24ΜΗΝΟ και συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Επειδή πολλοί θα έχετε ενημερωθεί για τις εξελίξεις με το 24μηνο στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ θα πω κανά δυο πράγματα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρχουν παρερμηνείες και δημιουργούνται εντυπώσεις στους δικούς μας συμβασιούχους.

Η χθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

Κατέθεσα σήμερα στη Βουλή την τροπολογία που είχα ανακοινώσει. Σύμφωνα με αυτή:
Πρώτον, θα προχωρήσει άμεσα η πληρωμή όλων των δεδουλευμένων όσων συμβασιούχων δεν είχαν πληρωθεί λόγω της κατάργησης του ειδικού λογαριασμού το Νοέμβριο του 2008. Στο μέτρο αυτό εντάσσονται όχι μόνον οι συμβασιούχοι της Ακρόπολης αλλά και οι συμβασιούχοι όλων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Δεύτερον, ανανεώνονται οι συμβάσεις τους για το χρόνο που ξεκίνησε πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι και το φετινό Νοέμβριο.
Τρίτον, γίνεται δυνατή η επαναπρόσληψή τους από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι και το Νοέμβριο του 2010, κατ΄ εξαίρεση και παρά το ότι οι συμβάσεις τους θα έχουν υπερβεί το χρονικό όριο των 24 μηνών.
Το κόστος της ρύθμισης ανέρχεται σε 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση θεωρεί τη ρύθμιση έντιμη, δίκαιη και γενναία, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος.


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1.Η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο τους συμβασιούχους του υπουργείου πολιτισμού και κανέναν άλλλον!

2.Η εξαίρεση γίνεται μόνο για τους συμβασιούχους που έχουν δουλέψει από την 1η Νοεμβρίου 2006 εως την 1η Νοεμβρίου 2008 σε μουσεία και αρχοιολογικούς χώρους.

3.Υπάρχει η πιθανότητα η συγκεκριμένη τροπολογία να προσβληθεί στα δικαστήρια γιατί μπορεί να την ακολουθήσουν και άλλλοι;

4.Ενώ από την μια πλευρά δεν τους κάνει αορίστου χρόνου από την άλλη μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ;;;


Θα είναι ντροπή να περιμένουν κάποιοι από τους αγώνες των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ να ανοίξει το παραθυράκι και για τον δικό μας κλάδο.Έκλεισαν το Υπουργείο,την Ακρόπολη,Λιμάνια και αναγκάστηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει παρέμβαση.

Το ξαναγράφω για άλλη μια φορά και στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις προθεσμίες της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων και στον ΕΛΓΑ τώρα με το πακέτο των αγροτών θα μπορούσε να ασκηθεί η πίεση για την λύση των δικών μας προβλημάτων.

Αν'αυτού ο πρώην κύριος Κοντός διαλαλούσε για την γρήγορη καταβολή των επιδοτήσεων με τις πλάτες των συμβασιούχων αρχές Δεκέμβρη,και τώρα ο νυν για την γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων με ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠ'ΑΚΡΗ Σ'ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!!!

Παιδιά μην τα θέλουμε όλα έτοιμα αυτή είναι η αλήθεια και τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν δεν κοιτάμε λίγο παραπέρα από το τομαράκι μας.

Υ.Γ Διαβάστε αν θέλετε και το προχθεσινό δελτίο τύπου του έκτακτου προσωπικού του ΥΠΠΟ.

Μπορεί να μην έχει την ξύλινη γλώσσα των δικών μας και τον "καθωσπρεπισμό" των λέξεων που χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για δημόσιες σχέσεις αλλά θα νιώσετε καλύτερα την αλήθεια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2009 στις 10:48 π.μ.  

που ήσουν όταν άλλοι φώναζαν για τον κλάδο? οεοοοοοο!!!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2009 στις 12:49 μ.μ.  

Και τωρα τι γινεται μ εμας agroanerge, και λοιποι;

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2009 στις 3:24 μ.μ.  

Τι γίνεται; Περιμένουμε να κλείσουν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμό την Ακρόπολη ζητώντας να αρθεί το ΠΔ του24μήνου και για τους συμβασιούχους γεωπόνους!

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2009 στις 9:42 μ.μ.  

Αυτο θα το κανουν οι συμβασιουχοι του υποκαταστημαστος της αθηνας.Δεν αγχωνομαστε, θα τα καταφερουν

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2009 στις 1:23 μ.μ.  

Μία σημείωση στα γραφόμενα για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Δουλευα στο ΥΠΠΟ και απολύθηκα λόγω 24μηνου. Η ρύθμιση Σαμαρά αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους στην Ακρόπολη. Κανένα θέμα δεν έλυσε ο Σαμαράς. Βόλεψε κάποιο κόσμο γιατί όλοι στο υπουργείο γνωρίζουμε ποιοι είχαν μπει στην Ακρόπολη.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP