Πολυτεχνείο Αθήνας: με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία 5ετών σπουδών

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ θα ισοδυναμούν στο εξής τα πενταετή πτυχία μηχανικών που χορηγεί το Πολυτεχνείο της Αθήνας με επικύρωση των πρυτανικών του αρχών, οι οποίες με αυτή την «αντάρτικη» μέθοδο παρακάμπτουν το υπουργείο Παιδείας που εδώ και χρόνια τούς έχει υποσχεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση αλλά δεν την έχει προχωρήσει!

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρης στη διάρκεια συνόδου των προέδρων και κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας που έγινε στα Χανιά, εδώ και λίγες ημέρες το ίδρυμα χορηγεί στους αποφοίτους του συμπληρωματικά πιστοποιητικά μαζί με το πτυχίο, στα οποία αναγράφεται ότι οι 5ετείς σπουδές των Πολυτεχνικών Σχολών αντιστοιχούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Μάλιστα σε συνεννόηση με το Τεχνικό Επιμελητήριο, όπως είπε ο πρύτανης, θα ακολουθήσουν και προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το ίδιο ζήτημα, προκειμένου το υπουργείο να σταματήσει να ολιγωρεί και να εξαναγκαστεί να προχωρήσει στη ρύθμιση... Η αναβάθμιση του πτυχίου των Πολυτεχνείων σε μάστερ αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των Πολυτεχνείων της χώρας, που θεωρούν ότι υποβαθμίζονται συγκριτικά με τα Πολυτεχνεία άλλων χωρών, στα οποία οι σπουδές 5ετούς διάρκειας καταλήγουν σε πτυχίο και μάστερ, ενώ στη χώρα μας σε απλό πτυχίο. Το υπουργείο Παιδείας, επί Μαριέττας Γιαννάκου ακόμα, είχε τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα των Πολυτεχνικών Σχολών, όμως έκτοτε το ζήτημα πάγωσε και επανήλθε χθες στην επικαιρότητα με την απόφαση του Πολυτεχνείου Αθήνας, που ουσιαστικά παραγκωνίζει το υπουργείο Παιδείας και χορηγεί στους αποφοίτους του τη δυνατότητα να κάνουν απευθείας διδακτορικές σπουδές στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

Ανάλογες κινήσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και από τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, καθώς οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορές τους αποφάσισαν πλέον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας.

πηγή:alfavita.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 12:52 μ.μ.  

Το ΓΕΩΤΕΕ και τα Γεωπονικά Πανεπιστήμια τι κάνουν; Είναι ένας επιπλέον τίτλος σπουδών (με μισθολογικά και επαγγελματικά πλεονεκτήματα) που δικαιούνται Γεωπόνοι και Μηχανικοί.

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 1:04 μ.μ.  

ANTE ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ!ΤΖΑΠΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ???

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 1:14 μ.μ.  

επιτελους να κουνηθει κατι.
δεν εχει μεγαλη σημασια βεβαια, εαν δεν συνοδευτει με μισθολογικες αυξησεις κλπ.
βασικα μονο απο τους πολυτεχνιτες περιμενουμε να γινει κατι γιατι ο κλαδος μας εχει πεσει σε αγραναπαυση!
δεν μπορω να καταλαβω, αυτα τα μυαλα που ειναι πανω τα βλεπουν ολα ροδινα;
γιατι δεν κανουν κατι;
επιτελους........

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 3:07 μ.μ.  

τωρα επιτελους θα παψουν τα τει να μιλανε!

τωρα πλεον εχουμε πολυ ανωτερο πτυχιο απο αυτους

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 3:58 μ.μ.  

Γουσταρω, ανεργος με master και βαλε (αλλα master, διδακτορικα κ.λ.π)!

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 9:18 μ.μ.  

Προς 10 Ιούνιος 2009 3:07 μμ

Σχόλιο χωρίς ίχνος ειρωνίας:

Ναι, να ισοδυναμεί το πτυχίο 5ετους φοίτησης με master, αυτό συμβαίνει ήδη σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και είναι άδικο για τους Έλληνες πτυχιούχους να εξαιρούνται και να αδικούνται.

Αν όμως εσύ χαίρεσαι επειδή οι ΤΕ θα πάψουν να μιλάνε-όπως αναφέρεις στο σχολιό σου- λυπάμαι πολύ για εσένα. Υποθέτω πως είσαι νέο παιδί και είναι θλιβερό να σκέφτεται ένας νέος άνθρωπος έτσι. Είναι δικαίωση μετά από τόσα χρόνια σπουδών και προσπαθειών το πτυχίο σου να ισοδυναμεί με master όπως θα έπρεπε, για ΕΣΕΝΑ όμως και τον κλάδο σου! Δε μιλήσε κανείς για ισοδυναμία μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο κι ας το ισχυρίζονται μερικοί. Πίστεψέ με, εγώ προσωπικά το γνωρίζω πολύ καλά. Και θεωρητικά και πρακτικά.
Σε περίπτωση που αυτοσαρκαζόσουν, αγνόησε το σχόλιο μου.

Υ.Γ.: Ναι, ΤΕ είμαι και δεν αποφοίτησα ούτε από την Ιχθυοκαλλιέργεια του ΤΕΙ Μεσολογγίου ή από το ΤΕΙ Καλαμάτας. Αλλά από το τμήμα Φυτικής παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου πέρασα με μέσο όρο όχι μικρότερο του 13. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα απλά το αναφέρω για να μην αρχίσετε να "επιτίθεστε" και αρχίσουν ξανά ατέρμονες συζητήσεις για το επίπεδο, την επιστημονική κατάρτιση, τους βαθμούς εισαγωγής κτλ.

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 9:32 μ.μ.  

Μόλις βγήκα από το Γεωπονικό, τόσα χρόνια το συζητούσαμε με καθηγητές και (αντι)πρυτάνεις ποτέ όμως δεν τους είδα να κάνουν κάτι...Πιστέυω ότι δεν τους συμφέρει να γίνει για να μην σταματήσουν τα μεταπτυχιακά μέσα στο ΓΠΑ...

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 10:00 μ.μ.  

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ ΒΑΛΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΧΑΡΗ.
Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 18975ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΝ ΒΕΡΓΙΝΗ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ..............
ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ----- ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΝΤΡΟΠΗ
ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΕΡΓΙΝΗ ..... ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ...................
ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 10:15 μ.μ.  

3:07 μμ

σωστα υποψιαστηκες. το σχολιο μου ειναι ειρωνικο.

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 10:30 μ.μ.  

Προς 10 Ιούνιος 2009 10:15 μμ

OK, τότε. Χαίρομαι πολύ που τελικά ήταν ειρωνικό το σχόλιό σου!

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2009 στις 9:10 π.μ.  

Στην Κύπρο τα ελληνικά πτυχία ήδη έχουν αναγνωρισθεί ως master με τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές. Ερευνήστε το.

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2009 στις 2:55 μ.μ.  

ωραια. γιατι δεν πατε μερικοι στην κυπρο??

ειμαστε παρα πολλοι οι ανεργοι γεωπονοι δεν φτανει το ψωμι για ολους

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2009 στις 3:02 μ.μ.  

@ 11 Ιούνιος 9.11μμ
Τα πτυχία δεν έχουν αναγνωρισθεί ήδη σην Κύπρο ως master, αλλά δ-ύ-ν-α-τ-α-ι να αναγνωρισθούν ως master (για τα 5ετή πτυχία πάντα). Το Κυπριακό "ΔΟΑΤΑΠ" ζητάει και αντίγραφο πτυχιακής μελέτης. Αν αυτή είναι "αρκετής" ποσότητας και περατώθηκε από ένα άτομο... τότε πτυχίο=MSc, ειδάλλως nop...

Επίσης, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές στην Κύπρο δεν είναι 5, αλλά 4 χρόνια! Για αυτό...

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2009 στις 4:28 μ.μ.  

να κανονισει το γεωτεε, τωρα, να στειλουμε 2-3 καραβια πτυχιουχους επιστημονες γεωπονιας στη κυπρο.

οτι κενα εχουν οι κυπριοι σε γεωπονους να τους τα καλυψουμε εμεις. τα αδελφια στις δυσκολες στιγμες φαινονται

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP