Μ.Στρατάκης: Να θεωρούνται ισοδύναμα με MSc τα πτυχία Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Τμημάτων

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ένα διαχρονικό αίτημα των Πολυτεχνικών αλλά και των Γεωπονικών Τμημάτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων για την αναγνώριση της ισοδυναμίαςτων χορηγούμενων πτυχίων με το Ευρωπαϊκό Master's degree, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπ.Παιδείας, ο βουλευτής Ηρακλείουκ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, ήδη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) όσο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) έχουν συντάξει ειδικές μελέτες με τις οποίες επιχειρούν να τεκμηριώσουν την εν λόγω ισοδυναμία. Μάλιστα, το ΕΜΠ δημοσιοποίησε πρόσφατα τη χορήγησηπιστοποιητικού ισοδυναμίας (χωρίς προφανώς να έχει καμία ισχύ), αλλά κλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να συζητήσει το θέμα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ.Στρατάκης κάνει λόγο για μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη, να ολοκληρώνει κάποιος 5 έτη σπουδών για την απόκτηση πρώτου πτυχίου,χωρίς να έχει την ισχύ του μεταπτυχιακού, αλλά και ότι είναι ανάγκη, επιτέλους, να υπάρξει στην πράξη η αναγνώριση του κόπου τωναποφοίτων πολυτεχνικών και γεωπονικών τμημάτων, με την ισοδυναμία των πτυχίων τους με Master.

ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

4 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2009 στις 3:19 μ.μ.  

5 χρόνια για γεωπόνο είναι χάσιμο χρόνου. Καλύτερα να το κάνουν 4 χρόνια (και να κόψουν μερικά άχρηστα μαθήματα) και μετά να κάνει όποιος θέλει ενα μεταπτυχιακό και να τελειώνουμε. Δηλαδή οι άγγλοι γεωπόνοι που σπουδάζουν 4χρόνια είναι άχρηστοι? απλά η γεωπονική είναι 5ετης μόνο και μόνο για να ξεχωρίζει από τα ΤΕΙ . Για κανέναν άλλο λόγο
Άλλωστε και το επίπεδο των παιδιών που μπαίνουν τώρα στις γεωπονικές με 13 και 14 δεν είναι και η αφρόκρεμα του εκπαιδευτικού συστήματος....

Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2009 στις 11:28 μ.μ.  

@ 3:19 μμ

Και άλλοι μπαίνουν με 16 και 16,5 στο ΓΠΑ. Τι να κάνουμε δηλαδή; Δεν είναι σωστό να τσουβαλιάζουμε τα πάντα συνάδελφε.

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2009 στις 1:44 π.μ.  

ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΙ....
ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ!!

Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2009 στις 4:45 μ.μ.  

ΤΑ ΤΕΙ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ....ΒΟΛΕΨΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ:
1. ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ.
2. ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
3. ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ.
4. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
6. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΕΙ) ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΕΙ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.
7. ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΕ ΝΕΟΥΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΙ).
ΙΣΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP