Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Κατσαρός γράφει για τους Σαρακατσάνους!!!

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ημαθίας προχωρά στην έκδοση του νέου βιβλίου του Νίκου Κατσαρού (πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και νυν Προέδρου του ΕΛΓΑ) με τίτλο ΤΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΙΚΑ ΤΣΕΛΙΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΣΤΑΝΕΣ ΤΟΥΣ. Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Σάββατο 25 Ιουλίου στη Βέροια.Στις 432 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας παρουσιάζει την ζωή των Σαρακατσάνων στα τσελιγκάτα και την οργάνωσή της. Μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία από την ζωή στη στάνη και την καθημερηνότητά της. Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης, για την προσφορά των τσελιγκάτων στους αγώνες του έθνους. Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου επιχειρεί να καταγράψει αναλυτικά τα τσελιγκάτα του Βερμίου ένα προς ένα με τους ανθρώπους που τα συγκροτούσαν. Παρατίθενεται προσωπικές εμπειρίες διαφόρων Σαρακατσάνων που μεγάλωσαν στα τσελιγκάτα του Βερμίου.

Ολόκληρο το άρθρο στο blog Οι Σταυραετοί

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα προχωρήσει και στην έκδοση νέου βιβλίου μετά το τέλος της θητείας του(τέλος του χρόνου) με τίτλο "Οι ταλαίπωροι συμβασιούχοι Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ και η ζωή στους δρόμους και τα χωράφια"!

3 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2009 στις 5:36 μ.μ.  

αγροανεργε τι θα γινει με την τσουκνιδα? μεχρι και τα σχολια σου αντιγραφει τωρα?

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2009 στις 6:27 μ.μ.  

Το βιβλίο για τους γεωπόνους με το συνοδευτικό ντοκιμαντέρ θα εκδώσει το National Geographic με σχόλιο: Οι άνεργοι και συμβασιούχοι γεωπόνοι δεν αποτελούν πια απειλούμενο είδος αφού ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σημαντικά. Δεν σταματούν πάντως οι προσπάθειες για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των συμπαθέστατων αυτών .... (εδώ βάλτε ότι θέλετε εσείς)

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ 15 Ιουλίου 2009 στις 9:56 μ.μ.  

Άντε να φεύγει, αρκετά έφαγε αυτός, να φάει και κάποιος άλλος, πρώην βουλευτής ή μη εκλεγής βουλευτής....
Τα κορόϊδα πλαιρώνουν!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP