Κατηγορηματικά «όχι» στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων λέει η κυβέρνηση

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Κατηγορηματικά «όχι» στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων λέει η κυβέρνηση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Όπως υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, η αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου είναι αντισυνταγματική.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΔΕΚ για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων, ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις».

«Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, είτε είναι συμβάσεις εργασίας είτε συμβάσεις έργου, είναι αδύνατη λόγω Συντάγματος. Κατόπιν τούτου, δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις αυτές» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε γιατί να μη γίνει μια νομοθετική προσαρμογή στην απόφαση του Ευρωδικαστηρίου «ώστε να μην έχουμε χιλιάδες προσφυγές συμβασιούχων, που, τώρα θα κερδίσουν».
Διαβεβαίωσε, μάλιστα, τους συμβασιούχους ότι «ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος, του οποίου την κατάληξη μπορεί να διευκολύνει η κυβέρνηση, αλλιώς, μπορεί τα δικαστήρια να ασχολούνται συνεχώς με αυτή την υπόθεση».

Ανταπαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μετατροπής των συμβάσεων» και ως εκ τούτου «ας μην οδηγηθούν (οι συμβασιούχοι) σε δικαστικές περιπέτειες που θα τους κοστίσουν».

Υπογράμμισε επίσης ότι βάσει του αναθεωρημένου Συντάγματος «νομοθετική ρύθμιση αυτόματης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν πρόκειται, και δεν μπορεί να έρθει».
«Ούτε δικαστήριο είναι δυνατόν να πάρει τέτοια απόφαση, γιατί όποια απόφαση κι αν έπαιρνε θα ήταν contra constitutionem (σ.σ. αντισυνταγματική). Το άρθρο 103 παρ 8 είναι σαφές και κατηγορηματικό» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

11 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 2:58 μ.μ.  

Auto eleipe na metatrepsoun tis symvaseis..Emas tous monimous mas rotisan an theloume ta lamogia pou theloun na dioristoun ektos asep stis ypiresies mas? Ante eytyxos..

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 2:59 μ.μ.  

Eytyxos ena soro exoun dioristei ftanei toso pate ston idiotiko arketio eimaste sto dimosio..

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 3:24 μ.μ.  

ΚΑΒΑΝΤΖΩΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ..........

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 3:25 μ.μ.  

Ρε εξυπνάκια των 2:58 και 2:59 μμ τράβα βάλε το κεφάλι κάτω από καμιά βρύση με κρύο νερό μπας και καταλάβεις πόσο μίζερος είσαι. Έδεσες το γάιδαρό σου νομίζεις; Έχει ο καιρός γυρίσματα ανθρωπάκο.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 3:46 μ.μ.  

to dimosio den xorai allous. 4000 anergoi geoponoi theloun na ginoun dimosioi ypallhloi... oute i sovietiki enosi den xreiazotan tosous geoponous gia na kalipsoun tin epikrateia tis. eleos pia me to dimosio

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 3:49 μ.μ.  

Re monima ti douleia exeis esy se auto to blog? Traba ftiakse ena diko sou blog me tin onomasia agrokavatzomenos.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 3:55 μ.μ.  

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΠΑΛΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΜΕ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:
-ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ (ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ)
-ΜΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ
-ΕΝΑ ΑΒΑΝΤΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΑΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
-ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΦΥΛΛΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΗ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ 24 ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΥΩ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΤΖΗΣ. ΠΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΛΟΥΦΑΤΖΗΔΕΣ.
ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 5:12 μ.μ.  

30 Απρίλιος 2009 3:55 μμ

Ρε φίλε αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που λες να μην σχολιάσω τι σε θεωρώ γιατί θα με κόψει η λογοκρισία...
Δουλεύει κάποιος σωστά και ευσυνείδητα μόνο γιατί περιμένει διορισμό??? Αυτό είναι βλακεία, ηλιθιότητα, ξεφτύλα και απίστευτη μιζέρια!!!!
Κάνεις τη δουλειά σου σωστά γιατί είσαι άνθρωπος, όχι ζώον. Δεν λέω να πεθάνεις στο χωράφι, αλλά τουλάχιστον να δουλεύεις με κάποια αξιοπρέπεια!
Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε πως περιμένεις να έχεις τον στοιχειώδη σεβασμό από τους υπόλοιπους ανθρώπους??? Αλλιώς είσαι μέγας ξεφτύλας!

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 5:44 μ.μ.  

2.58, 2.59 κλπ.. αν γίνει άρση μονιμότητας και αξιολόγεισαι συνεχώς για το έργο που θα παράγεις να δούμε τι θα λες μετά.. που βολεύτηκες σε μια καρεκλα και ξέχασες ότι κι εσύ πέρασες από την απίστευτη εκμετάλλευση τον συμβάσεων..
Και φυσικά ο συμβασιούχος πρέπει να δουλεύει, γιαυτο πληρώνεται. Αλλα κανονικά δεν θάπρεπε να αμοίβεται καλύτερα από τον μόνιμο? Αφού τον εκμεταλλεύονται για λίγο και μετά τον απολύουν. Δεν θα πρέπε να δικαιούται και αυτός τις ίδιες εκπαιδευτικές άδειες και συμμετοχη σε σεμινάρια? Τι προγραμματισμό μπορείς να κανεις στη ζωή σου ως συμβασιούχος? Απόλυση χωρίς αποζημίωση??? πρόκειται για υπέρτατη εκμετάλλευση και κρίμα που ακούμε τέτοια λόγια από πρώην "συναδέλφους-συμβασιούχους" και νυν μονιμους που από την πρώτη μέρα τις μονιμότητας ήδη επαναπαύθηκαν και ξέχασαν να διεκδικούν το δίκαιο.
Δημήτρης

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 6:33 μ.μ.  

Προς Δημήτρη - 30 Απρίλιος 2009 5:44 μμ

Έλα καλέ που ψαρώνεις κι εσύ όπως και τόσοι άλλοι πιο πριν, επειδή είπε κάποιος μια μ***κια πιαστήκατε όλοι να απαντήσετε... Ο τύπος που τα έγραψε αυτά δεν είναι μόνιμος, πλάκα θέλει να κάνει απλώς και να εκνευρίσει όσους ψαρώνουν... Μην απαντάτε σε τέτοια σχόλια, έτσι τους εκνευρίζεις!

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2009 στις 12:35 π.μ.  

Παυλοπουλε δεν ξεχναμε την κοροιδια που μας εκανες.
Τελειωνουν τα ψωμια σου στην εξουσια λαμογιο και ψευτη...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP