ΜΗΝ ΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΘΕΜΑ 1ον

Παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Οικονομικών η πρόταση σχετικά με την προκήρυξη του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιστημόνων- ελεύθερων επαγγελματιών.

Το πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. Ευρώ αφορά την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και την υλικοτεχνική αναβάθμιση, που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική δραστηριότητα.

Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 50% και φθάνει έως 80% για νέους επαγγελματίες(τελευταία πενταετία).

Κερδισμένοι θα είναι 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ποιοι είναι όμως οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες που επωφελούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Αναλυτικά:

Ιατροί,
Οδοντίατροι,
Μηχανικοί,
Δικηγόροι,
Συμβολαιογράφοι,
Οικονομολόγοι -σύμβουλοι
Λογιστές

Καλά το καταλάβατε, οι Γεωπόνοι για άλλη μια φορά δεν ανήκουν στην κατηγορία των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών!

Πάλι στο περιθώριο χωρίς να υπάρξει καμιά επίσημη αντίδραση-παρέμβαση από τους κρατούντες τα ηνία του κλάδου μας!

Αλλά είπαμε….σσσσσς....μην τα ξυπνάτε τα παιδιά!!!

Ολόκληρη η πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ΕΔΩ.



ΘΕΜΑ 2ον

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής

Θέματα του Συνεδρίου
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρθρωθούν γύρω από τρεις βασικούς κύκλους θεμάτων. Ο ένας κύκλος θα περιλαμβάνει θέματα θεωρίας, έρευνας και πειράματος, ως προς τη συμπεριφορά των γεωϋλικών, εδαφικών, ημιβραχωδών και βραχωδών (συμπεριφορά γεωϋλικών, έρευνες υπαίθρου και εργαστηρίου, εδαφοδυναμική, γεωτεχνική σεισμική μηχανική, έδαφος και περιβάλλον). Ο δεύτερος κύκλος θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν θεωρητικά ή πρακτικά τα γεωτεχνικά έργα, δηλαδή έργα της αποκλειστικής ή κύριας αρμοδιότητας του γεωτεχνικού μηχανικού όπως πρανή, κατολισθήσεις, βελτιώσεις, ενισχύσεις, ειδικές γεωτεχνικές κατασκευές. Τέλος ο τρίτος κύκλος θα περιλαμβάνει γεωτεχνικά θέματα που αφορούν θεωρητικά ή πρακτικά σε έργα στα οποία συμβάλλουν περισσότερες ειδικότητες μηχανικών όπως θεμελιώσεις, βαθιές εκσκαφές και αντιστηρίξεις, σήραγγες και υπόγεια έργα, οδοστρώματα, επιχώματα, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, περιβαλλοντικά έργα, μικροζωνικές. Επίσης θα εξεταστούν γεωτεχνικά προβλήματα της Μαγνησίας.

Το απόσπασμα από το παραπάνω συνέδριο Γεωτεχνικής Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής διοργανώνεται φυσικά από το ΤΕΕ.(πατήστε εδώ)

Αναρωτιέται λοιπόν ο συνάδελφος-αναγνώστης GEO PONOS

Τέτοιες προσπάθειες,τέτοιες εκδηλώσεις από το πλέον σχετικό τμήμα για το Περιβάλλον και το ΓΕΩΤΕΕ πότε θα γίνουν;

Τι να σου πω φίλε μου,η πορεία άλλαξε, όλα γύρω από το Περιβάλλον γυρνάνε,νέα έργα,νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν,μέχρι και νέο υπουργείο αλλά…


....σσσσς….μην τα ξυπνάτε τα παιδιά!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 1:30 π.μ.  

Συνάδελφε μπορείς σε παρακαλώ να ελέγξεις πού μπορούμε να καταθέσουμε αιτήσεις για τη συμμετοχή μας ως αξιολογητές, στην εξής προκήρυξη;

http://www.syntonismos-ypaat.gr/attachments/017_Proklisi%20Axiologiton%20132.pdf

Στη διεύθυνση που ορίζεται από την προκήρυξη δεν υπάρχει κάποια φόρμα υποβολής της αίτησης. Τι ακριβώς γίνεται;

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 12:55 μ.μ.  

Συνάδελφε οι ηλεκτρονικές αιτήσεις κατατίθενται από την Τρίτη 28 Ιουλίου 2009, ώρα 15:00

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 12:57 μ.μ.  

Ο ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΓΕΩΤΕΕ ΚΛΠ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...ΕΧΟΥΝ 40 ΑΤΟΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 12....ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ!!

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 27 Ιουλίου 2009 στις 1:30 μ.μ.  

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 30/7 ΩΡΑ 10 ΠΜ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΓΜΕΣΕ (ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ) - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ www.geoponoimeletites.gr
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΕΓΜΕΣΕ 6944/580260 e-mail agrocenter@gmail.com

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 1:50 μ.μ.  

APO AVRIO

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 1:52 μ.μ.  

ΑΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΦΠ κ ΓΠ...ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ...ΕΝΤΕΛΩΣ!!

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 9:16 μ.μ.  

Στην Κινα όταν γινεται εκλειψη ηλιου οι γυναικες βγαινουν εξω από τα σπιτια και χτυπανε τα χαλκινα σκευη τους, για να τρομαξουν το δαιμονα που καταπινει τον ηλιο.Και επειδη η προσπαθεια τους αυτή οποτε εγινε , παντα επετυχε ολοτελα ,γιατι ο διαμονας στο τελος τον αφηνει τον ηλιο ,την επαναλαμβανουνε σε κάθε τετοια περισταση.
Ισως μας θεωρουν κινεζες νοικοκυρες που φοβομαστε κάθε ειδους αλλαγη , μην τυχον και κανει χειροτερα τα πραγματα.
Οι συμβασιουχοι νεοι με ορεξη για δουλεια, χορευουν στο ρυθμο που τους βαραει κάθε οργανισμος με συμβαση ορισμενου χρονου ή εργου. Καλο είναι το σπιράλ των συμβασεων για την αρχη της καριερας μας αλλα… μετα από 24 μηνες σε έναν οργανισμο σταματα η γνωση, η εξελιξη, και ερχεται η υφεση με ένα βιογραφικο ανουσιο για καποιο άλλο αντικειμενο. Με αποτελεσμα το αγχος,την θλιψη για το μετα , σαν την πουτανα που δεν περναει πλεον η μπογια της.
Οι γηραιοτεροι μονιμοι επαναπαυμενοι στο σιγουρια του δημοσιου , κανοντας και καμια αρπαχτει για εξτρα εισοδημα κοιτουν τον καιρο που θα βγουν στη συνταξη, δεν κοιτουν ότι αν δεν δουλεψουν οι νεοι δεν θα μπορουν να παρουν την συνταξη τους ολοκληρη.
Οι ιδιωτες στο κοσμο της ελευθερης αγορας κυνηγουν το μεγιστο κερδος και δεν εχουν χρονο για αλλα.
Επιμελητηριο και λοιποι σε ρυθμους αντιπαραγωγικου δημοσιου βλεπουν την αστραπη περιμενουν την βροντη και ακομα δεν είναι σε θεσει να πουν αν θα εχουμε κακοκαιρια !
Ας κρυψει καποιος τα σκευη και ας τους πει ότι ο δαιμονας βρισκεται στο μυαλο μας ,ότι τα πραγματα δεν είναι ακινητα και ότι δεν θα μεινουν .
Από ότι φαινεται υπαρχει χρόνιο σχεδιο ολοκληρωτικης απαξιωσης του κλαδου από ολες τις βαθμιδες .
Τελικα απλα δενομαστε και περιμενουμε να πιασουmε πατο????????Ακομα και το Lebaycid εγινε ορισμενου χρονου μετα την καταργηση του!!!!

υ.γ γενικες σκεψεις που δεν είναι ο κανονας αλλα ουτε και η εξαιρεση απλα θεωρω ότι είναι λιγες από τις αληθειες
Δημητρης

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2009 στις 10:35 μ.μ.  

μπράβο στον Μπουράνη!
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=54527

Μεγάλος αριθμός Γεωτεχνικών διαμαρτύρεται, γιατί, ενώ και επιστήμονες είναι και δουλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν ανήκουν στην κατηγορία των δικαιούχων προγράμματος ενισχύσεων για την απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού. Μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων Ελλάδος (ΣΓΒΕ) και Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Μπουράνης, που ζητά, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, να συμπεριληφθούν και οι Γεωτεχνικοί στην πρόταση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, η πρόταση σχετικά με την προκήρυξη του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών. Το πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ, αφορά την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και την υλικοτεχνική αναβάθμιση, που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική δραστηριότητα. Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 50% και φθάνει έως 80% για νέους επαγγελματίες(τελευταία πενταετία). Κερδισμένοι θα είναι 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες. Μεταξύ των δικαιούχων όμως δεν περιλαμβάνονται οι Γεωτεχνικοί.

«Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών πληροφορηθήκαμε την πρόταση του ΥΠΟΙΟ σχετικά με την προκήρυξη του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών», αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ο κ. Μπουράνης, προσθέτοντας ότι:
«Στο πίνακα των δυνητικών δικαιούχων δεν συμπεριλαμβάνονται γεωπόνοι (και γενικότερα γεωτεχνικοί), για αυτό επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι γεωπόνοι είναι επιστήμονες με πτυχίο πενταετών σπουδών (το οποίο στο εξωτερικό αναγνωρίζεται ως ισοδύναμο με master’s degree και είναι ανάλογης δυσκολίας απόκτησης με αυτό των μηχανικών), σημαντικός αριθμός συναδέλφων δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και κατά την άσκηση του επαγγέλματος χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή με εξειδικευμένο λογισμικό, όπως και εξειδικευμένο εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Κατά συνέπεια τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι γεωτεχνικοί στην πρόταση για την ενίσχυση των συναδέλφων ελεύθερων επαγγελματιών και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

Με τιμή
Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΓΒΕ
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Μπουράνης

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2009 στις 8:39 π.μ.  

Φίλε Δημήτρη 9:16 συγχαρητήρια για το εύστοχο σχόλιό σου...χαίρομαι πραγματικά να βλέπω ότι έχω και τέτοιους συναδέλφους..

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2009 στις 8:23 μ.μ.  

Ακόμα τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί στο
http://www.syntonismos-ypaat.gr/attachments/017_Proklisi%20Axiologiton%20132.pdf
όσον αφορά τις αιτήσεις για τους αξιολογητές.
Η προθεσμία υποβολής ξεκινά σήμερα στις 15:00 αλλά δεν υπάρχει φόρμα υποβολής στο σάιτ.

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2009 στις 9:39 μ.μ.  

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP