Σήμα κινδύνου για το νερό στο Νομό Ηρακλείου και διαχείριση των υδατικών πόρων

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ.Μανόλη Στρατάκη προς τους Υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με θέμα:

Σήμα κινδύνου για το νερό στο Νομό Ηρακλείου και διαχείριση των υδατικών πόρων.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου 9068/22-3-06, 11485/6-6-06, 1886/30-11-06, 6379/29-3-07, 910/11-7-08 και πιο πρόσφατη την 14482/16-2-09, έχω επισημάνει την έντονη ανησυχία των φορέων και των κατοίκων του Νομού Ηρακλείου για το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας καθώς και τον προβληματισμό τους σχετικά με τη μη ορθή διαχείριση των Υδάτινων Πόρων, και ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονο πρόβλημα, όπως η Μεσσαρά.
Στην απάντηση του Υπουργείου στην από 14-3-07/5656 Ερώτησή μου σχετικά με το θέμα αναφέρεται ότι «Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προγραμματίσει την υλοποίηση μιας σειράς επιμέρους δράσεων, για την πλήρη κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων της χώρας μας, σε σχέση με την εφαρμογή της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τα νερά. Οι δράσεις αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2008».
Επειδή δυο χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δράσεις που απαιτούνται για την ορθή διαχείριση των υδάτων στη χώρα μας, αλλά η ουσία είναι ότι δεν εφαρμόζεται η Οδηγία 2000/60/ΕΚ, η οποία εναρμονίστηκε με το Ν. 3199/2003.
Επειδή η μη υλοποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας , η οποία προβλέπει την επαρκή στελέχωση με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό όλων των υπηρεσιών Υδάτων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, έχει σαν αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η οποιαδήποτε ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων.
Επειδή στο νομό Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια κανένα νέο έργο δεν έχει γίνει, ούτε κάποιο παλαιό έχει ολοκληρωθεί.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ. κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθεται να προβεί στην επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών Υδάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με γεωπόνους, καθώς και στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου για την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται από την λειψυδρία.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 3:00 π.μ.  

Καλημερα agroanerge.Κατι νεωτερο για την πιστοποιηση καινουργιων γεωργικων συμβουλων υπαρχει;
Ευχαριστω
Υ.Γ: θα μου πεις σιγα τα ωα βεβαια αφου δεν βλεπω πως μπορει να δουλεψει αυτο, αλλα...

agroanergos 8 Μαρτίου 2009 στις 11:19 π.μ.  

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΑ,
ΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.

ΜΗΝ ΛΕΣ ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ,ΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΦΕΤΟΣ,ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ,ΑΣΧΤΕΤΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 12:54 μ.μ.  

Καλά ρε παιδιά, έχετε υπολογίσει τι μένει από την αμοιβή των γεωργικών συμβούλων, αν αφαιρεθεί ο φόρος του 20% της αμοιβής που φυσικά δεν πληρώνουν οι αγρότες, ο αναλογούν ΦΠΑ που φυσικά δεν πληρώνουν οι αγρότες και όχι για 1500 Ευρώ αλλά για λιγότερα από 1000 Ευρώ. Και αυτά για παροχή υπηρεσιών για δύο χρόνια, περιμένοντας πότε θα πληρωθούν ενώ ήδη θα έχουν πληρώσει οι σύμβουλοι το ΦΠΑ και το φόρο από την τσέπη τους. Και μην μου πει κάποιος ότι οι γεωργοί προπληρώνουν την αμοιβή των συμβούλων ή ότι θα πληρώσουν το 20% της αμοιβής και το ΦΠΑ που τους αναλογεί, γιατί μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 3:06 μ.μ.  

η ΝΔ με την μπαρούφα/φούσκα/πατάτα των "γεωργικών συμβούλων" προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι αφού ήδη τα έκανε θάλασσα στον αγροτικό τομεα και στο γεωτεχνικό χώρο με την τεράστια ανεργία του κλάδου μας.

διορισμοί γεωπόνων στο δημόσιο θα γίνουν.

μόνο κάντε λίγη υπομονή να αλλάξει η κυβέρνηση

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 8:38 μ.μ.  

το θεμα ειναι ποιοι θα μπουν και πως...αυτο δεν μας ειπες συναδελφε πασοκτζη...

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 10:26 μ.μ.  

δεν ανέφερα την λέξη πασοκ, αλλά αφού το θέτεις έτσι σου υπενθυμίζω ότι εμείς φέραμε την αξιοκρατία στη χώρα και δημιουργήσαμε τον νόμο 2190 (πεπονη) και το ασεπ.

δεν γίνεται να έχουμε αξιοκρατία δευτέρα-τέταρτη-παρασκευή και τρίτη-πέμπτη-Σάββατο να έχουμε ρουσφέτια κύριοι της δεξιάς.

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2009 στις 2:05 π.μ.  

Προς τον ΠΑΣΟΚΟ των 10.26
Βεβαιως καταργησατε την επετηριδα και βαλατε τον κοσμο να τρεχει
και να πληρωνει για μεταπτυχιακα, διδακτορικα και ολες τις αλλες μαλακιες που ειναι αχρηστα στο 99% των περιπτωσεων χωρις να παραγνωρισουμε το γεγονος της εγκυροτητας τους απο επιστημονικης πλευρας(!!!!!).
Μονο και μονο για να τα αρπαζουν οι πανεπιστημιακοι και οι περιξ αυτων.
Η επετηριδα ειναι το λιγοτερο αδικο συστημα.Σε πολυ πολυ ειδικες θεσεις(π.χ αν το μπενακειο ζητησει γεωπονο εννοειται οτι ενα διδακτορικο στην φυτοπαθολογια ειναι απαραιτητο) να μετρουν και αλλα προσοντα αλλα οποιος ισχυριζεται οτι για να διοριστει κανεις γεωπονος σ ενα κωλοχωρι η σε μια υπηρεσια του δημοσιου οπου απ την στιγμη που θα μπει θα ασχολειται με το αθλημα του ...ξυσιματος(αφου δεν προκειται να τον απολυσει κανενας) απατουνται masters και διδακτορικα ειναι εκτος πραγματικοτητας ...

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2009 στις 11:55 π.μ.  

KAI ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ. ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΓΠΑ ΤΟ 97 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ... ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟ 85 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΛΕΕΙ ΟΛΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ? ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2009 στις 6:12 μ.μ.  

πασοκτζη μεσω ασεπ βγαλατε και το αρθρο 20 οπως και την ειδικη προυπηρεσια διορισμου..τραβα ρωτα κανεναν μεγαλυτερο τι σημαινουν πριν μιλησεις...

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2009 στις 10:34 μ.μ.  

τα ρουσφετια σας συχαθηκε ο κοσμος και σας εδιωξε απο την εξουσια φιλε πασοκε-αλλα επειδη απο αυτα εισασταν ευνοημενοι, μαλλον τα θεωρειτε αξιοκρατια!ε;;;;;;;;
ο καθενας το τομαρι του και φυσικα το τομαρι του κοματοσκυλου ειναι το καλυτερο!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP