Συμπαράσταση στην απεργία συμβασιούχων γεωπόνων από Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ με ανακοίνωσή του συμπαρίσταται στον αγώνα των ανέργων συμβασιούχων γεωπόνων και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της 23 – 24/04/09.Όπως υποστηρίζει πρόκειται για τον αγώνα διατήρησης της στοιχειώδους αξιοπρέπειας ενός επιστημονικού κλάδου και μερικών χιλιάδων νέων επιστημόνων, που συνθλίβονται στις συμπληγάδες της ανεργίας ή εξουθενώνονται στο σύστημα ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των συμβάσεων έργου.

Το ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης έχει επισημάνει πολλές φορές και έγκαιρα τις αδυναμίες του όλου συστήματος. Έχει ζητήσει τη συνολική τροποποίηση του ΠΔ. 164/04, την άμεση κατάργηση των άρθρων 5&6 του ίδιου διατάγματος. Έχει καταγγείλει ως παράνομη και καταχρηστική την εμμονή των διοικήσεων των διαφόρων οργανισμών του δημοσίου, να χρησιμοποιούν συμβασιούχους για τη κάλυψη των παγίων αναγκών τους. Και έχει δικαιωθεί από τα ίδια τα υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη γι’ αυτή την καταγγελία. Παρά ταύτα η κυβέρνηση κωφεύει και οι διοικήσεις των οργανισμών συνεχίζουν την απαράδεκτη και παράνομη ταχτική τους, επεκτείνοντας και εδραιώνοντας τις συμβάσεις έργου.

Η κυβέρνηση ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Η κυβέρνηση ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να υπηρετήσει την πολιτική αναγέννησης της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει ή εχθρεύεται τους νέους επιστήμονες. Η κυβέρνηση δεν κατανοεί την αξία της γνώσης.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP