Επιμένει ο Μανόλης Στρατάκης για τον αποκλεισμό Γεωτεχνικών από το ΥΠΑΝ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Νέα Ερώτηση για τον αποκλεισμό των γεωτεχνικών από τη νεοσυσταθείσα υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς του Υπ.Ανάπτυξης, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Στρατάκης.


Στην απάντηση της προηγούμενης Ερώτησής του (14277/12-2-09), σχετικά με τη στελέχωση της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του Υπ. Ανάπτυξης, αναφέρεται το νομικό πλαίσιο (Ν.3728/2008) που ισχύει και απλά επιβεβαιώνεται ο αποκλεισμός των γεωπόνων οποιασδήποτε ειδικότητας από την εν λόγω υπηρεσία, χωρίς να δίνεται μάλιστα καμία εξήγηση από πλευράς Υπουργείου. Ο κ. Στρατάκης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν μία τέτοια Υπηρεσία να μην στελεχώνεται από γεωτεχνικούς, καθώς είναι αυτοί που με την επιστημονική τους κατάρτιση και γνώση, είναι απαραίτητοι και μπορούν να αποτελέσουν τον δομικό κρίκο του συστήματος ελέγχου και εποπτείας της αγοράς. Τονίζει ακόμη ότι είναι απαράδεκτη αυτή η απαξιωτική στάση της κυβέρνησης, απέναντι στον γεωτεχνικό κλάδο, την ώρα που χιλιάδες γεωτεχνικοί εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι ή είναι όμηροι 8μηνων συμβάσεων, ενώ καταλήγει ερωτώντας τον κ. Υπουργό για ποιους λόγους αποκλείστηκαν οι γεωτεχνικοί οποιασδήποτε ειδικότητας από τη στελέχωση της νέας υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του ΥΠΑΝ αλλά και εάν προτίθεται να προβεί σε τροποποίηση του σχετικού νόμου προκειμένου να στελεχωθεί η εν λόγω υπηρεσία και με γεωτεχνικούς ΠΕ με εξειδικευμένο αντικείμενο.(agrotypos)

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ!!!!

1 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2009 στις 2:22 π.μ.  

Συγχαρητήρια Κύριε Στρατάκη. Ο Κύριος Στρατάκης (Κύριος με Κ κεφαλαίο) αποδεικνύει ότι διαχρονικά και υπερκομματικά υποστηρίζει την αλήθεια, το δίκαιο, τον Κρητικό αγρότη και τον συνάδελφό του γεωπόνο και κτηνίατρο. Καλά δεν υπάρχουν άλλες αγροτικές περιοχές στην Ελλάδα και τι κάνουν οι βουλευτές τους; Ακούγεται και το όνομα του Ευρωβουλευτή Γκλαβάκη. Οι άλλοι; Άλλο παράδειγμα αδικίας: οι κτηνίατροι είναι οι μόνοι πτυχιούχοι ΑΕΙ που αποκλείονται από καθηγητές στη μέση εκπαίδευση. Και παντού αντί για μόνιμες θέσεις προκηρύσσονται θέσεις συμβασιούχων. Έτσι θα πάμε μπροστά;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP