Επιστολή Γεωτεχνικών στον Πρωθυπουργό για τις αγωγές Αλ.Κοντού

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το νέο γύρο… αγωγών που “άνοιξε”, σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός, εκφράζουν με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΠΟΓΕΔΥ), της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΠΕΓΔΥ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ). Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου ο κ. Κοντός είχε καταθέσει αγωγή προς τον πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ, κ. Ν. Κακαβά.
Σύμφωνα, τώρα, με την τελευταία ανακοίνωση των γεωτεχνικών, ο κ. Κοντός κατέθεσε αγωγές με τις οποίες ζητά τεράστια ποσά από τους προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς των Σωματείων των γεωτεχνικών, ζητώντας καταλογισμό ευθυνών για το περιεχόμενο δελτίου τύπου που αφορά στην «υπόθεση βατοπαιδίου» που εκδόθηκε από τα Σωματεία την 16η Σεπτεμβρίου 2008, θεωρώντας ότι υπάρχουν ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το πρόσωπό του.
Οι γεωτεχνικοί κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, να ποινικοποιήσει για δεύτερη φορά τη συνδικαλιστική δραστηριότητα των Σωματείων τους.
Ολόκληρη η επιστολή των γεωτεχνικών έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρου Κοντού, να ποινικοποιήσει για δεύτερη φορά τη συνδικαλιστική δραστηριότητα των Σωματείων μας, καταθέτοντας αγωγές με τις οποίες ζητά τεράστια ποσά από τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς των Σωματείων μας.
Συγκεκριμένα ζητά τον καταλογισμό ευθυνών για το περιεχόμενο δελτίου τύπου που αφορά στην «υπόθεση βατοπαιδίου» που εκδόθηκε από τα Σωματεία μας την 16η Σεπτεμβρίου 2008, θεωρώντας ότι υπάρχουν ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το πρόσωπό του.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα σωματεία μας εκτίμησαν ιδιαίτερα τη δημόσια δήλωσή σας, για ανάληψη πολιτικών ευθυνών για το θέμα αυτό και ευελπιστούσαμε ότι ο πρώην Υπουργός θα αναλάμβανε και αυτός με παρρησία τις ευθύνες που του αναλογούν .
Αντ΄ αυτού με έκπληξη και αγανάκτηση κληθήκαμε να παραλάβουμε τις επίμαχες αγωγές και δεν κατανοούμε ούτε τη σκοπιμότητα της ενέργειας, ούτε τη χρονική συγκυρία άσκησης του ένδικου αυτού μέσου.
Διάχυτο είναι το αίσθημα αγανάκτησης και πικρίας στους χιλιάδες Γεωτεχνικούς από την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του πρώην Υπουργού.
Όλοι κατανοούν τη δυσχερή πολιτική θέση, στην οποία έχει περιέλθει, από την εξέλιξη της υπόθεσης , όμως δεν μπορεί να καταφεύγει σε τέτοια μέσα για την αποφυγή των ευθυνών του. Προβληματιζόμαστε ποιους εξυπηρετεί η διατήρηση στην επικαιρότητα με τέτοιες ενέργειες, του θέματος αυτού που συγκλόνισε επί μεγάλο χρονικό διάστημα την ελληνική κοινωνία.
Η προσπάθεια επικοινωνιακής αξιοποίησης της απαράδεκτης αυτής ενέργειας εκτιμάμε ότι θα πέσει στο κενό γιατί οι πάντες γνωρίζουν τα γεγονότα και τον τρόπο χειρισμού της «υπόθεσης του Βατοπαιδίου» από τον έχοντα την αρμοδιότητα ¨πολιτικής γης¨, πρώην Υπουργό .
Επίσης η προσπάθεια να απεμπλακεί από το θέμα αυτό, με το σκεπτικό ότι πρώτος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, πέφτει στο κενό γιατί η ελληνική κοινωνία γνωρίζει σήμερα τη διαχρονική εξέλιξη του θέματος, αφού αυτό συζητήθηκε διεξοδικά τόσο στη Βουλή, όσο και στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος η προσπάθεια να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να επιβληθεί ένα κλίμα ιδιότυπης τρομοκρατίας σε βάρος μας, αντανακλά στο σύνολο των Γεωτεχνικών και θα αντιμετωπιστεί δυναμικά από το Γεωτεχνικό Κόσμο.
Κύριε Πρωθυπουργέ, Απευθυνόμαστε στο θεσμικό σας ρόλο και αναμένουμε τη συμπαράστασή σας για την προστασία και τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αν το θέμα συνεχίσει τη δικαστική οδό, θα έχουμε τη συνδρομή σας στην άδικη, αντισυνδικαλιστική και άσκοπη ενέργεια του πρώην Υπουργού.

πηγή:agronews

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP