Γεωπόνος στο ΚΕΠΠΥΕΛ Λάρισας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Πρόσληψης τεσσάρων (4) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχιακών αναγκών του Τομέα Φυτικής Παραγωγής – Εργασίες Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Λιπασμάτων και ειδικότερα του Κέντρου Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.) Λάρισας, Ειδικής Αποκεντρωμένης Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εδρεύει στο Δήμο Λάρισας.

1 θέση
Π. Ε. Γεωπόνων (Φυτικής Παραγωγής)

Προκήρυξη


Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων 02.07.2009 έως και 13.07.2009


agroanergos

Εγώ τα γράφω αλλά τα περνάτε στα ψιλά.

Πριν λίγο καιρό ανέβασα θέμα για νέες Γεωπονικές ειδικότητες στα ΙΕΚ.
Γραφτήκανε αρκετά σχόλια αλλά δεν μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω με στοιχεία, τα περισσότερα βέβαια για θέσεις Δασολόγων που χάνονται.

Δείτε μόνοι σας στην παραπάνω προκήρυξη που ζητάει 1 Γεωπόνο ΠΕ αλλά 2 Δ.Ε. Γεωργοτεχνιτών- Τεχνικός Ανθοκομίας(Κηπουρικής ή Φυτικής Παραγωγής): Ι.Ε.Κ. ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή....

1

4 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2009 στις 4:00 μ.μ.  

Agroanerge είναι ο ίδιος που στην παλιότερη δημοσίσευσή σου "νέες γεωπονικές ειδικότητες στα ΙΕΚ" είχα σχολιάσει ότι δεν είναι "νέες" μιας και υφίστανται από το 1993 και είχα, επίσης, αναρτήσει τη λίστα με όλες τις ειδικότητες που άπτονται των γεωπονικών επισημών...

Για την ακρίβεια, οι θέσεις που καταλαμβάνουν πλέον οι ΔΕ (με πτυχίο ΚΑΙ του ΙΕΚ) ουσιαστικά χάνονται από τους αΤΕΙτζήδες μιας και οι τελευταίοι δεν θέλουν πλέον να έχουν τον ιδρυτικό τους ρόλο της τεχνολογικής/πρακτικής εκπαίδευσης σε τριτοβάθμιο επίπεδο, αλλά να ακροβατούν επιστημονικά και εργασιακά μεταξύ ΤΕΙ και ΑΕΙ (παροιμία που κολλάει γάντι εδώ: όποιος πάει για τα "πολλά", χάνει και τα "λίγα")!!! Και έτσι οι ΔΕ με πτυχίο ΙΕΚ άδραξαν την ευκαιρία και εισέβαλλαν σφήνα στον "εργασιακό χώρο" των ΑΤΕΙ.

Και αφού οι ΙΕΚ (2.5 έτη σπουδών και πιστοποίηση στο ΥΠΕΠΘ σε πανελλήνιο επίπεδο) χαρακτηρίζονται ως ΔΕ (μεταδευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης) και άρα στο βασικό μισθό να είναι χαμηλότερος, για αυτό πλέον προτιμούνται...

agroanergos 2 Ιουλίου 2009 στις 4:45 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΕΣ.

ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ".


ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΕ ΑΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ(ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΑΝ ΘΕΜΑ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΙ.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΚΕΠΠΥΕΛ,ΠΕΓΕΑΛ,ΠΚΠΦκΠΕ Κ.Τ.Λ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ.

ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΟ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

http://www.oeek.gr/documents/ed_iek.doc

Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2009 στις 5:31 μ.μ.  

Ναι είναι αλήθεια, ότι δεν υφίστανται όλες οι ειδικότητες των ΙΕΚ από το 1993. Βασικά καταργούνται ή/και ιδρύονται συνεχώς νέες ειδικότητες ανάλογα με τις επιταγές της εκάστοτε εποχής. Για παράδειγμα, ήμουν Ωρομίσθιος Καθηγητής σε ειδικότητα ΙΕΚ του Γεωπονικού τομέα το 2001-2002, η οποία δεν προκηρύσσσεται πλέον.

Επίσης, όντως σήμερα μόνο η "Ειδικός Δασικής Προστασίας" έχει άδεια (ΠΔ 344/2001), όπου και την έχουν "πατήσει" ήδη οι ΤΕ-Δασοπόνοι. Δεν ξέρω αν ισχύει και για Δασολόγους μιας και δεν παρακολουθώ τα στατιστικά τους.

Ωστόσο, ήδη έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα και για μερικές ακόμα "Γεωτεχνικές" (π.χ. μία που θυμάμαι είναι στα "Τεχνικός σε Γεωργικά Μηχανήματα" (κάπως έτσι) και πρέπει να είναι η υπόθεσή της τώρα στο Υπ. ΑΑ&Τ.

Τα πράγματα είναι πιο έντονα σε ειδικότητες των κλάδων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Νοσηλευτικής, Βρεφονηπιοκόμοι κλπ που έχουν αρκετά χρόνια τώρα θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα (ήταν εύκολο βασικά για το ΥΠΕΠΘ, αφού υπήρχαν ήδη έτοιμα από τα ΤΕΛ/ΕΠΑΛ/ΤΕΕ και απλά μειώθηκε ο αριθμός των υποχρεωτικών ημερομισθίων για να πάρεις την εκάστοτε άδεια Α' τάξης αν σπουδάσεις στο ΙΕΚ), με αποτέλεσμα να χάσουν ήδη αρκετές θέσεις οι ΑΤΕΙ στο Δημόσιο Τομέα.

Και ναι χάνονται βασικά από ΑΤΕΙ (την πάτησαν από τη μεγαλομανία τους να γίνουν Πανεπιστήμια και προσέθεσαν μαθήματα και εξάμηνο σπουδών) και ενδεχομένως και από ΑΕΙ. Απλά με την ίδια λογική, οι θέσεις ΑΕΙ ήταν ας μου επιτραπεί η έκφραση "χαμένες" από τους ΑΤΕΙ (μισθολογικά χαμηλότερα).

Όπως είπα, τα ΑΤΕΙ θέλουν να γίνουν "ΑΕΙ-Πανεπιστήμια" και ακαδημαϊκά και εργασιακά, αλλά ποτέ δεν θα γίνουν και στην ουσία γιατί το Κράτος δεν έχει αρκετά χρήματα για όλους (και κατ' επέκταση στη συνείδηση των εργοδοτών), για να γίνουν και ουσιαστικά (π.χ. ένα κριτήριο που κοστίζει πολλά είναι η πρόσληψη Καθηγητών με ελάχιστο προσόν το PhD).

Εν κατακλείδι, ναι, το ζουμί είναι στο μισθό στις προκηρύξεις...

agroanergos 2 Ιουλίου 2009 στις 8:04 μ.μ.  

ΝΙΚΟ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΥΣΙ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ)ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ.
ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΛΛΟΥ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ(Ή ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ) ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP