Το 1ο Μακεδονικό Επιστημονικό Μελισσοκομικό Συνέδριο στην Καβάλα

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Το 1ο Μακεδονικό Επιστημονικό Μελισσοκομικό Συνέδριο με τίτλο «Μέλι και Υγεία» θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, αύριο Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα. Το συνέδριο οργανώνουν η Νομαρχία Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Μελισσοκομικό Κέντρο.
Σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή το πλατύ κοινό με τα προϊόντα της κυψέλης και τα ευεργετήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους και αφετέρου να συμβάλει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των μελισσοκόμων.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν:

Το μέλι και τα προϊόντα της κυψέλης (Γύρη, Βασιλικός Πολτός, Πρόπολη, Δηλητήριο μέλισσας, Κερί), να αναλυθούν οι ιδιότητες τους και οι ευεργετικές επιδράσεις που προκύπτουν από τη χρήση τους στην υγεία του ανθρώπου.Ο ρόλος της πρόληψης στον τομέα της υγείας και πως η χρήση των προϊόντων της κυψέλης υποστηρίζει, θωρακίζει και βελτιώνει την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του κόσμου.Η ιστορία της Μελισσοκομίας από τα βάθη των αιώνων και η οργάνωση της κοινωνίας των Μελισσών.Ειδικά θέματα που αφορούν την υγεία της μέλισσας.Πώς συνδέεται η ύπαρξη των μελισσών και η χρήση των προϊόντων της κυψέλης με την ομορφιά.Το Μέλλον της Μελισσοκομίας και κυρίως των προϊόντων της κυψέλης.Η χρήση του μελιού σε συνταγές μαγειρικής και ομορφιάς.Η σύνδεση του χώρου της κυψέλης και των προϊόντων της με τον χώρο της υγείας (σωματικής, ψυχικής)

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP