Λύση για τους συμβασιούχους από τις Βρυξέλλες;(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Λύση για 200.000 και πλέον συμβασιούχους, πολλοί από τους οποίους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών.Το «παράθυρο» μέσα από το οποίο το υπουργείο πιστεύει ότι θα μπορέσει να βρει τη λύση λέγεται Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί και θα καθαρογραφτεί απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, η οποία αναμένεται ότι θα ορίζει πως το Κοινοτικό Δίκαιο υπερισχύει του εθνικού και στο σημείο της διάρκειας των συμβάσεων.Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι ο τοίχος που ορθώνει το Σύνταγμα για τις μετατροπές των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου γκρεμίζεται κι ανοίγει ο δρόμος για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος, αφού πάρει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και το μελετήσει, με στόχο την εξεύρεση λύσης, θα προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου Π.Δ. το οποίο, όμως, θα είναι ευνοϊκότερο για τους εργαζομένους σε σχέση με το προηγούμενο. Μεταξύ άλλων, το νέο Διάταγμα θα προβλέπει μεγαλύτερο χρονικό εύρος στις συμβάσεις, ώστε να περιληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι και βέβαια μεγαλύτερη αναδρομικότητα. Τα εργασιακά κριτήρια αναγκαστικά θα παραμένουν ίδια, αφού πρέπει οι συμβασιούχοι να εκτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να απασχολούνται τουλάχιστον 24 μήνες στον ίδιο φορέα.

Ηδη η κυβέρνηση, εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τους 4.500 συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, έδειξε τις προθέσεις της, καθώς, στην ουσία, «έσπασε» το Προεδρικό Διάταγμα 185/2004. Αυτό το παραδέχθηκαν κατ’ ιδίαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς. Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού προβλέπει, εκτός από την καταβολή των δεδουλευμένων, την ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.Επιπλέον, και αυτό είναι και το πιο σημαντικό, γίνεται δυνατή η επαναπρόσληψή τους μέχρι και το Νοέμβριο του 2010, κατ΄ εξαίρεση και παρά το ότι οι συμβάσεις τους θα έχουν υπερβεί το χρονικό όριο των 24 μηνών.Από την πλευρά του και ο κ. Παυλόπουλος θέλει να τακτοποιήσει τους 5.500 δασοπυροσβέστες. Σε πρώτη φάση, βέβαια, επέκτεινε τις συμβάσεις σε 8μηνες από 6μηνες, που ήταν στο παρελθόν, αλλά αυτή δεν είναι η λύση που τους ικανοποιεί.

Στο μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων του Δημοσίου, με κυρίαρχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει βρει «παράθυρα» προκειμένου να παρακάμπτει το Προεδρικό Διάταγμα του κ. Παυλόπουλου κρατώντας στην εργασία συμβασιούχους πέραν των 24 μηνών που προβλέπει ο νόμος.Η κύρια διέξοδος που έχουν βρει οι δήμαρχοι, που απασχολούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων, είναι η μερική τροποποίηση των συμβάσεών τους.Δηλαδή, διατηρούν τις συμβάσεις ως έχουν αλλά αλλάζουν το αντικείμενο εργασίας των συμβασιούχων ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το νόμο…

e-tipos.com

11 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 2:08 μ.μ.  

μακαρι να ισχυσει τρια χρονια συνεχομενησ συμβασης ειχα σε πανεπιστήμιο!!!

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 2:16 μ.μ.  

ξέρει κανείς πόσο κρατάνε αυτές οι διαδικασίες?

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 3:13 μ.μ.  

ρε φιλε πανεπιστημιακε, 13 Απρίλιος 2009 2:08 μμ,

σιγουρα εχεις απολυτηριο δημοτικου, γιατι σε βλεπω δυσκολευεσαι λιγακι με τα ελληνικα

ΗΛΙΑΣ 13 Απριλίου 2009 στις 5:44 μ.μ.  

Δεν πιστευω να υπαρχουν ατομα τοσο αφελη που να ελπιζουν οτι ετσι θα μονιμοποιηθει μεγαλος αριθμος γεωπονων σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ αφου αυτοι ειναι οι κυριοι φορεις που απασχολουν πολλους συναδελφους και ας χαρακτηριστω απαισιοδοξος απο πολλους.
Γιατι αν το πιστευουν δεν μιλαμε για αφελεια, αλλα για ηλιθιοτητα και τον ηλιθιο τον εκμεταλευονται ολοι(ο νοων νοειτω).Εκλογες ερχονται και το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος(η γυναικος) σοφου(ης).
Εγω προσωπικα "δεν προσδοκω ανασταση νεκρων και ζωη του μελλοντος αιωνος..." στο επαγγελμα μας, για να ειμαστε και στο πνευμα των ημερων.
Καλο Πασχα σ ολους,πιστευοντες και μη στην Ανασταση νεκρων πασης φυσεως.
Αμην!

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 6:23 μ.μ.  

που στην βιβλιοθήκη και εσυ?

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 9:07 μ.μ.  

Προς 13 Απρίλιος 2009 3:13 μμ

Όταν εχεις πολυ δουλεια λογικο ειναι να κάνεις και εκφραστικά λάθη. Το θεμα ομως ειναι οτι εσυ αντι να μεινεις στην ουσία του πραγματος, πουλάς πνεύμα!
Δεν πειράζει αλλωστε η κοινωνία γεμισε απο εξυπνάκηδες!!

Προς 13 Απρίλιος 2009 6:23 μμ
οχι δεν ειμαι σε βιβλιοθηκη (αλλα σε εργαστήρια)

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 9:58 μ.μ.  

σκούπισμα -σφουγγάρισμα; (δεν άντεξα). Όλα τα βύσματα ετοιμαστείτε!

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 10:15 μ.μ.  

μια στιγμη συναδελφε που πηρες φορα και θελεις να διοριστεις στο δημοσιο αμεσως?

-τεστ δεξ. εδωσες?
αν ναι, επιασες πανω απο 80%?

-το διδακτορικο σου το τελιωσες και εχεις ορκιστει Δρας?
υποψιφιος Δρ, με τον ενα ποδι Δρ, "τωρα το γραφω", "τωρα το διορθωνω", κλπ δικαιολογιες δεν μετρανε στο ασεπ. αυτοι θελουν το χαρτι. Αν το'χεις, προχωρας στα επομενα. Αν δεν το'χεις, κατσε εκει που εισαι. μεχρι να το παρεις.

-60 μηνες επιασες?
3 χρονακια (36 μηνες) στα εργαστηρια, στους διαδρομους, στα υπογεια και στα κυλικεια, δεν φτανουν. χρειαζεσαι 5 χρονια για να εισαι κομπλε.


δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα συνηθως οταν εχεις παρει φορα και εισαι ετοιμος να φας την θεση στην ταδε νομαρχια που περιμενες με γαιδουρινη υπομονη 19 χρονια να προκυρηχθει, εμφανιζεται καποιος απο το πουθενα με πιο πολλα χαρτια απο σενα και σου παιρνει την μπουκια απο το στομα.

παντα ετσι γινεται.ειδες η π**τανα η τυχη ?

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2009 στις 12:23 π.μ.  

Προς 13 Απρίλιος 2009 10:15 μμ

τεστ δεξ. εδωσες?
ναιπανω απο 80%!

το διδακτορικο σου το τελιωσες?
ναι

3 χρονακια (36 μηνες) μόνο στα εργαστηρια !
(διαδρομοι, υπογεια και κυλικεια είναι δικές σου συνηθειες)
Τυχοδιωκτης δεν ημουν ποτε! Παλεψα και παλευω!!!

Εσυ αληθεια τι εκανες?πτυχίο και μετα δουλειά??? Γι αυτο γκρινιάζεις!

Ποσο κακος και μιζερος εχει γίνει ο κόσμος! Αμεσως να βαλουν τρικλοποδιά! Μα μην προκοψει κανεις?
Καταντησες σαν το γνωστο ανεκδοτο
" σαν αυτον που δεν εχει κατσικα. Βεβαια δεν θελει δικια του, απλα θελει να ψοφησει και του γειτονα.."


Ειδατε συναδελφοι, εαν σκεφτομαστε ετσι πως να πάει ο κλάδος μπροστα! Για ποιο Γεωτεε περιμενουμε ενεργοποιηση οταν το θέμα μπαζει απο τη βάση!
Καλο βραδυ και ο θεός βοηθός με τετοιους 'συναδελφους'

Με αυτα που βλέπω ουτε με την δευτερη παρουσία δεν προκειτε να προκοψουμε!!

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2009 στις 10:54 π.μ.  

Μπράβο σου! Όταν παίρνεις φόρα, γράφεις και με σωστή ορθογραφία- αν και πάλι, όλο και κάτι σου ξεφεύγει...

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2009 στις 6:17 μ.μ.  

Αγαπητέ Δρ!
Να ξέρεις υπάρχουν και άλλοι Δρ, οι οποίοι δεν είχαν κονέ με τον καθηγητή, έκαναν 6 χρόνια το διδακτορικό τους, χωρίς καμία μέρα προϋπηρεσίας, χωρίς κανένα φράγκο, που παρακαλούσαν να μπουν σε εργαστήριο έστω και για ένα 8μηνο, αλλά επειδή πήγαν για ένα καλύτερο Msc στην Αγγλία, τους είχαν μετά χεσμένους! Κατάλαβατε αγαπητοί συνάδερφοι, για να έχει 3 χρόνια συνεχούς σύμβασης σε παν/μιο, είναι τρελό βύσμα, γιατί εγώ παρακαλούσα για ενα 8μηνο!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP