Ο Κτηνίατρος-Συγγραφέας Θεόδωρος Κόλλιας απαντά στην Τσουκνίδα για το ΓΕΩΤΕΕ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Αγαπητοί συνάδελφοι

Εδώ και δυο μέρες αναρωτιέμαι εάν πρέπει να απαντήσω ή όχι στα όσα είναι κατατεθειμένα στην ιστοσελίδα σας και με αφορούν τα μέγιστα, αν και για όλα νοιάζομαι και παλεύω, βεβαίως ανάλογα με τις δυνάμεις μου.
Λοιπόν, ο διάλογος είναι ο συνδετικός ιστός της ίδιας της δημοκρατίας και η κριτική είναι η θεμελιώης ουσία αυτού του ιστού. Επομένως η κριτική πάντα συμβάλλει στη βελτίωση και είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη, είτε είναι θετική είτε αρνητική, όσο τσουχτερή και πικρή κι αν είναι. Το ίδιο και ο σχολιασμός. Άλλο πράγμα όμως είναι η λασπολογία, η χολή, η εμπαθής αναφορά. Τις περισσότερες φορές η τελευταία χαρακτηρίζεται ως επιπόλαιη, επιφανειακή και πολλάκις πομπώδης και επιδεικτική με έξυπνες δήθεν μεγαλορρημοσύνες και άλλα τέτοια συναφή. Η διαφορά σαφέστατη και προφανής, όπως ακριβώς η κνίδωση από τσουκνίδα στα πρόβατα και το αλλεργικό άσθμα σε όλους τους οργανισμούς. Και επειδή θέλω να είμαι ρητός και σαφής, τη δική σας, οπωσδήποτε τη συγκεκριμένη, τη συγκαταλέγω στην δεύτερη κατηγορία που κατά κόρον συναντάται στις διάφορες φυλλάδες, λέγε με Αυριανή κτ.λ.
Ε..όχι ρε συνάδελφοι τέτοια αντιμετώπιση της Λογοτεχνίας και της Τέχνης! Ε.. όχι και να υποβαθμίζετε αυτές τις θεές με τέτοιο φθηνό και άκρως απαξιωτικό τρόπο. Με καταπήσει και συγχρόνως με στεναχωρεί το γεγονός ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν συνάδελφοι που ασπάζονται το δόγμα Κούβελα: οι ποιητές είναι λαπάδες. Αυτές οι απόψεις και οι θεωρήσεις υποβιβάζουν το επίπεδό ΟΛΩΝ μας, πρώτα ως ατόμων-πολιτών και μετά ως επιστημόνων. Δεν ξέρω αν θυμάστε εκείνο το διαχρονικό σύνθημα του Μάη του ’68: Εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει και η…μοναξιά. Συνάδελφοι κατά αντιστοιχία, εκτός από τα επιστημονικά, τα συνδικαλιστικά και τα αποδέλοιπα συναφή υπάρχει και η ….φιλοτεχνία, η ..φιλοκαλία, το γούστο, το χόμπι, η αγωγή της ψυχής η ψυχαγωγία.
Έτσι για να κλείσω αυτό το σημείωμά μου, σας αφιερώνω λίγους στίχους του φίλου και συνάδελφου Σέργιου Μαυροκέφαλου καθώς και αυτά μου έστειλε ο άλλος φίλος, ο Θεόφιλος Ελευθεριάδης, ειδικά για την περίπτωση.
►…Μες στη γιγάντια φυλακή/αναζητούμε διαδρομές ελεύθερες/ κι αυτές αόρατες/……. /Μα κάποιοι τυφλοπόντικες/ δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις/ γι αυτούς μόνο υπόγειες/ μπορούν να είναι.
► Γιατί εσύ θεωρείς τον εαυτό σου μια απλή κλωστή του χιτώνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όπως η κλωστή είναι ίδια με όλες τις άλλες του χιτώνα , έτσι κι εσύ φροντίζεις να μη διαφέρεις απ` τους άλλους ανθρώπους. Εγώ όμως θέλω να είμαι η πορφύρα! Το μικρό εκείνο λαμπρό νήμα , που κάνει τα άλλα νήματα του χιτώνα να φαίνονται όμορφα και κομψά . Τι μου λες δηλαδή : «γίνε όμοιος με το πλήθος ;» Μα τότε πως θα παραμείνω πορφύρα ; Αυτά (αυτές τις αλήθειες) είδε και ο Πρίσκος Ελβίδιος και έπραξε ανάλογα. Όταν ο Βεσπασιανός τον διέταξε να μη μπει στην συνεδρίαση της Συγκλήτου του απάντησε : «Είναι στο χέρι σου να με παύσεις από Συγκλητικό, αλλά όσο είμαι Συγκλητικός θα μπαίνω». «Εντάξει, να μπεις , αλλά να μη μιλήσεις» τον διατάζει ο Βεσπασιανός. «Μη με ανακρίνεις και δεν θα μιλήσω» . «Μα αφού ξέρεις ότι πρέπει να σε ανακρίνω». «Τότε και εγώ θα πω ότι θεωρώ σωστό». «Αν μιλήσεις θα σε εκτελέσω». «Γιατί; Είπα ποτέ ότι είμαι αθάνατος; Εσύ θα κάνεις το δικό σου και εγώ το δικό μου. Στο χέρι σου είναι να με εκτελέσεις και στο χερι μου να πεθάνω χωρίς φόβο. Στο χέρι σου να με εξορίσεις και στο δικό μου να φύγω χωρίς λύπη». Σε τι ωφέλησε τον Πρίσκο να είναι μόνος, ένας ; Σε τι ωφελεί η πορφύρα το ιμάτιο ;
Αρριανού, των Επικτήτου διατριβών , Α / β, 17-22 1 2

1Αμ ..εκείνα τα σχόλια, από no, περί των Δ.Υ. αλλά και τα άλλα δύο, από agroanegos, τι να πω; Εντελώς κατάπτυστα και τα …ξεπερνώ. Μόνο δυο λέξεις: καθένας διαφημίζει ό,τι παράγει και χρησιμοποιεί. Οι τσιγγάνοι καρπούζια και πατάτες με τα ντάτσι τους, ο εμπαθής κακίες και μάλιστα ανώνυμα και στο σκοτάδι, ο χαζός χαζομάρες και πάει λέγοντας…
2Δεν μπορώ όμως να περάσω και στο ντούκου πολλά που γράφετε για το ΓΕΩΤΕΕ και τον πρόεδρό του. Ρε παιδιά είναι κρίμα μεγάλο, εγώ δεν συγχρωτίζομαι πολιτικά, χωρίς αυτό να έχει σημασία, αλλά η σκάφη να λέγεται σκάφη και τα σύκα σύκα. Για πέστε μου, μέχρι τώρα πότε είχαμε καλύτερο επιμελητήριο και πιο διεκδικητικό, δίπλα σε όλους τους συλλόγους και των πέντε κλάδων μας; Σε τελική ανάλυση για το ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ κάθε αιρετού οργάνου της δημοκρατίας μας δεν είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας; Αλήθεια ξέρετε ποια είναι η θέση του ΓΕΩΤΕΕ για το ΟΣΔΕ και την ΠΑΣΕΓΕΣ; Εξάλλου γιατί δεν στέλνετε και σεις οποιαδήποτε αναφορά ή καταγγελία ή ό,τι άλλο θέλετε για δημοσίευση στο περιοδικό του; Αλλά και στο Δ.Σ. μπορείτε να το στείλετε, για να πάρει θέση. Εκτός εάν θεωρείτε ότι με την παρέμβαση ή την όποια συμμετοχή σας συμβάλλετε στην αναγνώριση και στη νομιμοποίησή του. Αν είναι έτσι, τότε συνεχίστε τον πετροπόλεμο, μια στο καρφί και μια στο πέταλο!
Τέλος για τα χάλια του αγροτικού τομέα της χώρας (γεωργία και κτηνοτροφία) και την οικτρή κατάσταση (ανεργία, φτώχεια κτ.λ.) ξέρετε και παραξέρετε ποιοι ευθύνονται. Μη χτυπάτε το σαμάρι αλλά το γάιδαρο, γιατί αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες. Χάσαμε τους κοκκόρους χάνουμε και τις κότες.
Πάντως παρά τα όσα σας καταμαρτυρώ, κατά τα άλλα ΠΟΛΛΑ ΣΥΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ

Θεόδωρος Κόλλιας
Κτηνίατρος -Συγγραφέας


_____________________________
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ Κύριε Κόλλια ,
Με χαρά φιλοξενούμε τις απόψεις σας.Η κριτική μας για το ΓΕΩΤΕΕ στηρίζεται σε γεγονότα . Καμία σχέση με εμπάθεια ή προσωπικές επιθέσεις. Ούτε είμαστε εμπαθής απέναντι στο πρόσωπο του Προέδρου.
Εξάλλου δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ. Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου…αλλά κατά τη γνώμη μας ως Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ έχει αποτύχει.
Αυτή η καραμέλα που ακούγεται από πολλούς ότι το ΓΕΩΤΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να σταματήσει… Αν το ΓΕΩΤΕΕ είχε τη δύναμη και κύρος όλα θα ήταν διαφορετικά για το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ. Το ΓΕΩΕΤΕΕ έχει καθήκον και ευθύνη να προασπίζεται τα συμφέροντα των ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ!!! Να το καταλάβουμε αυτό το θέμα μια και καλή.
Η “ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ” με τη σημερίνη της μορφή λειτουργεί από τον Οκτώβριο οπότε μην ζητάτε να ασκήσει κριτική για ότι έγινε πριν 1 ή 2 χρόνια ή στην προηγούμενη διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ.
Ας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα “κριτικής” για το ΓΩΕΤΕΕ.
Η ανατροπή της λίστας του ΕΛΓΑ. Το ΓΕΩΤΕΕ δεν ασχολήθηκε σχεδόν καθόλου… παρόλα που οι συνάδελφοι μας αδικήθηκαν…. παρόλα το παράλογο του 24 μηνου…
Κι άλλο γεγονός: Το ΓΕΩΤΕΕ απέσυρε την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εξίσωση όλων των Γεωτεχνικών με τους Τεχνολόγους στα πλαίσια του Προγράμματος Νέων Γεωργών μετά… από … συνομιλίες με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης….
Επίσης σας παραθέτουμε και το παρακάτω συμβάν:
Δημοσιεύτηκε στο Ιστολογίο agroanergos από τον agricman
Το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε., σύμφωνα με το νόμο 1474/1984 άρθρο 2, §η , έχει σαν σκοπό:
« να προασπίζει τα επιστημονικά , τα επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτιστικά συμφέροντα των γεωτεχνικών και μεριμνά για την προαγωγή και την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του». Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους όλα τα εκλεγμένα μέλη του ΓΕΩΤΕΈ σε κάθε ενέργεια τους και πόσο μάλιστα όταν χρησιμοποιούν αυτή τους την ιδιότητα.
Αφορμή αυτής της ανάρτησης αποτελεί το εξής περιστατικό: τη Τρίτη 24/2/09 συγκληθεί Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. Στα θέματα που συζητηθήκαν ήταν και ο τρόπος αντιμετώπισης των συμβασιούχων που δικαιώθηκαν πρόσφατα, μετά την υποβολή αίτησης θεραπείας, από τον ΑΣΕΠ. Πρόταση του προέδρου ήταν η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόφαση του ΑΣΕΠ και ζήτησε την εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. του οργανισμού να προβεί στην παραπάνω ενέργεια. Πλην του εκπροσώπου των εργαζομένων, όλοι δώσανε την έγκριση τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο εκπρόσωπους του ΓΕΩΤΕΕ κ. ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ ΠΑΝ. Οι 19 δικαιωθέντες από τον ΑΣΕΠ θα θέλανε να «ευχαριστήσουν» τον ανωτέρω «κύριο» γιατί τίμησε το ρόλο του ως εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ. και ήταν πιστός στην εφαρμογή του νόμου. Όταν αποφασίσατε κ. ΚΑΛΦΟΥΤΖΟ να ζητήσετε την ψήφο των συναδέλφων είχατε υπόψη σας τον ιδρυτικό νόμο του ΓΕΩΤΕΕ; Προφανώς ναι(ελπίζω). Όταν χρειάστηκε να τον εφαρμόσετε τι έγινε; Τον ξεχάσατε; Τους συναδέλφους που σας ψηφίσανε- που να τους κοπεί το χέρι- και αυτούς τους ξεχάσατε ή τους «γράψατε» μαζί και τον νόμο;
Ξεχνάει ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ ότι :οι 19 αυτοί συνάδελφοι έχουν οργώσει την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα με κόστος τόσο οικονομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδοο ΕΛ.Γ.Α είναι ένας οργανισμός που απασχολεί κάθε χρόνο περίπου 650 συμβασιούχους και δεν προβαίνει σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού(σημείο που μέμφεται και ο ΑΣΕΠ στην απόφαση που δικαιώνει τους ανωτέρω)οι ανωτέρω συνάδελφοι δικαιώθηκαν από τον ΑΣΕΠ, κατόπιν εφαρμογής ενός νόμου του κράτουςστη τελική ποιους υποτίθεται εκπροσωπείτε;
Ανεξαρτήτως της ψήφου του εν λόγω, η απόφαση δεν θα ήταν διαφορετική αλλά ήθελε να μας δώσει τον ορισμό της αντισυναδελφικότητας. Ας ελπίσουμε, για το καλό του κλάδου, να μην βρει άλλους μιμητές.
Όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
Αυτά προς ενημέρωση των συναδέλφων ανεξαρτήτως της άποψης που έχουν για την δικαίωση ή όχι των παραπάνω συναδέλφων.Τελικά ο «εχθρός» είναι εκ των έσω.
___________
Αγαπητέ Κύριε Κόλλια ,
Αυτά τα 3 γεγονότα αρκούν να δείξουν με το πιο λαμπρό τρόπο την κατάντια του ΓΕΩΤΕΕ.
Και τώρα ερχόμαστε στην έκδοση του βιβλίου από το ΓΕΩΤΕΕ με λογοτεχνικά κείμενα. Ασφαλώς και κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν κάτι σπουδαίο και πραγματικά υπέροχο. Αλλά πώς να μιλήσεις για Τέχνη στον πεινασμένο Γεωτεχνικό? Αλήθεια ξέρετε τι ποσοστά ανεργίας έχει ο Γεωτεχνικός Κλάδος?Αλήθεια ξέρετε ότι το ΓΕΩΤΕΕ το πληρώνουν μόνο οι άνεργοι και οι συμβασιούχοι Γεωπόνοι για να έχουν την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος για να μπορούν να δουλέψουν? Ξέρετε ότι η πλειοψηφία των δημοσιών υπαλλήλων δεν πληρώνει την συνδρομή του για το ΓΕΩΤΕΕ? Επομένως αυτό το βιβλίο θα βγει κατά πάσα πιθανότητα με τα χρήματα των ανέργων ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ!!!!
Και να ξέρετε ότι οι άνεργοι ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ έχουν καλύτερη σχέση με την Τέχνη…μια και έχουν τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο….
Δεν ξέρουμε αν η τωρινή διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ είναι καλύτερη από τους προηγούμενουςΑυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν είναι αυτό που θέλουμε…
Και να ξέρετε ότι σύντομα ΟΛΟΙ εμείς που ασκούμε κριτική στο ΓΕΩΤΕΕ ίσως να είναι πλέον ανάγκη να εκφραστούμε με πιο επίσημο τρόπο….
Τα γεγονότα μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι αυτοί που διοικούν το ΓΕΩΤΕΕ δεν είναι απλά ανίκανοι , είναι επικίνδυνοι!!!

Μετά τιμής ,
“Ομάδα Γεωπόνων Τσουκνίδας”


agroanergos

Αγαπητέ Κτηνίατρε αν η αδιαφορία του ΓΕΩΤΕΕ για τους χιλιάδες άνεργους και συμβασιούχους Γεωπόνους έναι χαζομάρες τότε λυπάμαι ιδιαίτερα για σας!

Αλλά μιας και έρχεται Πάσχα δεν μας λέτε πως ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ(οι Κτηνίατροι) την απεργία πέρυσι τις άγιες μέρες;

5 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 8:45 μ.μ.  

Συναδελφοι αυτος ο Κολλιας τι ειναι και το εχει ριξει στην κουλτουρα; Boλεμενος δημοσιος υπαλληλος;
Oταν δεν υπαρχει δουλεια χεστηκαμε για την ποιηση και ολα τα σχετικα και καλα λενε οτι την συνδρομη του μπουρδελλου που λεγεται ΓΕΩΤΕΕ την πληρωνουν οι συμβασιουχοι με τα λεφτα των οποιων ασχολειται με παπαριες το ΓΕΩΤΕΕ αντι να τρεχει να λυσει το προβλημα της ανεργιας των μελων του.
Αι σιχτιρ αλητες...

agroanergos 3 Μαρτίου 2009 στις 8:58 μ.μ.  

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΘΕ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ" ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΑ.

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 9:07 μ.μ.  

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΣΑΦΑΛΙΑΡΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ?
ΘΡΥΛΕΩΝ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΑΝΕΡΓΟΣ

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 11:24 μ.μ.  

Δεν βριζω φιλε μου agroanerge αλλα οταν σου λενε αφου δεν εχεις ψωμι να φας , δεν πειραζει, φαε παντεσπανι τοτε ξεχνας τους καλους σου τροπους και γινεσαι χυδαιος, προστυχος, και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.Και για την συντριπτικη πλειοψειφια(για να ειμαστε δικαιοι) του ΓΕΩΤΕΕ οσο και να βρισεις παλι ευγενικος εισαι. Ασε μας καπου να ξεσπασουμε. ουτως η αλλους γραμμενους μας εχουν...

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 12:24 π.μ.  

Μερικοί ξεκινούν σαν επαναστάτες αλτρουϊστές ιδεολόγοι συντροφικοί κοινωνιστές κοινοκτήμονες αλλά μεγαλώνοντας έρχεται η πείνα και τότε βρίσκουν τον τρόπο και ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ξεχνώντας τα παιδικά τους όνειρα. Όμως μπορούν πλέον να το ρίξουν στη λογοτεχνία. Κατανοητό. Αλλά εξυπακούεται, με τα δικά τους χρήματα, όχι των εξαθλιωμένων ανέργων και συμβασιούχων.

Το κακό είναι ότι οι υπερασπιστές του ΓΕΩΤΕΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ γιατί αρμέγει κάθε μήνα ένα σεβαστό ποσό από τα εκτιμητικά του κάθε συμβασιούχου -και μόνιμου- εκτιμητή εκτός από την ετήσια συνδρομή;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP