Προσφυγή στο ΣΤΕ για την παραχώρηση δασικής έκτασης στην Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Την ακύρωση της παραχώρησης δημόσιας δασικής έκτασης 32.100 τ.μ. στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επιδιώκει με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) για τη γνωστή υπόθεση που καταγράφηκε στην επικαιρότητα ως «Ανθιμοπέδι».

Στρεφόμενος κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντού και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ο ΔΣΘ χαρακτηρίζει μία σειρά πράξεών τους αντισυνταγματικές και παράνομες, καθώς οδηγούν σε παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και τις δασικές εκτάσεις.

Στην προσφυγή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣΘ Μ. Λαμτζίδης τονίζεται ότι η υπουργική πράξη είναι αντισυνταγματική και άκυρη, γιατί παραχωρεί δημόσια δασική έκταση για σκοπό που δεν προβλέπεται στον νόμο, όπως είναι το ευαγές ίδρυμα αποκατάστασης χρονίως πασχόντων που θέλει να κατασκευάσει η Εκκλησία.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η υπουργική πράξη δεν επικαλείται κανένα λόγο δημοσίου συμφέροντος για την παραχώρηση, ιδίως εν όψει του κανονισμού του ιδρύματος που προβλέπει ότι οι ασθενείς θα καταβάλλουν τα έξοδα διαμονής και περίθαλψής τους οι ίδιοι από τις συντάξεις τους ή από δωρεές περιουσιακών τους στοιχείων.

Με την ίδια προσφυγή προσβάλλεται ως παράνομη και άλλη μία πράξη που εκδόθηκε τον Οκτώβριο 2007 από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της ΝΑ Θεσσαλονίκης για την «έγκριση μελέτης για την άρση λειτουργίας τμήματος ρέματος που βρίσκεται στην περιοχή Μπάγλαρη στον Δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης».

πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενη ανάρτηση για το θέμα ΕΔΩ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP