Συνέδριο για την Βιοποικιλότητα στην Αθήνα

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Με σκοπό τη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιοποικιλότητα αρχίζει σήμερα Δευτέρα το διήμερο συνέδριο με τίτλο "Προστασία της Βιοποικιλότητας - Πέρα από το 2010". Στο συνέδριο θα παραστεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλητές, από ελληνικής πλευράς, θα είναι, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Σιούφας.Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας και θα ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ενδεικτικό της σημασίας του συνεδρίου είναι επίσης ότι περίπου 230 εκπρόσωποι από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και αντιπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τη σημερινή πολιτική της ΕΕ για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

"Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναζωογονηθούν οι προσπάθειες για την αναχαίτιση της απώλειας της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη και αλλού", δήλωσε ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος, Σταύρος Δήμας. "Τα οικοσυστήματα, που είναι τα θεμέλια της ζωής στη Γη, καταστρέφονται με πρωτοφανή ρυθμό. Η προστασία της φύσης αποτελεί αυτονόητη ηθική υποχρέωση. Η βιοποικιλότητα είναι όμως και η βάση της καλής διαβίωσης του ανθρώπου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Επίτροπος. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα καλυφθούν διάφορα ζητήματα, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα, η ανταπόκριση της βιομηχανίας και του επιχειρηματικού κόσμου, οι δυνητικές βελτιώσεις του δικτύου Natura 2000, η ανάγκη αποτελεσματικότερης ένταξης πτυχών βιοποικιλότητας σε άλλους τομείς άσκησης πολιτικής (π.χ. γεωργία, αλιεία, περιφερειακή ανάπτυξη, μεταφορές, ενέργεια, εμπόριο και αναπτυξιακή βοήθεια), καθώς και η ανάγκη να συνεκτιμάται η πραγματική αξία της βιοποικιλότητας στα οικονομικά και λογιστικά μεγέθη.

Το συνέδριο θα λήξει με το "Μήνυμα από την Αθήνα", στο οποίο θα συνοψίζονται οι προτάσεις για τη μελλοντική πολιτική στο θέμα της βιοποικιλότητας.Σημειώνεται ότι επ' ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα, θα του απονεμηθούν το χρυσό μετάλλιο της Βουλής και το μετάλλιο τιμής του Δημου Αθηναιών σε ειδική τελετή που θα γίνει τη Δευτέρα το μεσήμερι.
Το ΚΚΕ δε θα παραστεί στην τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική και τον ρόλο της ΕΕ.
(skai.gr)


ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ,ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
ΑΚΟΥ ΚΕΙ...ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ!
ΕΚΛΟΓΕΣ- ΠΕΓΔΥ ΚΑΙ ΞΕΡΟ(ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ) ΨΩΜΙ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2009 - 2:46 μ.μ.  

ολοι εσεις οι φανατικοι δεξιοι, τρεμετε! τρεξτε να κρυφτειτε!

ερχεται η ελπιδα και η αισιοδοξια...

συντομα θα αποκατασταθει η κοινωνικη δικαιοσυνη

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2009 - 3:28 μ.μ.  

και εσεις τα πασοκια κανετε σαν να εχετε κολλησει την γρυπη των χοιρων

ειπαμε ενταξει θα την παρετε την εξουσια. γιατι τοση υστερια???

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2009 - 4:16 μ.μ.  

Ας το έχουμε και ας είναι ξερό το ψωμί.
Εδώ που φτάσαμε....
ΓΕΩΤΕΕΕΕΕ..... ακούει κανείς?

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP