Δικαιώθηκε το Προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους GreekBlock Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους


Από το greekblok


Απολύτως σύμφωνο με την κοινοτική οδηγία έκρινε το διάταγμα Παυλόπουλου για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το δικαστήριο με σημερινή του απόφαση, που εκδόθηκε μετά από προδικαστικό ερώτημα ελληνικού δικαστηρίου και προσφυγή συμβασιούχων του δημόσιου τομέα, αποφαίνεται ανεπιφύλακτα και κατηγορηματικά, ότι η χώρα μας ενσωμάτωσε επιτυχώς την κοινοτική οδηγία του 1999 στο εθνικό δίκαιο.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, με το ΠΔ 164/2004 τέθηκαν αντικειμενικά κριτήρια αποκατάστασης των συμβασιούχων εκείνων που κάλυπταν πάγιες ανάγκες, ενώ δόθηκε τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο της μακρόχρονης ομηρίας συμβασιούχων στο μέλλον.

Με την απόφαση δεν θίγεται η διαδικασία της αυξημένης μοριοδότησης από 40 σε 50% που απέκτησαν οι συμβασιούχοι για πρόσληψη στο δημόσιο τομέα, ούτε θίγεται κατ' ελάχιστον, η εφαρμογή των σχετικών συνταγματικών διατάξεων.

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών σχολίαζαν ότι για άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Οι συμβασιούχοι μπορούν να ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας, με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ολομελειών και των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

πηγή:ert.gr

7 σχόλια:

Λαρισαιος 23 Απριλίου 2009 στις 10:39 μ.μ.  

Ποιον δουλευουν;
Aν καταλαβα καλα agroanerge, οσοι προλαβαν, προλαβαν και οι υπολοιποι απλως"ενσωματωνουν την κοινοτικη οδηγια" και φυσικα "λυθηκε το θεμα της ομηριας" των χιλιαδων συμβασιουχων ασχετα αν αυτοι αυξανονται συνεχεια;
M αρεσει που σε προηγουμενα δημοσιευματα σου εγραφες οτι θα γινει νεα ρυθμιση λογω και αποφασης της περιφημης κ.Julian Kokkot κ.λ.π(προς θεου δεν σε κατηγορω,- γραφεις οσα πεφτουν στην αντιληψη σου-, δεν τα αποφασιζεις εσυ).
Δεν φανταζομαι να περιμενε κανενας οτι οι αλητες που με το ΠΔ μονιμοποιησαν κοσμο στην τυχη και αφησαν τους περισοτερους εκτος δικαιωματος εργασιας, δεν θα ειχαν καλυμμενα τα νωτα τους;
Mια φαρα ειναι αλλωστε ολοι τους.
Ισως αν αλλαξει η κυβερνηση και τσακιστει ο Παυλοπουλος κατι να αλλαξει(αν και δεν ειμαι τοσο αφελης να το πιστευω).
Αν δεν καταλαβα κατι και τα πραγματα δεν ειναι οπως τα νομιζω εγω, παρακαλω agroanerge η οποιοσδηποτε αλλος ας με διορθωσετε...
Ευχαριστω

Λαρισαιος 24 Απριλίου 2009 στις 12:08 π.μ.  

Ποια η γνωμη σου γι αυτο agroanerge;
Καταλαβα καλα η οχι;

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 9:41 π.μ.  

wraia dikaiwthikan pali oi alhtes enw h anergia kai oi sumbasiouxoi auksanontai kai pluthinontai!den allazei tipota opoios kai na vgei parte to xampari!!!
autoi kathontai bolemenoi stis karekles toys kai pairnoun apofaseis kai ftiaxnoun diatagmata
einai kanenos apo autous olous to paidi tou symbasioyxos kai anergos 4, 6 ,12 mhnes me katapathmena ola ta dikaiwmata tou na doyme ti tha ekane meta!

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 10:10 π.μ.  

ναι αλλα η αυξηση της προσ-αυξησης απο 40% σε 50%, δεν φτανει για να διοριστει ο συμβασιουχος μονιμος Δ.Υ.

σε φρακαρισμενα πτυχια σαν το δικο μας, βλεπουμε πολλους με τα 630 μορια των συμβασεων δημοσιου που και παλι δεν διοριζονται (γιατι η θεση ειναι μονο μια, γιατι υπαρχουν πολλα Δρ κλπ)

θα χρειαστει η προσαυξηση των συμβασεων δημοσιου να ανεβει και αλλο μερχι το 80% ή 90% για να ειναι σιγουρο οτι αυτος που εχει χαρτια απο συμβασεις με δημοσιες υπηρεσιες θα διοριστει, και οχι καποιος διδακτορας ή καποιος με αριστο τεστ δεξιοτητων.

ο σκοπος που βγηκε το διαταγμα αυτο ειναι να τακτοποιηθουν οι συμβασιουχοι. μια για παντα.

geofonos 24 Απριλίου 2009 στις 1:43 μ.μ.  

ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΙΣ 13/4/2009 ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ 200.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΥΡ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΓΕΙΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 164 ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ)ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΔ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ-ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ!!

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 2:30 μ.μ.  

Ο Οικονόμου από το γνωστό δίδυμο, έλεγε το πρωί ότι έρχεται δικαίωση αλλά είναι ακόμα under construction. Όπως και το σχέδιο για την προεκλογική αντιπίθεση της κυβέρνησης να υποθέσω....

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 4:29 μ.μ.  

γεωφονε εγω ακουσα η δικαιωση ειναι για 200.000 γεωπονους συμβασιουχους.

ολοι οσοι εχουν καταχρηστικα απασχοληθει απο το κρατους καλυπτωντας παγιες και διαρκεις αναγκες με συμβαση ιδιωτικου δικαιου ορισμενου χρονου στις ελληνικες γεωργικες ασφαλισεις απο την ληξη του α' παγκοσμιου πολεμου το 1918 και επειτα, θα μονιμοποιηθουν και θα καταβληθουν δεδουλευμενα με αναδρομικη ισχυη σε ζωντες αλλα και νεκρους γεωπονους συμβασιουχους.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP