Όλα τριγύρω αλλάζουνε...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Το σημερινό δημοσίευμα-πρωτοσέλιδο του ελεύθερου τύπου έχει δημιουργήσει μεγάλο ντόρο και παίχτηκε σχεδόν απ’όλα τα ειδησεογραφικά sites.Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος θα είναι το γεγονός της χρονιάς.Ήδη στα δημοσιεύματα έχουν πιάσει πρώτη θέση οι δασοπυροσβέστες και οι συμβασιούχοι του πολιτισμού.
Οι γεωπόνοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κρατικής χρόνιας ομηρίας, άσχετα αν δεν έχουν φωνή να ακουστούν.Αυτή την φορά θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός(γελάω και γράφω) και ο κλάδος μας να μπει ψηλά στην ατζέντα για την αποκατάσταση όσο γίνεται περισσότερων συναδέλφων.Επαναφέρω το άρθρο του Κωστή Καμπιτάκη,(εγώ δεν ξεχνώ, αλλά φαίνεται ότι μείνανε μόνο τα μεγάλα λόγια και οι βαρύγδουπες δηλώσεις από τότε,έτσι Κωστή;) που βαδίζει με την επικαιρότητα.

ΟΠΕΚΕΠΕ-Ξέρουμε για την απόφαση που πήρε το Δ.Σ για προσλήψεις με συμβάσεις έργου στον οργανισμό.Τα παπαγαλάκια λένε ότι στο υπουργείο εσωτερικών είναι το πρόβλημα(και προτάθηκε αυτή η λύση) καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός συμβασιούχων που θα χρειαστεί για την φετινή χρονιά. Η οριστική απόφαση θα παρθεί μέσα στο Πάσχα αλλά δεν βλέπω καμιά αντίδραση. Το γεωτεε δεν έκανε παρέμβαση για το θέμα,και δεν απάντησε για την στάση του αντιπροέδρου του να ψηφίσει υπέρ. Εκτός του συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας όλοι οι άλλοι σιωπούν εκκωφαντικά. Ντροπή!

ΕΛΓΑ-Πότε θα βγει ρωτάνε πολλοί,αλλά η μείωση των θέσεων με 130 άτομα(μπορεί και περισσότερα),δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.Πέρασε για πλάκα χωρίς καν τις τυπικές ανακοινώσεις.Τώρα τα παπαγαλάκια λένε ότι θα’ρθει και το παλιό σύστημα(νεότερα προσεχώς).Ω ρε κλάματα…

Διαβάζω στο agronews άρθρο με τίτλο όταν οι "γεωτεχνικοί μαθαίνουν για την ποιότητα".Όπα λέω πως μου ξέφυγε.Θα διαβάσετε όμως ότι πρόκειται για σεμινάρια που διοργανώνουν οι τεχνολόγοι.Αρχίσανε τα στοχευμένα-λεκτικά άρθρα που ο καιρός θα τα καθιερώσει;Θα γίνει εδώ καμιά παρέμβαση ή γίνεται με εντολή από την μεριά της παρέμβασης;

Έχουμε ακόμα ημέρες μέχρι το Πάσχα και τα γεγονότα που μας καίνε τρέχουν ασταμάτητα.Το παράρτημα ηπείρου-νήσων όμως ξεκίνησε τις ευχές από το Σάββατο.Να ευχηθώ και γω με την σειρά μου, Καλό Πάσχα στα μέλη του.
Ίσως τα παιδιά να είναι κουρασμένα από την μια ημερίδα που έχουν να παρουσιάσουν σαν έργο όλους αυτούς τους μήνες και το κλείσανε από νωρίς.
Καταλαβαίνω…

1 σχόλια:

ΗΛΙΑΣ 14 Απριλίου 2009 στις 12:11 π.μ.  

"Ολα τριγυρω αλλαζουνε κι ολα τα ιδια μενουν" (για τους γεωπονους μιλαω)...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP