Κάλυμνος σε απομόνωση

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Επιστολή Δημάρχου Καλύμνου στον Πρωθυπουργό και στους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το ακτοπλοικό!

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ ,

Σεβαστοί κ.κ. Πρόεδροι των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων

Εδώ και ένα μήνα περίπου το Δημοτικό μας Συμβούλιο βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση , προκειμένου να εξετάσει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί μας, όσον αφορά την Ακτοπλοϊκή του εξυπηρέτηση και να προωθεί τις κάθε φορά κατάλληλες ενέργειες μας για την επίλυση του προβλήματος.

Με ομοφωνία και ομοψυχία του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων και Δημοτικών Παρατάξεων , αναλύονται οι διάφορες όψεις του προβλήματος και προσδιορίζονται κάθε φορά τα βήματα της αντίδρασης της Καλύμνου, με στόχο την επίλυση του προβλήματος.
Σύμφωνα με την πρώτη από τις αποφάσεις που πήραμε καλέσαμε σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Υπουργό ΥΕΝ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής , τον ΓΓ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , τους βουλευτές της Δωδεκανήσου , τον Νομάρχη , την Έπάρχο Καλύμνου και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Καλύμνου. Στην συνεδρίαση αυτή δεν προσήλθε κανένα μέλος της Κυβέρνησης.
Μετά από μια εβδομάδα ήλθε σε άλλη ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Υφυπουργός κ. Καμένος που όχι μόνο δεν μας έφερε κάποια λύση αλλά αντίθετα άφησε πίσω του εντάσεις και απαράδεκτες επιθέσεις , προσβλητικές για τον Δήμαρχο και την Κάλυμνο……Αυτό που προσωπικά υποχρεούμαι να απαντήσω εκ μέρους όλων των Καλυμνίων είναι ότι «Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ , Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ , ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ»
Από τις μέχρι τώρα διαδικασίες δυστυχώς τίποτα δεν έχει προκύψει προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Η Κάλυμνος συνεχίζει να βουλιάζει με γοργούς ρυθμούς και η κατάσταση γίνεται πλέον απελπιστική.
Σύμφωνα λοιπόν με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. το επόμενο βήμα μας είναι να ζητήσουμε να εκθέσουμε το πρόβλημα και κάποιες προτάσεις μας για την επίλυσή του στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Πατρίδας μας και στους Αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων ελπίζοντας εξαντλώντας έτσι κάθε θεσμική δυνατότητα παρέμβασής μας.
Σας παρακαλώ λοιπόν εκ μέρους του Καλυμνιακού Λαού να μας αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας ώστε να σας ενημερώσουμε και να μπορέσετε να αποφασίσετε την όποια παρέμβαση σας κρίνετε εσείς αποτελεσματική για την άρση της απελπιστικής ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Καλύμνου.
Με εκτίμηση και σεβασμό στον καθένα προσωπικά και στο θεσμικό σας ρόλο, η Κάλυμνος με τις απόφασή της αυτή και τις αντίστοιχες προβλέψεις της , στέλνει ένα μήνυμα αταλάντευτο, αδιαπραγμάτευτο και ομόφωνο προς κάθε κατεύθυνση: Απαιτεί την άμεση ανάληψη ευθυνών από όλους , προσέρχεται σε ένα καλόπιστο και δημιουργικό διάλογο και αξιώνει την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Από το 2004 έως σήμερα παρήλθε ικανός χρόνος που δεν δίνει πλέον το δικαίωμα να επικαλείται κανείς οποιοδήποτε πολιτικό , οικονομικό και θεσμικό πρόβλημα, σχετικά με την δυνατότητα αποκατάστασης του νησιού μας στη θέση που του αξίζει όπως αυτή κατοχυρώθηκε στις προβλέψεις του ψηφισμένου πλέον από τη Βουλή Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου.
Κύριοι το ύφος της παρούσας επιστολής μας , σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει , ούτε εκφράζει κανένα αίσθημα αλαζονείας, μικρομεγαλισμού κ.λ.π.
Αποτελεί την πλέον συγκρατημένη έκφραση που μπορεί να υπάρξει για την οργή , την αγανάκτηση και το αίσθημα περιφρόνησης και εγκατάλειψης των Καλυμνίων , που ξέρουν να βρίσκουν τις λύσεις και μόνοι τους αν χρειαστεί, διαπιστώνοντας με πίκρα ότι 60 χρόνια μετά την Ενσωμάτωση του νησιού μας με τη Μητέρα Ελλάδα , η Κάλυμνος αντιμετωπίζεται ακόμα ως μια ενοχλητική υπόθεση στην καθημερινότητα της Ελληνικής Πολιτείας.

Κύριε Πρωθυπουργέ ,
Πιστεύουμε ότι θέλετε να δώσετε λύση. Απαιτούμε πλέον η λύση αυτή να είναι άμεση.

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Με σεβασμό και εκτίμηση

Γεώργιος Αν. Ρούσσσος

Δήμαρχος Καλυμνίων

Η επιστολή μας στάλθηκε για δημοσίευση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2009 στις 9:11 μ.μ.  

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ....ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ....ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ!!

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2009 στις 9:40 μ.μ.  

Οι συγκοινωνίες είναι υποχρέωση του κράτους, ιδίως για τα νησιά! Αλλά αυτό το κράτος μόνο για ρουσφέτια είναι... Καλό αγώνα και με τη νίκη!!!

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2009 στις 11:10 μ.μ.  

ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ

ΔΗΜΗΤΡΑ 23 Ιουλίου 2009 στις 12:21 π.μ.  

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP