Τι γίνεται με τον ΟΠΕΚEΠΕ;

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Σας λέγαμε με σχόλιο ότι κάτι ετοιμάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την προκήρυξη εποχικού προσωπικού αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς.

Ακούσαμε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις έργου αλλά δεν είχαμε κάτι έγκυρο.Από χθες υπάρχει μια επιστολή της ΠΕΑΣΓΕ προς τον οργανισμό που επιβεβαιώνει; αυτό το γεγονός.Βάζουμε το ερωτηματικό γιατί υπάρχει πρόβλημα στο έγγραφο και βλέπουμε μόνο τον τίτλο και όχι το περιεχόμενό του.

Όταν θα έχουμε κάτι νεότερο θα το ανεβάσουμε.


ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ.

Θέμα:Καταγγελία για προχειρότητα στους ελέγχους των προκηρύξεων εποχικού προσωπικού από τη Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ

Οι εκατοντάδες θέσεις εποχικού προσωπικού ΠΕ Γεωπόνων βάσει του αρ. 21 του Ν. 2190/94 υπόκεινται στο έλεγχο από την αρμόδια Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ. Η εκάστοτε Υπηρεσία ετοιμάζει τους Πίνακες Κατάταξης Υποψηφίων σύμφωνα με τα κριτήρια όπως αυτά ορίζονται στην Προκήρυξη και το αρ. 21 του Ν. 2190/94 και εν συνέχεια αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ για τον έλεγχο της ορθότητας και της νομιμότητας των αποτελεσμάτων.
Καταγγελίες συναδέλφων έγιναν για τα αποτελέσματα της προηγούμενης προκήρυξη για πρακτική άσκηση (αγροτικό) ΠΕ Γεωπόνων και λοιπών ειδικοτήτων γεωτεχνικών, με Αρ. Πρωτοκ. Προκήρυξης 348178/21-12-2007 της Δ/νσης Διοικ. Προσωπικού Ιδ. Δικαίου, Τμήμα Β΄ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων, Γενική Διεύθυνση Διοικ. Υποστήριξης. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν από τη Δ/νση Διοκ. Προσωπικού Ιδιωτ. Δικαίου στα μέσα Δεκεμβρίου του 2008 και οι Προσλήψεις των επιτυχόντων ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2009.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες αντί να θεωρηθεί σε όλους τους καταταγέντες σαν κριτήριο κατάταξης ο βαθμός πτυχίου όπως οριζόταν στην προκήρυξη και στο αρ. 21 του Ν. 2190/94, θεωρήθηκε σαν κριτήριο κατάταξης ο βαθμός Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών για όσους συναδέλφους κατείχαν μεταπτυχιακό. Το αποτέλεσμα αυτού του σφάλματος μετά τον έλεγχο που έγινε από τη Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ και μετά από τρεις τουλάχιστον μήνες οριστικοποίησης του Πίνακα Κατάταξης και προσλήψεις συναδέλφων, είναι να απολύουν συναδέλφους και να επανατοποθετούν άλλους.
Απαιτούμε τον άμεσο έλεγχο της κατάστασης και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας διότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την προχειρότητα και την καθυστέρηση από την αρμόδια Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Προσλήψεων Εποχικού Προσωπικού του ΑΣΕΠ φέρεται με προχειρότητα και αναλγησία σε εν δυνάμει άνεργους συναδέλφους μας, δίνοντας καθυστερημένες προφορικές συνήθως συμβουλές στις Υπηρεσίες που προσλαμβάνουν συμβασιούχους ΠΕ Γεωπόνους. Πρόσφατο παράδειγμα η απάντηση του ΕΛΓΑ στην Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία της ΠΕΑΣΓΕ οπού απτά αναφέρεται πως οι συνεννοήσεις με το ΑΣΕΠ γίνονται προφορικά ….και πρόχειρα θα προσθέσουμε. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ είναι να εφαρμόζει πιστά τη Νομοθεσία των προσλήψεων και όχι να ερμηνεύει τους νόμους.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2009 - 10:47 μ.μ.  

Ο ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΓΩΝΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 7/4/2009 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;
ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP