Διπλή απασχόληση και ανεργία

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Διαβάζοντας πριν λίγο το e-mail με την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Μανόλης Στρατάκης,ομολογώ ότι εξεπλάγην, όχι γιατί το ζήτημα δεν είναι πάρα πολύ σοβαρό,αλλά είναι από τα επιμέρους θέματα που συνήθως περνάνε σε δεύτερη μοίρα, κάνουν όμως την μεγαλύτερη ζημιά και μαστίζουν τον κλάδο από ανεργία και αναξιοκρατία.

Είναι η πρώτη φορά που θα μπω μπράβο σε μια εργασιακή παρέμβαση και ελπίζω το συγκεκριμμένο ζήτημα να επιλυθεί γρήγορα γιατί εδώ και ένα μήνα έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα πανελλαδικά!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανεργία και διπλή απασχόληση.

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις συμβάσεις έργου με τις οποίες απασχολούνται αρκετοί γεωπόνοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο τρόπος αυτός πρόσληψης δίνει την δυνατότητα σε όσους έχουν πρόσβαση να έχουν δύο δουλειές, αφού ταυτόχρονα μπορούν να έχουν μία σύμβαση έργου και μία σύμβαση εργασίας σε άλλο φορέα.

Επειδή η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση και προκαλεί δυσφορία σε νέους επιστήμονες που μ’αυτό τον τρόπο αδικούνται κατάφορα παραμένοντας χωρίς δουλειά.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί
Αν προτίθενται να παρέμβουν ώστε όποιος έχει σύμβαση έργου να αποκλείεται από συμβάσεις εργασίας και αντίθετα.


27-7-2009
Ο Ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

9 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2009 στις 5:20 μ.μ.  

Μια καίρια ερώτηση που μένει να αποκριθεί με μια ουσιαστική και υπεύθυνη απάντηση. Μπράβο στον κ. Στρατάκη και σε όσους τον ενημέρωσαν/κινητοποίησαν για το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό, θέμα

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2009 στις 10:56 μ.μ.  

ΕΥΓΕ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 9:38 π.μ.  

συγχαρητηρια και μακαρι να ακολουθησουν και αλλες τετοιες ουσιωδεις ερωτησεις, παντα ομως περιμενουμε και αναλογα αποτελεσματα.να μην μενουμε μονο στα ερωτηματα, και αυτο εξαρταται απο ολους μας...ας ξεκολησουμε απο τις ταμπελες δεξιος και αριστερος, ο αγωνας ειναι ενας προς οφελος ολων μας.οτι μας χαντακωνει το πολεμαμε κι οτι μας προαγει το επικροτουμε ανεξαρτητα απο που προερχεται. παιδια μονο ενωμενοι μπορουμε να αλλαξουμε τον χειμμαρο που μας παρασερνει....

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 10:28 π.μ.  

πάλι καλά που βρέθηκε και κάποιος να μας θυμηθεί... μακάρι να εισακουστεί (σιγά μην τον ακούσει ο παππούς-έχει βαρηκοΐα) γιατί φτάσαμε στον πάτο πλέον!

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 5:26 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΠΤ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!!

Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2009 στις 7:37 π.μ.  

29 Ιούλιος 2009 10:28 πμ

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΤΕΡΜΑ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2009 στις 9:11 π.μ.  

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2009 στις 4:30 μ.μ.  

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΕ...!!!

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:04 μ.μ.  

και ναι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κοιμούνται..ευχαριστούμε

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP