Συμβασιούχοι:η ομηρία συνεχίζεται

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Είμαστε το Συντονιστικό των Συμβασιούχων που πήρε πριν από τις εκλογές του 2004, από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Καραμανλή τη δέσμευση για οριστική επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων.Δυστυχώς, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την μετατροπή των συμβάσεων 250.000 συμβασιούχων, τελικά με το Π.Δ. 164/2004 «τακτοποίησε» 33.000 μόνο συμβασιούχους, δίνοντας μερική μόνο λύση στο πρόβλημα.Αποκλείστηκαν από τις ρυθμίσεις αρκετές κατηγορίες συμβασιούχων, με πολυετή προϋπηρεσία 5, 10, 20 και πλέον χρόνων.Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι από τότε μέχρι και σήμερα το κράτος εξακολουθεί να προσλαμβάνει συμβασιούχους για θέσεις όπου απαιτείται μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά συμβασιούχων.

Οι «όμηροι» της σημερινής κυβέρνησης είναι κατά πολύ περισσότεροι από εκείνους που δικαιώθηκαν με το Π.Δ. 164/2004.Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθεί να ευδοκιμεί το τριτοκοσμικό καθεστώς των συμβάσεων.Το διαπιστώσαμε όταν παρευρεθήκαμε και...λάβαμε μέρς στη συζήτηση που έγινε στις Βρυξέλλες, στις 17/7/2007, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συζητήθηκαν αναφορές συμβασιούχων μόνο από την Ελλάδα! Νιώσαμε ντροπή για την χώρα μας. Θυμόμαστε ακόμα τις τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών από άλλες χώρες, που απορούσαν κι έκαναν ειρωνικά σχόλια εις βάρος της χώρας μας (Ευρωβουλευτής Martinez από Ισπανία).

Επιπλέον, τα stage εξακολουθούν να είναι ανασφάλιστα, ωστόσο μοριοδοτούνται, ελπίζοντας σε μελλοντική μονιμοποίηση!Θα θέλαμε να επισημάνουμε κάτι ακόμα σημαντικό: τον τελευταίο χρόνο καταρρέουν προνοιακές δομές που εξυπηρετούν τις πιό ευαίσθητες ομάδες των συμπολιτών μας.Άτομα με αναπηρία, Πάσχοντες με ψυχικά νοσήματα, ηλικιωμένοι και παιδιά, κινδυνεύουν με οριστική εγκατάλειψη από την πολιτεία.Επειδή λοιπόν οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις ουδέποτε υλοποιήθηκαν, καλούμε όλα τα σωματεία συμβασιούχων, αλλά και μεμονωμένους συμβασιούχους, stage, ενοικιαζόμενους, κ.λ.π., με στόχο να αναδείξουμε και πάλι το θέμα και να καθορίσουμε την περαιτέρω πορεία του αγώνα μας. Φτάνει πιά ο εμπαιγμός!

http://press-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_2409.html

15 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2009 στις 3:00 μ.μ.  

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΛΛΟΙ...
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, STAGE, ΚΑΙ ΠΑΠ...Α ΟΛΟ ΜΑΛ....ΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ... ΑΙΣΙΧΤΗΡ

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2009 στις 6:45 μ.μ.  

η μονη λυση ειναι το δημοσιο

μονο οταν μπεις μονιμος δημοσιος υπλληλος μπορεις να φτιαξεις μια ζωη χωρις αγχος και ανασφαλεια. μεγαλο πραγμα.

ολοι εσεις που βριζετε το δημοσιο, ψευδεστε. ΠΟΙΟσδεν ενδιεφερεται για μια θεση καποια δημοσια υπηρεσια.

οι εφημεριδες της τριτης ξεπουλανε. το σαιτ του ασεπ εχει εκατομυρια επισκεψεις καθε μερα. τα φροντηστηρια για τους γραπτους διαγωνισμους,οργιαζουν.

μονο οι περηφανοι γεωπονοι δεν θελουν να μπουν στο δημοσιο. ειστε φαφλαταδες και ψευτες.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2009 στις 8:58 μ.μ.  

ΦΙΛΕ 17 Ιούλιος 2009 6:45 μμ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΕΧΩ MASTER, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ... ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΙΘΑΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ....ΤΑ ΠΕΡΙ ΦΑΦΛΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ...ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ....ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ...ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ...

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2009 στις 2:48 π.μ.  

οι πιο πολλοι ομως το θελουν το δημοσιο. και ας ειναι βαρετα.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2009 στις 1:06 μ.μ.  

Προς 18 Ιούλιος 2009 2:48 πμ
Πριν 10-15 χρονια στο δημοσιο μπαιναν αυτοι που ηταν αχρηστοι για τον ιδιωτικο τομεα.
Ο ιδιωτικος τομεας εδινε διπλασια τουλαχιστον χρηματα απο το δημοσιο (οχι συμβασεις.
Ευκολο συμπερασμα βγαζεις συγκρινοντας ατομα δημοσιου και ιδιωτικου τομεα που εσυ γνωριζεις σαν προσωπικοτητες.Σε ποιους εχει μεγαλυτερη εκτιμηση σε μεγαλυτερο ποσοστο?
Αλλο ειναι να προσπαθεις να βρεις μια δουλεια ανεξαρτητα δημοσιου ΄΄η ιδιωτικου τομεα και να σου τυχει να δουλεψεις στο δημοσιο και αλλο να λες εγω ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΑΣΙΟΥΧΟΣ ΄΄Η ΜΟΝΙΜΟΣ.
Στα κριτηρια για θεσεις του δημοσιου θα επρεπε να αφαιρεθει ΄΄η να μετραει αρνητικα η μοριοδοτηση για προυπηρεσια στον δημοσιο τομεα.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2009 στις 2:19 μ.μ.  

Ιούλιος 2009 6:45 ΞΥΠΝΑ,....ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.... ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ!!!

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2009 στις 12:50 π.μ.  

ΓΙΑΤΙ ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ? ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΩΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ?
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2009 στις 4:26 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ 20 Ιούλιος 2009 12:50 πμ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ...Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΠΤΥΧΙΟ...ΙΣΩΣ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΓΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΟ ΓΠΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΛΕΓΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ! ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΣΤΗΝ "ΠΙΑΤΣΑ" ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ...!!ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ....

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ AGROANERGO ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΦΕΙ!!

ΥΓ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ: ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ...!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

............

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2009 στις 6:12 μ.μ.  

οχι κυριε δοκτορα-διδακτορα-προφεσορα,

δεν ειναι ολα τα πραγματα στο χερι μας. δεν ειναι τα παντα εφικτα.

το να γινουν οι γεωπονοι αυτο που ηταν το '70, φυσικα και δεν ειναι στο χερι μας.

τραγικη ειρωνεια: τοτε εμπεναν στο δημοσιο αυτοι που ειναι τωρα -οπως ειπες- στη δυση της καριερας τους

κλεινοντας, προτεινω να υπομεινουμε καρτερικα το προδιαγεγραμενο -και δυστυχως οδυνηρο- τελος του κλαδου μας κανοντας παραλληλα οσες περισοτερες αρπαχτες μπορουμε.

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2009 στις 12:44 π.μ.  

Συνάδελφε... Σύντομα στις επισημάνσεις σου απαντώ...

οχι κυριε δοκτορα-διδακτορα-προφεσορα,...

Δεν καταλαβαίνω το λόγο του επιθετικού και ειρωνικού σου ύφους/

ένας απλός συνάδελφός σου είμαι!

δεν ειναι ολα τα πραγματα στο χερι μας....

Στο χέρι μας είνα μέσα στα επόμενα χρόνια να βελτιωθούν...

δεν ειναι τα παντα εφικτα....Συμφωνό αλλά τίποτα δεν είναι ανέφικτο!

το να γινουν οι γεωπονοι αυτο που ηταν το '70, φυσικα και δεν ειναι στο χερι μας...

Απροσδιόριστη η αναφορά σου!

τραγικη ειρωνεια: τοτε εμπεναν στο δημοσιο αυτοι που ειναι τωρα -οπως ειπες- στη δύση της καριερας τους

Δυστυχώς πάρα πολλοί δεν το τίμησαν!

κλεινοντας, προτεινω να υπομεινουμε καρτερικα το προδιαγεγραμενο -και δυστυχως οδυνηρο- τελος του κλαδου μας κανοντας παραλληλα οσες περισοτερες αρπαχτες μπορουμε.

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!! Προτείνω να παλέψουμε για κάτι καλύτερο!!

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2009 στις 2:20 μ.μ.  

O συναδελφος με τις αρπακτες να ειναι σιγουρος οτι δεν θα πετυχει τπτ... να ειναι σιγουρος!
Συναδελφε η αναφορες σου αποτελουν ντροπη για ολο τον κλαδο....επιπλεον ντροπιαζουν την αξιοπρεπεια σου...
Αντε γεια και σε παρακαλω μην γραφεις μαλ....ιες....

Ανώνυμος 21 Ιουλίου 2009 στις 6:21 μ.μ.  

Προς 20 Ιούλιος 2009 6:12 μμ
Ευτυχως σε περιοδους κρισεων του επαγγελματος,ο κλαδος ξεβρωμιζει απο ατομα σαν και εσενα.

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2009 στις 1:38 μ.μ.  

ΚΥΡΙΕ 20 Ιούλιος 2009 6:12 μμ

ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.... ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛ...ΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...

Ανώνυμος 22 Ιουλίου 2009 στις 9:12 μ.μ.  

20 Ιούλιος 2009 6:12 μμ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ....ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ....

Ανώνυμος 23 Ιουλίου 2009 στις 2:13 μ.μ.  

ανωνυμος ειμαι συμβασιου χος εδω και 11 χρονια εργαζομαι καθημερινα για 8 ωρες παρεχω τις υπηρεσιες μου σε κοινωνικα ευπαθεις ομαδες.ομως το κρατος αποφασισε οτι εγω οπως και 3.500 αλλοι συναδελφοι μου δεν καλυπτουμε διαπκεις και παγιες αναγκες.Ντροπη τους μαλλον πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι ζουμε σε τριτοκοσμικη χωρα.....ΑΙΣΧΟΣ...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP