Περί ΕΛΓΑ...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών σε γεωπόνους στον ΕΛΓΑ Θράκης (Περιφερειακό Κατάστημα Αλεξανδρούπολης)»

Απόσπασμα επιστολής στον Υπουργό.

Δυστυχώς, από τη συνάντηση προέκυψε ότι η αιτία των προβλεπόμενων καθυστερήσεων είναι η σοβαρή έλλειψη επαρκούς αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού (γεωπόνων) στο περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ της Αλεξανδρούπολης.
Αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που μια σύγχρονη Πολιτεία αποδέχεται να προκαλούνται τέτοιες δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση ανθρώπων του μόχθου, που βιώνουν τεράστια άλλα προβλήματα, απλά και μόνο επικαλούμενη μοιρολατρικά και παθητικά κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια (όπως το ΑΣΕΠ, όταν οι επιβεβλημένοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ δεν αποτελούν κυβερνητική επιλογή) τα οποία δήθεν δεν επιτρέπουν τη συγκρότηση των συνεργείων καταγραφής των στοιχείων, ώστε να εξελιχθεί ομαλά και γρήγορα η σχετική διαδικασία αποζημιώσεων.Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο τον 21ο αιώνα να δικαιολογείται με τέτοιο τρόπο η Πολιτεία απέναντι σε ευρωπαίους πολίτες για τα προβλήματα στην εκτέλεση των υποχρεώσεών της, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι γεωπόνοι ενώ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες (όπως η Νομαρχία Ροδόπης) είναι σε θέση να παραχωρήσουν γεωπόνους από το δικό τους δυναμικό, αν ζητηθεί, για να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες ανάγκες, όπως αυτές που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες χαλαζοπτώσεις στη Θράκη.(Όλη η επιστολή ΕΔΩ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Απόσπασμα ανακοίνωσης-απάντησης ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Έστω ότι ο κ. Πεταλωτής -που για τους δικούς του λόγους δεν βρέθηκε κοντά στους πληγέντες αγρότες- είναι…νέος στον σοσιαλισμό και δεν θυμάται του παρελθόντος τις κομματικές ορδές και τα κάθε είδους ασκέρια που τις συνόδευαν, (καθ)οδηγώντας…αγκαζέ τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ στα πληγέντα (και όχι μόνο…) χωράφια. Η Ν.Ε. του ΠαΣοΚ όμως, δεν θυμάται;Και πώς γίνεται από τη μια να τον επιπλήττει, κι από την άλλη να παίζει τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισής του; (Όλη η ανκοίνωση ΕΔΩ)


agroanergos

Άρχισα να γράφω,να γράφω,να γράφω για να απαντήσω και να τα πω και στους μεν και στους δε αλλά βαρέθηκα(είναι τόσο πολλά που θέλω να πω) αλλά και σιχάθηκα την χρόνια υποκρισία.

Θα πει ο Τσέτουρας στον τμηματάρχη διοικητικού να στείλει έγγραφο ότι θέλουμε τόσα άτομα,θ'αρχίσει η Τσούχλη να παίρνει τηλέφωνα από την λίστα,όποιος πνίγεται από την ανεργία θα τρέξει από κάθε μεριά της Ελλάδας για κανά δυο μήνες,άντε μετά να βρεις άκρη να φύγεις να πας πιο κοντά σπίτι σου και η ιστορία συνεχίζεται δέκα χρόνια τώρα αλλά κανείς από τους παραπάνω δεν λέει ότι σε τέτοια υπηρεσία με τόσες ανάγκες(που δημιουργούν πάλι οι παραπάνω) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.(Εκατοντάδες συμβασιούχοι όμηροι χρόνια τώρα)

Και κει που έλεγα να γράψω για το Π.Δ και τους συμβασιούχους γενικότερα άλλαξε πορεία η σκέψη μου και πήγα στις αποζημιώσεις,αυτές που δίνονται σε ότι βγάζει φύλλο από 2 έως 5 φορές το χρόνο,για κάθε αίτιο υπαρκτό ή μη(τις περισσότερες φορές μη)στην απαξίωση της δουλειάς και του έργου του Γεωπόνου.

Κάποια άλλη φορά...θα τα πούμε αναλυτικά για τον ΕΛΓΑ.
Να είμαι σε φόρμα.

Και όπως λένε και οι αγρότες(η μειοψηφία στις αποζημιώσεις)...

Τι λένε(οι παραπάνω) ρε agroanerge θα μας βάλουν κανά φράγκο για το χαλάζι;

Μπα ψόφια πράγματα...

Δεν πειράζει θα'ρθει καύσωνας,ακαρπία,ανεμοθύελλα....εκλογές....

15 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2009 στις 11:48 μ.μ.  

Το ειπα πολλες φορες και πιστευω οτι θα συμφωνουν σχεδον ολοι οτι ο ΕΛΓΑ ειναι ενας καταχρεωμενος(για μενα ειναι θεμα χρονου να γινει οπως η Ολυμπιακη και να βαλει λουκετο την στιγμη που δεν υπαρχει κατι παρομοιο στην Ευρωπη-πλην της Κυπρου νομιζω-) οργανισμος που υπαρχει για να "λαδωνει " τους αγροτες και να ψηφιζουν την εκαστοτε κυβερνηση.
Συμβαινει βεβαια να "τρωνε ψωμι" και μερικες εκατονταδες υπαλληλοι-μονιμοι και μη-, αλλα και γι αυτους θα χτυπησει το καμπανακι καποτε...

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2009 στις 2:29 μ.μ.  

Γενικά συνάδελφε η γεωργία κατέληξε εκεί που κατέληξε, λόγω του ότι έγινε ψηφοθηρικό εργαλείο των πολιτικών...Συνδικαλισμός/ ΠΑΣΕΓΕΣ...επιδοτήσεις....ΟΣΔΕ.... κλπ..κλπ.
Ενημερωτικά... η αιτία για το ότι η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων γίνεται από τις ΕΑΣ ήταν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έδειχναν την τότε κυβέρνηση να μην πηγαίνει καλά! Βλέπε ΟΣΔΕ με απαυθείας αναθέσεις και άλλα πολλά...

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2009 στις 3:17 μ.μ.  

ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΕΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ...ΕΝΙΟΤΕ, Η΄ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2009 στις 8:08 μ.μ.  

Η αρλούμπα εδώ μέσα παει σύννεφο! Τι σχέση έχει βρε ορνια ο ΕΛΓΑ με την ολυμπιακή; Μηπως είναι μια επιχέιρηση η οποία δραστηριοποιείται σε έναν οικονομικό τομέα και περιμένει κάποιος να έχει και κέρδη; Ο σκοπός του είναι να ασκεί κοινωνική πολιτική και όχι να εγγράφει θετικούς ισολογισμούς!

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2009 στις 9:08 μ.μ.  

Συνάδελφε 8:08 μμ όλοι έχουν δικαίωμα στη βλακεία.
Ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Τι άλλη μπαρούφα θα ακούσουμε...

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2009 στις 10:26 μ.μ.  

Προς το ορνιο των 8.08
Κοινωνικη πολιτικη φιλε με καποιους πολιτες(μη αγροτες) να φορολογουνται για να πληρωνεται η ασφαλεια αλλων πολιτων(αγροτων) δεν νοειται.
Οπως και οι αγροτες δεν πληρωνουν την δικη μου ασφαλεια ετσι κι εγω δεν γουσταρω να πληρωνω την δικη τους.
Ο ΕΛΓΑ πρεπει να εχει κερδη για να μπορει να πληρωνει.Αυτο μπορει να γινει αν συνδεθει ο ασφαλιστικος κινδυνος με το ασφαλιστρο, οπως γινεται με τις ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιρειες.Αλλιως να βαλει λουκετο(θα γινει κι αυτο).
Το οτι χρωστα 4 δις ευρω για να πληρωνει πελατες της καθε κυβερνησης δεν νομιζω οτι αυτο τιμα την κοινη νοημοσυνη.
Ολα τα αλλα ειναι φτηνες πολιτικες και λαικιστικες δικαιολογιες.
Και μην μου πει καποιος ανεγκεφαλος οτι μονο αυτο δεν ειναι το στραβο στην Ελλαδα γιατι θα του απαντησω οτι το ενα λαθος δεν νομιμοποιει το αλλο.
Αυτο δεν λεγεται κοινωνικη αλλα ψηφοθηρικη πολιτικη...

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 12:53 π.μ.  

φιλαρακι ο ελγα η θα ιδιωτικοποιηθει η θα κλεισει.
και δεν ειμαι ο 7 Ιούλιος 2009 11:48 μμ. κοιμαστε ορθιοι.με μυαλα σαν τα δικα σας πως θα παει η ελλαδα μπροστα.δλδ που το παραξενο να ιδιωτικοποιηθει?
δηθεν ειστε και μορφωμενοι...

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 10:55 π.μ.  

Αν εσείς που υποστηρίζεται πως υπάρχει περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί ο ΕΛΓΑ έχετε βασικές γνώσεις αξιολόγησης κοινωνικών-οικονομικών πολιτικών και στοιχειώδη γνώση του αγροτικού προβλήματος, εγώ δηλώνω αστροναύτης.
Σοβαρευτείτε με τις αρλούμπες πια. Ο ΕΛΓΑ όπως και πολλοί άλλοι οργανισμοί (ΟΑΕΔ πχ) ασκούν κοινωνική πολιτική χρηματοδοτούμενοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το αν πρέπει να ασφαλίζουν την παραγωγή τους οι αγρότες σε ιδιωτικές εταιρίες είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα. Ο ΕΛΓΑ πάντως δεν είναι δυνατό να ιδιωτικοποιηθεί.
Όσοι λοιπόν νομίζουν πως τα ξέρουν όλα ας ανατρέξουν σε σχετική βιβλιογραφία περί του αγροτικού προβλήματος στην Ελλάδα και μετά ας πουν την εξυπνάδα τους.
Μερικές φορές είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς.

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 12:50 μ.μ.  

8 Ιούλιος 2009 8:08 μμ και 8 Ιούλιος 2009 9:08 μμ δεν γνωρίζετε καθόλου τα πράγματα... μην καταφέρεστε εναντίον άλλων συναδέλφων με αυτό τον τρόπο διότι εκτέθεστε!!

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 2:15 μ.μ.  

9 Ιούλιος 2009 12:50 μμ: ΔΙΟΡΘΩΣΗ/ εκτίθεστε

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 2:43 μ.μ.  

ρε 9 Ιούλιος 2009 10:55 πμ μας ζαλισες με την κοινωνική πολιτική και τους προυπολογισμους σου.
που νομιζεις οτι ζεις ρε φιλε?στην γερμανια?
στην ελλαδα εισαι.με βασει τις βιβλιογραφειες σκεφτεσαι?

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 3:02 μ.μ.  

Όχι μωρέ. Το καλύτερο είναι να σκέφτεσαι με βάση την κοινή γνώμη. Επιστήμες τώρα και μ@λακιες...
Στην Ελλάδα δε ζούμε άλλωστε; Ό,τι γουστάρει ο καθένας λέει και ό,τι γουστάρει δηλώνει...

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 3:05 μ.μ.  

9 Ιούλιος 2009 2:43 μμ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙς ΑΔΑΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2009 στις 4:53 μ.μ.  

δεν ειπα να σκεφτεσαι με βαση την κοινη γνωμη.να σκεφτεσαι με βαση αυτα που συμβαινουν γυρω σου.και κοινωνικη πολιτικη δεν υπαρχει.
εδω ειναι ο κλεψας του κλεψαντος.τωρα τι λενε τα βιβλια ειναι αλλο θεμα

Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2009 στις 3:29 μ.μ.  

εγώ ένα έχω να πω..αν ιδιωτικοποιηθεί ο ελγά η γεωργία σχεδόν θα σβήσει!!οι ιδιώτες δεν δίνουν εύκολα χρήματα για αποζημιώσεις!!Οι γεωργοί θα πεινάσουν Και η γεωργία θα σβήσει.Και αν σβήσει η γεωργία που είναι το 2 που έχει η Ελλάδα μετά τον τουρισμό, θα σβήσει και η Ελλάδα!!Αυτό το κράτος που ζούμε αν πρέπει να υποστηρίξει καποιον είναι τους γεωργούς μας.Και αν μερικοί όπως ο κύριος (8-7-09, 10΄:26)δεν συμφωνούν με αυτά ας πάνε να κάνουν τους γεωργούς να δούνε τι ωραία δουλειά είναι ή να τρώνε ότι σαπίλα μας στελνουν οι κινέζοι για να μην πληρώνει τον έλληνα αγρότη!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP