Στη Βουλή από τον Μ.Στρατάκη ο αποκλεισμός των Γεωτεχνικών από τις ενισχύσεις του ΕΣΠΑ για απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ενδιαφέρον και θέληση να υπάρχει από υπεύθυνους ανθρώπους και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πορεία προς όφελος του κλάδου μας.

Ο λόγος γίνεται για τον αποκλεισμό των Γεωπόνων-Γεωτεχνικών από το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που σας γράφαμε προχθές(διαβάστε εδώ),και την άμεση αντίδραση του Καθηγητή Μπουράνη χθες αλλά και την πρωτοβουλία του Βουλευτή Μανόλη Στρατάκη να πάει το θέμα στην Βουλή σήμερα.

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να ασκηθεί καθόλου κριτική στους αρμόδιους του κλάδου μας,είτε στο ΓΕΩΤΕΕ είτε στους συλλόγους(ΠΟΣΓ,ΠΟΣΕΓ) μιας και τα γεγονότα, τους εκθέτουν(για άλλη μια φορά) από μόνα τους!!!



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός Γεωτεχνικών από τις ενισχύσεις του ΕΣΠΑ για απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τις έντονες διαμαρτυρίες των Γεωτεχνικών, μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων Ελλάδος (ΣΓΒΕ), έχει προκαλέσει η πρόταση του Υπ.Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την προκήρυξη του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς μεταξύ των δικαιούχων δεν περιλαμβάνονται καθόλου Γεωτεχνικοί.
Μάλιστα, το εν λόγω πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ, αφορά την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και την υλικοτεχνική αναβάθμιση, που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική δραστηριότητα, και είναι αδιανόητο να αποκλείονται οι γεωτεχνικοί, καθώς και επιστήμονες είναι και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες δουλεύουν.
Επειδή, οι γεωτεχνικοί είναι καταρτισμένοι επιστήμονες με πτυχίο πενταετών σπουδών και πολλοί απ’αυτούς εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιώντας κατά κόρον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μάλιστα με εξειδικευμένο λογισμικό.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να συμπεριλάβει στην προκήρυξη για την ενίσχυση των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών με τεχνολογικό εξοπλισμό και τους γεωτεχνικούς, δεδομένου ότι ανήκουν και αυτοί στους δυνητικά δικαιούχους.

28-7-2009

Ο Ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

5 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 1:17 μ.μ.  

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟ....???

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2009 στις 2:26 μ.μ.  

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ....ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ??

Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2009 στις 7:29 π.μ.  

ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΞΕΣΙΚΟΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ. ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2009 στις 12:20 π.μ.  

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ???ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.....???ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ....!!ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2009 στις 4:28 μ.μ.  

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ....ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP