Οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ με σκληρή ανακοίνωση εναντιώνονται στις συμβάσεις έργου

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)

Προς: κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ
κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Αντπρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ
κ. Θωμά Νότο Αντιπρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ
κ. Αθανάσιο Ζαφείρη, Γενικό Διευθυντή ΟΠΕΚΕΠΕ
κ.κ. Μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του σε προσωπικό, με συμβάσεις έργου για το έτος 2009.

Μέχρι σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάλυπτε αυτές τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του με εποχιακό προσωπικό σύμφωνα με τη διαδικασία προσλήψεων του άρθρου 21 του Ν 2190/94 (Α.Σ.Ε.Π.). Η διαδικασία αυτή τηρήθηκε σχεδόν απόλυτα, από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ έως σήμερα. Αυτό άλλωστε είχε αρχικά αποφασιστεί στο Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ και για το 2009.

Στην κρισιμότερη για τον Οργανισμό χρονική περίοδο, της εφαρμογής της ψηφιοποίησης επιτέλους των αγροτεμαχίων, επιλέγεται να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας με εργαζόμενους με συμβάσεις έργου, με το κομμάτι, πράγμα που θα θέσει κατά την εκτίμησή μας σε κίνδυνο την υλοποίηση των στόχων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας των ελέγχων με κίνδυνο την μη ολοκλήρωση της εφαρμογής του LPIS μέσα στο 2009.

Επιπλέον η επιλογή της συγκεκριμένης μορφής εργασίας υποσκάπτει ξεκάθαρα τις εργασιακές σχέσεις παραπέμποντας σε εργασιακό μεσαίωνα, αφού θα έχουμε συναδέλφους χωρίς ουσιαστικά εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος και ο τρόπος πρόσληψής τους, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια εκθέτει τον Οργανισμό σε πιέσεις εξυπηρέτησης πελατειακών και ρουσφετολογικών προσλήψεων που μέχρι σήμερα είχαν αποφευχθεί.
Επισημαίνεται γενικότερα ότι η επιλογή της λύσης του εποχικού προσωπικού δεν εξυπηρετεί κατά την άποψή μας τις πραγματικές ανάγκες του Οργανισμού και αγνοεί τις ανησυχίες της αρμόδιας επιτρόπου για αύξηση του τακτικού προσωπικού.

Καλούμε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να προχωρήσει εκ νέου στη διαδικασία για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν 2190/94.
Έχουμε ως Σύλλογος επισημάνει και στο παρελθόν ότι οι εργασίες που πρέπει να φέρει σε πέρας κατ’ έτος ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να αντιμετωπιστούν από τακτικό προσωπικό και η μόνη λύση είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 2637/98, στο ύψος των πραγματικών αναγκών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Ε . Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Καρλατήρας

Ο Γραμματέας
Ισαάκ Παπαδόπουλος

20 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 6:54 μ.μ.  

kala mhn trelainontai kai oi monimoi!as eleksoun prwta ton tropo pou symperiferontai stoys symbasioyxoys kai syzhtame meta gia ta ypoloipa!

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 7:14 μ.μ.  

τοσο καιρο που τους επιτοπιους ελεγχους τους πραγματοποιουσαν ψυχολογοι και λοιποι ασχετοι δεν σας ενοιαζε...τωρα σας επιασε ο πονος ...βρεγμενη σανιδα που θελει ο μονιμος κ.. σας

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 7:45 μ.μ.  

συγνώμη που είμαστε μόνιμοι... αύριο κάνω αίτηση παραίτησης...

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 8:32 μ.μ.  

Ρε παιδιά μη λέμε βλακείες... Μπορεί κάποιοι μόνιμοι του ΟΕΠΚΕΠΕ να μην φέρονται σωστά, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας, υπάρχουν και πολλοί σωστοί άνθρωποι μέσα εκεί! Μπράβο τους που αντέδρασαν κι αυτοί! Είναι και αυτό κάτι... Μπορεί τώρα να ακουστούμε λίγο περισσότερο...

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 8:45 μ.μ.  

28 Απρίλιος 2009 7:45 μμ εισαι μονιμος με ασεπ ή φυτευτος απο οργανισμο βαμβακος? αλλα απο τον τροπο γραφης σου καταλαβαμε απο πιο παραθυρακι μπηκες..αντε που εχεις και θρασος να ειρωνευεσαι κιολας..28 Απρίλιος 2009 8:32 μμ μιλας για πολυ μικρο αριθμο..αμελητεο ισως....

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 9:02 μ.μ.  

παλι καλα που αντεδρασαν αλλα φανταστειτε τι μπαχαλο ετοιμαζεται ωστε να μη συμφερει ουτε τους μονιμους να εχουν τους με συμβαση εργου να ριχνουν την ευθυνη για τα λαθη...
τα οποια ουτως ή αλλως πληρωνουν οι παραγωγοι!

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 9:12 μ.μ.  

φιλε 28 Απρίλιος 2009 7:45 μμ, μη μας τσιγκλας, οταν μας καντηλιαζανε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΑΤΡΑΣ να τελειωσουμε γρηγορα τους πρωτοβαθμιους για να παρουν 10 χιλιαρικα πριμ δεν ειδα κανα μονιμο να μας υποστηριζει.Χωρια που γνωστοτατος εποπτης μας ελεγε οτι μας μαζεψατε απο το δρομο και λιγδωσε το εντερο μας!

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 9:24 μ.μ.  

Με ΑΣΕΠ είμαι φιλαράκο, με την προκήρυξη του 2003, αλλά περί ορέξεως, ουδείς λόγος, αφού πρόλαβες μόνος και έβγαλες το πόρισμά σου.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 9:29 μ.μ.  

Και δεν ειρωνεύομαι, απλώς σαρκάζω τους προλαλήσαντες, διότι ενώ η ανακοίνωση πράγματι μας εκφράζει και είναι στο πνεύμα των περισσότερων εδώ μέσα, αυτοί αλλού εστιάζουν. Δεν ξέρω τι παραστάσεις έχει ο καθένας, σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά δε δέχομαι να ισοπεδώνομαι μόνο και μόνο επειδή είμαι μόνιμος, κάτι που κατέκτησα με προσόντα και ιδρώτα ετών, και δε μου το χάρισε κανένα τζάκι. Δε θα απολογούμαι λοιπόν γι' αυτό, κι αν θέλω να σας υποστηρίξω, κάτι μπορεί να σημαίνει κι αυτό, γιατί θα μπορούσα να σας έχω γραμμένους πανηγυρικά, καθήμενος στον μόνιμο κ... όπως ευστόχως αναφέρει ο πρότερος επιστήμονας.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 10:01 μ.μ.  

ρε ποιος θα μας υποστηριξει?ο ...πρωην σταθμαρχης στο γραφειο της λαμιας?ή ο γνωστος σαλιαρης/ψευτομαγκας της ευβοιας..προσωπικα κοιτω με επιφυλαξη τη διαμαρτυρια σας..αλλο σας απασχολει.....και βαζετε εμας μπροστα

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 10:31 μ.μ.  

προς τον 9.29
Ουστ ρε καραγκιοζη που μας κανεις και χαρη αν μας υποστηριξεις...

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 10:49 μ.μ.  

agroanerge σου το εχω ξαναπει

παρα, μα παρα πολλοι καρεκλατοι γραφουν στο μπλογκ. το οποιο απευθθυνεται σε ανεργ-συμβ

το θεμα ειναι απλο:
γιατι δεν φτιαχουν και αυτοι ενα μπλογκ geokareklakias, ή agrovolemenos???

ειπαμε, πρεπει να νιωθουν καποιο ειδος ηδονης οταν βλεπουν καταδικασμενους να μαλωνουν για το ποιος φταιει για τα χαλια τους. ετσι εξηγουνται ολα

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 10:55 μ.μ.  

θα μπορούσα να σας έχω γραμμένους πανηγυρικά, καθήμενος στον μόνιμο κ...
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ ΝΙΩΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ
(ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ, ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΚΛΠ)
ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΘΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ!

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2009 στις 12:45 μ.μ.  

Kala to agrovolemenos einai ola ta lefta... :)))

Θεσσαλος 29 Απριλίου 2009 στις 4:21 μ.μ.  

Για οσους "υποπτευεσαι" οτι ειναι βολεμενοι και γραφουν στο blog απο σαδισμο, μην τους δημοσιευεις τιποτα agroanerge.
Αισχος...

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2009 στις 5:17 μ.μ.  

Και μια απορία μια του το φερε η κουβέντα.. Agroanerge αν διοριστείς θα το κλείσεις το blog?

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 3:10 μ.μ.  

Paidia koitakste posoi eimaste monimoi polloi..De nomizo napernei allous o klados pate ston idotiko tomea exei kai pio polla lefta..

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 11:23 μ.μ.  

stenaxwriemai apisteuta na blepw na tsakwnomaste metaksi mas!!eleos re paidia gewponoi eimastw oloi. kai gw simbasiouxos eimai alla doksa to theo me ta paidia pou einai monimoi mia xara ta pame. oi monimoi exoun perasei apo ti thesi mas kai kseroun poso asxima pername. me to agatho mou mialo thelw na pisteuw oti oi monimoi theloun apla na mas boithisoun. kaka ta psemata an theloume na petixoume kati sinadelfoi simbasiouxoi prepei na eimaste oloi enwmenoi akoma kai me tous monimous!!egw dinw sigxaritiria stous monimous gia tin praksi tous.

Ανώνυμος 30 Απριλίου 2009 στις 11:28 μ.μ.  

epipleon na simplirwsw oti auti i megali douleia prepei na ginei me sinergasia monimwn kai simbasiouxwn gia na einai kai swsti. telos tha ithela kapoios na mou eksigisei ti ginetai me to thema tebe..egw tha protimousa ika gia na min mpainw stin diadikasia anoigma tebe afou exw ika kai epipleon giati me tebe pisteuw oti oloi tha koitane na bgaloune oso perissotera kommatia mporoun kai oi douleia tha einai...

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2009 στις 7:51 μ.μ.  

NA MAS APANTHSOYN OI MONIMOI TON AΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP