριθμός, τις καρπώθηκαν παράνομα "συνάδελφοι",σε βάρος των έντιμων αλλά και των μη ενημερωμένων)



ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ(Μ)Ε ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΟΙ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΤΗΣ ΠΟΣΓ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ.


Υ.Γ Όταν λέμε ΟΠΕΚΕΠΕ για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για εκατοντάδες συναδέλφους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

11 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2009 στις 10:33 μ.μ.  

Agroanerge, έχεις δίκαιο! Πρέπει να γίνουν κάποιες προσπάθειες εκ μέρους μας και να ασκηθούν πιέσεις- ιδίως για τη διάρκεια της σύμβασης. Το ξέρετε πως υπήρξαν συνάδελφοι που δούλευαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ με 6μηνη σύμβαση και δε δικαιούνται να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας; Και αυτό είναι το ελάχιστο κακό-τρόπος του λέγειν- μιας 6μηνης σύμβασης.

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2009 στις 11:17 μ.μ.  

Αγροάνεργε μας βρίσκεις σύμφωνους στα ζητήματα που έθιξες. Ex ante τοποθέτηση επί θεμάτων που μας απασχολούν. Που καθορίζουν τους όρους διαβίωσής μας στην τελική.

Εδώ και τώρα να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ. Σε αυτή τη χώρα και με αυτούς που καθορίζουν τις μοίρες όλων μας πρέπει τελικά να απαιτείς τα αυτοδίκαια.

Θα ήταν το ιδανικό όλοι οι συνάδελφοι να διατρανώσουν τη φωνή τους με κάθε τρόπο, με κάθε δυνατό μέσο. Το blog αυτό είναι ένα από αυτά τα μέσα (τα οποία αναπτύσουν μια ιδιαίτερη δυναμική στις μέρες μας).

Ας δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις στείρες αντιπαραθέσεις και ας αποβάλλουμε μια και καλή όποιας μορφής μισαλλοδοξία τρέφουμε.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2009 στις 9:09 π.μ.  

Το τελευταίο υστερόγραφο είναι όλα τα λεφτά. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η κριτική. 1000 θεσεις ετησίως (πάγιες και διαρκείς ανάγκες μην κοροιδευόμαστε) καλύπτονται από συμβασιούχους. Συμβάσεις για εποχιακό βγαίνουν η μια στα καπάκια με την άλλη (ο ορισμός των πάγιων αναγκών). Οι υπηρεσίες (κυρίως οι ελεγκτικές) του κράτους υπολειτουργούν και είναι εντελώς γυμνές. και εμείς φαγωνόμαστε για το κώλυμα. ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2009 στις 2:14 μ.μ.  

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΗΝ 3Κ/2009. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ"! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2009 στις 2:42 μ.μ.  

Μολις ειδα την προκυρηξη 3Κ/2009 συναδελφοι.Εχει δικιο ο 2.14.
Ειναι τοσες πολλες οι θεσεις των γεωπονων που-κυριολεκτικα- δεν μπορεις να τις μετρησεις!
Πιστευω οτι λογω της εξαιρετικα μεγαλης πληθωρας του αριθμου των θεσεων με 1150-1200 μορια διοριζομαστε!(ισως να μεινουν κενες και καποιες θεσεις).
Ειναι η ευκαιρια μας. Η τωρα η ποτε.Ολοι να κανουμε τα χαρτια μας ΤΩΡΑ.Γυρισε ο τροχος, θα γ...σει κι ο φτωχος!
Αντε και καλο βολι σ ολους!!!!!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2009 στις 3:52 μ.μ.  

Και όσον αφορά τις ψευδείς υπέυθυνες δηλώσεις τι θα γίνει φέτος; Πάλι τα περσινά; Η πρώην λίστα του ΕΛΓΑ υπέστη μυριάδες ανακατατάξεις ώστε να μη μπορεί κανείς να φέρει σε αντιπαραβολή τη μια λίστα με την άλλη... μιας και αναγκαζόμαστε να κάνουμε και το χωροφύλακα-χαφιέ για μια σύμβαση 6μηνη διάρκειας ή στην καλύτερη περίπτωση 8μηνη.

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2009 στις 12:51 μ.μ.  

ola kala auta pou les alla den exeis dikio gia tous taxnologous.o elga exei apo elaxistes ews katholou theseis gia texnologous an de bgalei kamia thesi k o opekepe oi texnologoi ti tha ginoun?tha ginoun kleftes gia na zisoun?

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2009 στις 2:45 μ.μ.  

ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ή ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1000-1200.

ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ;
ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (Π.Χ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ) ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ;

agroanergos 18 Μαρτίου 2009 στις 3:57 μ.μ.  

ΠΡΟΣ 2:45

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝΕ
1100 ΘΕΣΕΙΣ.ΜΕΙΩΣΗ 300 ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΑΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΓΊ'ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2009 στις 1:15 μ.μ.  

ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Κ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ.ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:1)Ο ΕΛΓΑ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΚΥΡΙΞΗ?Η' ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!
2) ΟΙ ΑΝΑΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Η' ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΑΚΟΜΑ. ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 7:40 μ.μ.  

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ΕΙΔΑΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕ 19,5 ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ 7 ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΣ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΟΤΣΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP