Κοροϊδία

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ελπίδες για δουλειά στο Δημόσιο μοιράζει αφειδώς η κυβέρνηση με τις στρατιές των νέων συμβασιούχων, εποχικών και ωρομισθίων, που συνεχίζει να προσλαμβάνει.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για διπλή κοροϊδία: Εκείνων που προσλαμβάνονται, αφού η δουλειά που βρίσκουν είναι προσωρινή και οι αμοιβές που παίρνουν ψίχουλα. Αλλά και της κοινωνίας, αφού η κυβέρνηση διαφημίζει μείωση της ανεργίας, ενώ στην πραγματικότητα μεταθέτει την καταγραφή της για κάποιο διάστημα. Η μέθοδος των προσλήψεων στο Δημόσιο με αυτούς τους τρόπους δεν είναι βέβαια ανακάλυψη της σημερινής κυβέρνησης. Είναι όμως η Νέα Δημοκρατία εκείνη που κατακεραύνωνε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ για τους 250.000 συμβασιούχους που είχε σε εκκρεμότητα το 2004.

ΚΑΙ υποσχόταν ότι η πρακτική αυτή θα σταματήσει οριστικά και ότι στο Δημόσιο θα γίνονταν μόνο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.

ΠΟΛΥ περισσότερο αφού και τα δικαστήρια έκριναν ότι οι συμβασιούχοι έπρεπε να μονιμοποιηθούν καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Ακόμη χειρότερα, και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί με καταδίκη της χώρας, αν δεν μονιμοποιηθούν.

ΣΗΜΕΡΑ περίπου οι μισοί νεοπροσληφθέντες σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου- νοσοκομεία, Πυροσβεστική, μουσεία, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες- δουλεύουν με προσωρινή σχέση εργασίας. Πολλοί χωρίς κανονική ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη και με χαμηλότερες αμοιβές από τους μόνιμους συναδέλφους τους.

ΕΧΟΥΜΕ δηλαδή το φαινόμενο υπάλληλοι που κάνουν την ίδια δουλειά, στην ίδια υπηρεσία, να έχουν εντελώς διαφορετικά εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ένας εργασιακός μεσαίωνας στον 21ο αιώνα!

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η κυβέρνηση δημιουργεί στρατιές υπαλλήλων τους οποίους κρατά ομήρους, καθώς η ανανέωση των συμβάσεών τους εξαρτάται από την ίδια και την εκλογική επιβίωσή της.

ΑΥΤΗ είναι η επανίδρυση του κράτους που υποσχέθηκε;

πηγή:Τα Νέα

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP