Ο Τζανιδάκης του ΓΕΩΤΕΕ υπερψήφισε την πρόταση Βεργίνη για τις συμβάσεις έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις 12μηνες συμβάσεις έργου όσον αφορά στις προσλήψεις γεωπόνων, ζητά ο Σύλλογος Γεωπόνων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε επιστολή προς τον Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Βεργίνη Ξενοφώντα.
Επίσης, ο εν λόγω Σύλλογος, μέσω της επιστολής, ζητά την εφαρμογή του άρθρου 21 του Ν.2190/94 για όλες τις προσλήψεις των εκτάκτων εργαζομένων που χρειάζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, ο Σύλλογος ζητά να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά το έργο του οργανισμού και όχι να επιλέγεται κάθε χρόνο η λύση των προσλήψεων των εκτάκτων εργαζομένων.
Μέσω της επιστολής, ο Σύλλογος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του πρόσφατου Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» να υποβαθμίζονται με τέτοιο τρόπο οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να χάνονται αρκετά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν ενώ στις ανάλογες προκηρύξεις παρελθόντων ετών να γίνονταν κατά κόρον προσλήψεις σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.2190/94 φέτος να επιλέγονται οι συμβάσεις έργου οι οποίες εξ ορισμού είναι εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάθε επίκληση εκ μέρους της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για ολοκλήρωση των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνουν προσλήψεις με 12μηνες συμβάσεις έργου (δήθεν συντομότερες διαδικασίες πρόσληψης) είναι προφανείς εν αμαρτίες».

Σύγκρουση με ΓΕΩΤΕΕ
Τη διαμαρτυρία τους για τη στάση των εκπροσώπων του ΓΕΩΤΕΕ στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων δημοσίων οργανισμών εξέφρασε ο Σύλλογος Γεωπόνων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τελευταίο κρούσμα ήταν η υπερψήφιση του εκπροσώπου του ΓΕΩΤΕΕ στο Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ , σε πρόσφατη συνεδρίασή του, της πρότασης του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την πρόσληψη των γεωπόνων με 12μηνες συμβάσεις έργου, σε αντίθεση με την κατά κόρον τακτική του οργανισμού να προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.2190/94.
Καταγγέλλοντας την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση του εκπροσώπου του ΓΕΩΤΕΕ κ. Τζανιδάκη Γεωργίου, ο Σύλλογος ζητά:
1. Τον πειθαρχικό έλεγχο του εκπροσώπου του ΓΕΩΤΕΕ διότι δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των γεωτεχνικών ως θα όφειλε.
2. Την ανάκληση της θετικής ψήφου του εκπροσώπου του ΓΕΩΤΕΕ.
3. Την άμεση παρέμβαση, προκειμένου οι όποιες προσλήψεις εκτάκτων γίνουν φέτος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, να ακολουθήσουν την διαδικασία του άρθρου 21 του Ν.2190/94
.

(agronews)


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΤΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ!

1 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 12:55 μ.μ.  

ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΣ....ΡΔΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΤΕΕ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΕΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΔΙΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP