Μαντέλη:οι ευθύνες στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ευθύνες στην τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου επέρριψε καταθέτοντας ενώπιον των εισαγγελέων Εφετών που ερευνούν την υπόθεση, η πρoϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταματίνα Μαντέλη.

Λίγο πριν από την περαίωση της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την ανωμοτί κατάθεση για συνέργεια σε απιστία του γεν. γραμματέα. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκιαδά, η διευθύντρια Πολιτικής Γης έδειξε καταθέτοντας ως ύποπτη μέσω υπομνήματος, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό ως τα πρόσωπα που έλαβαν τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις για τις ανταλλαγές εκτάσεων.
Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο υπόμνημά της, η κ. Μαντέλη έκρινε ότι η Μονή δεν είχε δικαίωμα νομής και κατοχής στη λίμνη Βιστωνίδα, με αποτέλεσμα να μην δικαιούται και αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο εκτέλεσε, ως όφειλε, τις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες είχαν εκδοθεί με όλους τους νόμιμους τίτλους και ενημέρωνε για τις κινήσεις της τον προϊστάμενό της κ. Κ. Σκιαδά αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα, η κ. Μαντέλη είχε εκφράσει την αντίθεσή της γραπτώς από το 2003 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης. Ωστόσο επειδή οι υπουργικές αποφάσεις δεν καταρτίστηκαν, όπως διευκρινίζει, από τη Διεύθυνσή της, δεν είχε την ευχέρεια να επισημάνει εκ νέου τη διαφωνία της. Μάλιστα, η ίδια ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της αντίθεσής της η Διεύθυνση «παρεκάμφθη» και οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις της εστάλησαν ταχυδρομικώς. «Εξετέλεσα ενόρκως και ευσυνειδήτως το υπηρεσιακό μου καθήκον», αναφέρει μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας στους δύο εισαγγελείς ότι «εφάρμοσε ρητές προφορικές και γραπτές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου»....Συνέχεια

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP