Προσλήψεις 20000 ανέργων στους Δήμους

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι περίφημες 20000(15000 στην αρχή) προσλήψεις ανέργων στους Δήμους.

Το πρόγραμμα απασχόλησης για την μείωση της ανεργίας με συνεργασία ΚΕΔΚΕ-ΟΤΑ-ΟΑΕΔ απευθύνεται σ'αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι,επιδοτούμενοι ή μη!

Οι ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα με περισσότερους από 5.000 κατοίκους, είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν σε ποσοστό τουλάχιστον 70% των διατιθέμενων σε αυτούς θέσεων, επιδοτούμενους ανέργους και σε ποσοστό μέχρι 30% μη επιδοτούμενους ανέργους, εγγεγραμμένους όμως στον ΟΑΕΔ.
Τα ακριβώς αντίστροφα ποσοστά ισχύουν για τους ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.

Τώρα στο Ά θερινό τμήμα της βουλής αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που να εξαιρεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ειδικό συνδυασμένο πρόγραμμα απασχόλησης) από το Π.Δ 164/2004 Παυλόπουλου.Ο λόγος είναι ότι η διάρκεια της απασχόλησης ορίζεται σε 36 μήνες(υπερβαίνει το 24μηνο Παυλόπουλου) γι’αυτό και δεν θα υπάγεται σ'αυτό.

Επίσης θα αναγράφεται ότι αυτές οι συμβάσεις δεν θα μπορούν να μετατραπούν σε καμιά περίπτωση σε αορίστου χρόνου,και να επιβαρυνθούν στην συνέχεια οι Δήμοι με αυτές.

Στην Ελλάδα βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο,πόσο μάλλον σε τρία χρόνια από τώρα.

Τα εμπόδια ξεκίνησαν μια από τον ΟΑΕΔ που ανακοίνωσε πρόγραμμα 12μηνης απασχόλησης και λειτουργεί ανταγωνιστικά με το παραπάνω,και από την άλλη η άρνηση πολλών Δήμων να συμμετάσχουν σ’αυτές τις προσλήψεις(έρχονται εκλογές του χρόνου και φοβούνται μην την πληρώσουν αυτοί).

Όπως και να’χει εγώ σας ενημερώνω και με την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο μας ίσως ενδιαφέρει κάποιους να δούνε και αυτήν την προοπτική.

Ο μισθός τα ένσημα και η προϋπηρεσία θα τρέχουν κανονικά για 36 μήνες.

Όσοι λοιπόν Θέλετε και φυσικά μπορείτε να μπείτε(πάνω απ΄όλα)
σαν ΠΕ Γεωπόνοι να έχετε το νου σας το επόμενο διάστημα.

Δείτε παρακάτω


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΔΚΕ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΟΑΕΔ

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

agroanergos

4 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2009 στις 10:28 μ.μ.  

η προυπηρεσία δηλαδη με το πρόγραμμα απασχόλησης των ανέργων στους δημους θα θεωρείται εμπειρία και για προκηρύξεις του ΑΣΕΠ???
Δεν νομίζω να προβλέπεται μοριοδότηση για τους συγκεκριμένους μήνες εμπειρίας...
Απο ότι καταλαβα θα δίνεται το επίδομα ανεργίας 450€, χωρίς ενσημα, και απλα θα απασχολούνται οι άνεργοι σε κάποια θέση στους Δήμους.
Εχεις καποια διαφορετική ενημέρωση για μοριοδότηση σε προκηρύξεις agroanerge???

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2009 στις 3:38 μ.μ.  

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή ευκαρεία για όλους μην το αφήσετε ψαξτε όσο μπορείται.... Αυτό που αναφέρει ο συναδελφος "14 Ιούλιος 2009 10:28 μμ" είναι τα περιβόητα stage πυ ουδεμία σχέση έχουν με το εν λόγω προγραμμα που υλοποιεί η ΚΕΔΚΕ, θα παρέχεται βασικός μισθός, ασφάλιση, άδειες. Το θετικό πάντως της ολης ιστορίας έναι οτι γίνονται προσπάθειες για ενα καλύτερο αύριο απομονώνοντας την εφευρεση του 1998(βλέπε stage).

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2009 στις 2:56 μ.μ.  

Ναι όντως πολύ καλή προσπάθεια ομηρείας των νέων στο δημόσιο....ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΑΜΩ!! Ξυπνάτε συνάδελφοι.... ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΛΟΣ!

EVI 24 Αυγούστου 2009 στις 12:46 μ.μ.  

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 36 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΤΛ. ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΕΙΜΑΙ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP