ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Τελικά επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν τις επόμενες προσλήψεις προσωπικού στον ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου.

Ενώ φωνάζαμε για τη μείωση της διάρκειας στις προηγούμενες συμβάσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στους συνάδελφους(ούτε ταμείο ανεργίας δεν είχαν την δυνατότητα να βγουν),η Κυβέρνηση ετοιμάζει τα χειρότερα και προχωρά στους εργαζομένους με ΜΠΛΟΚΑΚΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΣΤΟΝ ΒΕΡΓΙΝΗ.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί επίλυσης του ζητήματος των συμβασιούχων, ο αριθμός των συμβασιούχων αυξάνεται συνεχώς ενώ νέες πιο ευέλικτες μέθοδοι απασχόλησης παγιώνονται με γρήγορους ρυθμούς. Τον συμβασιούχο ορισμένου χρόνου έρχονται να αντικαταστήσουν οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» (παρότι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας), οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι των STAGE, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που αμείβονται χειρότερους όρους και συνθήκες παρότι εκτελούν την ίδια ακριβώς εργασία τους υπόλοιπους, οι part-time εργαζόμενοι που καλύπτουν κάθε είδους κενό.

Εργαζόμενος με «μπλοκάκι» σημαίνει υπάλληλος μόνο στις υποχρεώσεις του αλλά χωρίς τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη σχέση: Δηλαδή στερείται άδειες, επιδόματα (π.χ. Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού κ.α.) υπερωρίες και αποζημίωση για τυχόν απόλυση.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Οι συμβασιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο διεκπεραιώνουν, αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος του ελεγκτικού έργου του οργανισμού. Οι συμβασιούχοι ΠΕ Γεωπόνοι αποτέλεσαν και αποτελούν υπεύθυνο και καταρτισμένο προσωπικό, οι οποίοι επί σύνολο ετών εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες με σκοπό τη διεκπεραίωση του δύσκολου έργου του οργανισμού.
κ. Πρόεδρε
Ζητάμε να μην ισχύσει η κοροϊδία των συμβάσεων ανάθεσης έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ισοπεδώνουν θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ζητάμε από εσάς να στηρίξετε τις απόψεις μας και να μην προχωρήσετε στην προκήρυξη για σύναψη κοινωνικά άδικων συμβάσεων ανάθεσης έργου με κανένα εργαζόμενο.
Ζητάμε οι συμβασιούχοι να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με εκείνη του τακτικού προσωπικού και να αμειβόμαστε με του ίδιους όρους αφού εργαζόμαστε με τα ίδια ωράρια που προβλέπονται για τους τακτικούς υπαλλήλους - συναδέλφους μας που εργάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες.


Δεν χρειάζεται να σχολιάσω την ορθότητα της παραπάνω επιστολής καθώς και το γεγονός της άμεσης παρέμβασης του συλλόγου της ΠΕΑΣΓΕ.

Ρωτάω όμως, ποιος έχει δρομολογήσει αυτήν την κατάσταση;
Ποιος ή μάλλον ποιοι θα ήταν οι ευνοημένοι μια τέτοιας κατάστασης;
Ποιοι θα μπορούσαν να δουλέψουν με μπλοκάκι καλύτερα ενώ σε προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ δεν θα είχαν την ανεργία που αποτελεί το πρώτο κριτήριο κατάταξης;
Πάμε για εκλογές και δώσανε εντολές στα περιφερειακά κομματόσκυλα να κάνουν το παιχνίδι με αναθέσεις;

ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ;

49 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2009 στις 11:27 μ.μ.  

Μόνο τον αποντροπιασμό μας μπορεί να ακολουθήσει μια τέτοια παρέμβαση.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή για εργαζομένους με τα ίδια τυπικά προσόντα που έτυχε οι μεν να είναι μόνιμοι και οι δε συμβασιούχοι.

ΝΤΡΟΠΗ σας κύριοι της ΝΔ. Θα βολέψετε όσους προλάβετε αλλά τέτοιες ενέργειες δημιουργούν προηγούμενο. Αλλά είστε σίγουροι οτι θα χάσετε βλέπεις μιας και τα κάνατε σκ@τά.

Τρέξε κακόμοιρε Γεωπόνε και δούλεψε 10ωρα για 900 ευρω, χωρίς άδειες και επιδόματα.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Στον αγύριστο να πάτε ελεεινοί.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2009 στις 11:56 μ.μ.  

Συνάδελφοι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο... Επιτέλους θα κάνουμε κάτι;;; Το ΓΕΩΤΕΕ δεν βλέπω να αντιδρά να να παίρνει θέση! ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΛΛΟΥ...

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 12:33 π.μ.  

agroanerge και πεασγε

σωστα ολα αυτα αλλα ΜΠΛοΚΑΚΙ σημαινει και κατι ακομα που δεν το αναφερατε


12 ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50%) ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ, που εως τωρα εδινε 2 και 6 μηνες δουλεια


ουσιαστικα το διλλημα απο εδω και περα θα ειναι

πας ελγα να χεστεις στο χρημα για 8μηνες
η
πας οπεκεπε να γραψεις εμπειρια για ενα χρονο?


διαλεξτε και παρτε

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 2:18 π.μ.  

καταστραφηκαμε....βουλιάζουμε και εμείς μαζί με την διεφθαρμένη κυβέρνηση που καταδυνάστευσε ταμεία, συντάξεις, δημοσια περιουσία.....τα κεκτημένα όλα στον αέρα και βέβαια οι μπλε σε συμβάσεις με παροχή υπηρεσιών (σε περιοχές της επιλογής τους με συνεχή δουλειά), σε αγκροσερτ των 1500ε με αρθρο20, σε μία από τις ν συμβάσεις με αρθ20 στο υπουργείο αγρ. αναπτυξης, στον δημοκριτο με παροχη υπηρεσιών κλπ κλπ κλπ....προσωπικές φωτογραφίες που θα εξασφαλίσουν την μονιμότητά τους....τέλμα θα γεμίσει η ελλάδα σουβλατζίδες και σερβιτόρους γεωπόνους....θα μαζεύουμε τα πορτοκάλια και τις ελιές των οριοδεικτών για ένα κομμάτι ψωμί και στη τελική θα παρακαλάμε να μπούμε στην αλητεία της νταταλαντ και της κάθε νταταλαντ που ψάχνει για μαλάκες. Διαφθορά διαφθορά διαφθορά..... οι πρωην ήταν τραγικοί οι νυν είναι χειρότεροι.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 11:30 π.μ.  

agroanerge παρακαλω ενημερωσε μας για τα συνεπακολουθα μιας συμβασης εργου.
α)ειναι υποχρεωτικο να εγγραφεις στο τεβε?
β)σιγουρα δουλευουμε 12μηνο ή οταν τελειωνει το εργο, ληγει? ολοι ξερουμε οτι η δουλεια στον οπεκεπε διαρκει λιγους μηνες!
γ) καταργειται το ικα? τι παιζει με τα ενσημα μας?
δ) οταν ολοκληρωθει η συμβαση, δικαιουμαστε ταμειο ανεργιας?

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 12:02 μ.μ.  

Είναι σίγουρο? Τα περιφερειακά γραφεία γνωρίζουν για 8μηνο ορισμένου χρόνου.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 12:50 μ.μ.  

ωχ πάλι μπλοκάκι!Τρια χρόνια ήμουν ερευηνητης σε πανέπιστημιο με πλοκ Α.Π.Υ και ειχα μπλεξει με Φ.Π.Α, κατακρατησει 20% κλπ. Δεν το πιστευω οτι πρεπει αυτο το δραμα να συνεχιστει ξανα. Επειδη το εχω ζησει ξερω ακριβως αυτο το καθεστως γι αυτο ζητω αν μπορούμε ενωμενοι ολοι μαζι να ξεσηκωθουμε πριν γινει το πραγμα ντεφακτο.!!!!
Πρεπει ολοι οι συλλογοι να ξεσηκωθουν!!!!

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 1:41 μ.μ.  

Αν δεν κάνω λάθος στις συμβάσεις έργου οι συμβασιούχοι δεν δικαιούνται πληρωμή και στις κινήσεις εκτός γραφείου . Αν ισχύει αυτό θα γίνονται οι έλεγχοι χωρίς οδοιπορικά μάλλον .Κόψτε από παντού ...

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 2:05 μ.μ.  

ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ;
ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ-ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ- ΕΚΑΝΕ 8ΜΗΝΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ 6ΜΗΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΕΒΕ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ!!!!!

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 2:10 μ.μ.  

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΡΥΟ,ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ;ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ;;;;;

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 2:18 μ.μ.  

Πληρώνεσαι με το κομμάτι (αγροτεμμάχιο), πολύ πάνω από το 1 ευρώ του ΕΛΓΑ βέβαια, όμως όχι μισθός, όχι δώρα, όχι ασφάλεια, όχι εκτός έδρας, απλά πουλάς υπηρεσίες. Πέρνεις κομμάτια από το αφεντικό (μόνιμος) και τα κάνεις όποτε θές. Θές λεφτά, τρέχεις αλλίως κανείς δεν σου λέει τίποτα. Πολλοί που δουλεύουν και ιδιωτικό τους βολεύει, τους ανέργους πάλι...

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 2:33 μ.μ.  

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ 'ΜΑΥΡΗ' ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΜΕ.
ΤΟ 2007 ΖΗΤΗΣΑΝ 350 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ -2ΜΗΝΩΝ- ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ.
ΤΟ 2008 ΒΓΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 6ΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;; ΑΡΑΓΕ;;;

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 5:37 μ.μ.  

μια στιγμη να βαλουμε τα πραματα στη θεση τους γιατι απο οτι βλεπω, τωρα βγηκακε απ τα πανεπιστημια και εχετε τα μυαλα πανω μαλλια σας

1. κατ αρχην μπλοκακι στον οπεκεπε σημαινει ζεστή, λαχταριστη εμπειρια δημοσιου με τριμμενη 50% προσαυξηση απο πανω. βαση νομου (λεγε με παυλοπουλο) αυτη μπορει εχει διαρκεια μεχρι 12 μηνες. συνηθως η διαρκεια της να φτανει στο μεγιστο καθε φορα.

2. σταματηστε αυτες τις βλακειες για μποικοταζ και σαμποταζ στον οπεκεπε γιατι κανεις δεν προκειται να αγνοησει τον μισθο του κρατους (λιγο πανω απο χιλιαρικο) εστω και αν δουλευει με τον ποντο ή με το χιλιομετρο, με μπλοκακι ή με τευτερακι. ανοιξτε τα ματια σας: 20.000 νεοι βαζουνε υπουργικα βυσματα για 1 θεση σε STAGE των 600 ευρω. μαλιστα αυτη την φορα θα εχετε στο σβερκο σας και οσους δουλευουν ηδη με μπλοκακι (μελητες, αρχιτεκτονες τοπιου, φαρμακαδες, φυτοριουχους και λοιπους)

3. το να βγαλεις μπλοκακι ειναι πανευκολο. μια αιτηση στο οαεε (πρωην τεβε) και μια στην εφορια και εισαι ετοιμος για δραση.

4. αν δεν ειστε τοσο ανετοι οικονομικα, μην το ρισκαρετε. μπλοκακι ξε-μπλοκακι δουλεψτε και βγαλτε κανα φραγκο.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 5:44 μ.μ.  

βροχη οι μ*λακιες

ποιος ειπε οτι με μπλοκακι εισαι ανασφαλιστος??!!

εισαι ασφαλισμενος στο τεβε (οαεε) και εχεις και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη (του τεβε φυσικα).

πληρωνεις τις εισφορες σου στο ταμειο σου (παλι τεβε) και αποδιδεις φπα (στη εφορια)

ειναι δυσκολο να το καταλαβετε?

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 7:05 μ.μ.  

8 Απρίλιος 2009 5:37 μμ

Μην κάνουμε τη μέρα νύχτα όμως. Στη σύμβαση έργου χάνεις πολλά από τα εργασιακά σου δικαιώματα και επιπλέον
1)τα εκτός έδρας
2)τα επιδόματα και τα δώρα
3)ταμείο ανεργίας όταν λήξει η σύμβαση

Το μπλοκάκι σε θέτει σε χειρότερη ομηρία από αυτή που υφιστάμεθα μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 7:20 μ.μ.  

Το οτι θα γινουν συμβασεις εργου με μπλοκακι στον ΟΠΕΚΕΠΕ απο φετος θεωρω οτι ειναι μια ανακριβεια και πολυ πιθανον ραδιο αρβυλα... αν το ξερει καποιος στα σιγουρα ας στο επιβεβαιβεωσει και ας μας πει τουλαχιστον τη πηγη πληροφορησης του..θεωρω οτι απλα απο φημες και πληροφοριες αγνωστου αξιοπιστιας καλο ειναι να μην πανικοβαλετε τους συναδελφους...Δευτερον αντε και γινεται ξερει κανεις υπευθυνα τι ακριβως γινεται μισθολογικα ( εκτος εδρας , χιλιομετρα . αγροτεμαχια κ.τ.λ. ) αλλα και ασφαλιστικα.?????
Στη τελικη μπορει και να ειναι το ιδιο πραγμα οικονομικα μπορει και να ειναι καλυτερο γι αυτους που θελουνε πραγματικα να δουλεψουν και να τρεξουν.
Αν παλι οντως προσπαθουν να βγαλουν τα σπασμενα απο τη κριση και τα ελλειματα του κρατους απο τον κλαδο μας τοτε ναι ειναι ωρα για κινητοποιησεις
Αν δεν ξερεις κατι στα σιγουρα καλο ειναι να μην βγαινουν βιατικα συμπερασματα...

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 7:25 μ.μ.  

Όταν λέμε ότι δεν εχεις ασφάληση σημαίνει ότι ο εργοδότης δεν δίνει μια, την πληρώνεις εσύ, επίσης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος δεν ξέρουν και δεν είδαν τίποτα...Δεν είσαι ούτε καν δεύερης κατηγορίας υπάλληλος. Επίσης ταμείο ανεργείας γιόκ! Το μποικοτάζ δεν είναι καθόλου βλακεία, απλά (όπως φαίνεται και από τον παραπάνω) είναι σίγουρο ότι θα το σπάσουν κάποιοι διατί ο κλάδος μας είναι (άσε δεν το λέω). Η σύμβαση έργου είναι το τελευταίο σκαλί πρίν τον πάτο

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 8:11 μ.μ.  

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΣΑΣΤΕ ... ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ!

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 8:15 μ.μ.  

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ.ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΟΝΥΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ...ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ.ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ.ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΕΧΑΜΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΥΣΠΗΡΩΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ,ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ............ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΌΓΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ........ΚΑΙ ΤΩΤΑ ΤΙ;;;;ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 8:25 μ.μ.  

Όπως τα λέτε είναι οι μελετητές έχουν μόνο μπλοκάκι.Αφού ρουφήξανε τις συμβάσεις τόσα χρόνια από ανέργους καταλάβανε ότι χωρίς ανεργία δεν έχουν τύχει να διοριστούν σαν εποχικό προσωπικό και πιέσανε ν'αλλάξει το σύστημα για να πληρώνουν τα έξοδα των γραφείων τους.Εξάλλου είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο γεωτεε σε τοπικούς συλλόγους κ.τ.λ

Είναι καιρός άνεργοι και καθαροί συμβασιούχοι να ενωθούν απέναντι στα λαμόγια του κλάδου μας.

palianergos 8 Απριλίου 2009 στις 8:51 μ.μ.  

συμφωνώ με τον,8 Απρίλιος 2009 7:25 μμ, αν ισχύει αυτό είναι άλλη μια μεγάλη αδικία για τον κλάδο μας. Αλλά παιδιά ας μην κοροϊδευόμαστε, όπως φαίνεται και από τα προηγούμενα σχόλια. Ο κλάδος μας πάσχει από ενότητα και συνοχή. Αυτοί που έγραψαν ότι είναι θετικό αυτό για εμάς μάλλον έχουν πολύ κακή πληροφόρηση ή μειωμένη αντίληψη ή πραγματικά πεινάνε και επομένως και 500 ευρώ να τους έδιναν πάλι τις ίδιες μ....ς θα έλεγαν. Όσο για προϋπηρεσία, έχω 70 μήνες σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, και.......!!!!
Σίγουρα υπάρχουν και παιδιά (ξέρω αρκετά από αυτά που μου έμαθαν και την δουλειά στον ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ , τι παιδιά (40-45 χρονών),που έχουν πάνω από 120 μήνες προϋπηρεσία (τότε που βγήκε το νομοσχέδιο παυλόπουλου)αλλά δεν το έφερε η τύχη να δουλεύουν εκείνη την περίοδο και τώρα είναι ακόμα στην γύρα.
Άλλο ένα παράδειγμα για το ποιόν του κλάδου μας,
πριν από 1 - 1μιση μήνα ρώτησα τον agroanergo αν γνωρίζει κάτι για τα παιδιά που έκαναν ένσταση στον ΑΣΕΠ (με αφορμή την απόφαση που δικαίωσε ο ΑΣΕΠ τα πρώτα 19 παιδιά), τα οποία συμπλήρωναν το 24μηνο μαζί με το αγροτικό, τι γίνεται με αυτά , τι περιμένουμε από τον ΑΣΕΠ και τα σχετικά. Κάποιοι, συνάδελφοι γεωπόνοι, για να μην τους χαρακτηρίσω διαφορετικά,άρχιζαν να με κατακρίνουν και να λένε να λένε, λες και θα τους παίρναμε την θέση ή θα τους καναμε κάποιο κακό.
απίστευτο.
οποιος θέλει μπορει να ανατρεξει
http://agroanergos.blogspot.com/2009/02/blog-post_09.html

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 8:55 μ.μ.  

οταν εισαι ανεργος, δεν καθοριζεις εσυ τις μισθολογικες συνθηκες της εργασιας σου, αυτες καθοριζονται απο τον υπαλληλικο κωδικα, ή απο σσε (συλλογικη συμβαση εργασιας), ή απο τον ιδιο τον εργοδοτη αν δεν υπαρχουν τα 2 προηγουμενα.

δεν θελω μπλοκακι, θελω ικα!
οκ τι αλλο θελεις?

θελω και 2500ευρω μισθο+bonus+εκτος εδρας και 50 μερες κανονικη αδεια

τιποτα αλλο?
θελω να γινω μονιμος Δ.Υ.


επιχειρηματα νηπιαγωγιου....

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 8:56 μ.μ.  

όπως είχε αναφέρει ο Βεργίνης ότι θα παρακαλάτε για να ρθείτε για δουλειά όλοι σας....Τι να πω...ΝΤΡΟΠΗ και υποτίθεται κάποιοι πεθάναν για να εξασφαλίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα....Μήπως είμαστε όλοι πουλημένοι στο δήθεν βωμό της επιβίωσης;

palianergos 8 Απριλίου 2009 στις 9:08 μ.μ.  

2500ευρω μισθό+bonus+εκτός έδρας.
ναι ρε τα θέλω. εσύ μείνε στην κακομοιριά σου και την κακεντρέχεια και ζήσε με 700 ευρώ.
μεγάλε επιστήμονα, εκτός αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου επιστήμονα αλλά ανειδίκευτο εργάτη οπότε και αυτά αν παίρνεις ευχαριστημένος να είσαι.
τελευταιε ζουρνα της ευρώπης

palianergos 8 Απριλίου 2009 στις 9:10 μ.μ.  

αυτά πρέπει να τα απαιτήσουμε . εδώ και 25 χρόνια δεν ακούμε τίποτα άλλο από λιτότητα

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 9:12 μ.μ.  

Ρε παιδιά μην τα βάζετε και με τους ΤΕ. Εμείς τι να πούμε δηλαδή? ΕΛΓΑ δεν βλέπουμε ποτέ, Δακοκτονία επίσης, έναν ΟΠΕΚΕΠΕ είχαμε, και τώρα με τα μπλοκάκια πάει και αυτός. Κλείνω 12 μήνες ανεργίας (συν τους προηγούμενους 12 του στρατού που εκεί δεν θεωρούμαι άνεργος βεβαίως βεβαίως) να δούμε πότε θα δω άσπρη μέρα.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 9:45 μ.μ.  

9.08 βαριεμαι να απανταω σε ελαφρομυαλους μπουληδες που νομιζουν οτι η ζωη του ενηλικα ειναι συνεχεια της "παιδικης ασθενειας" του κυλικιου της σχολης με τα κομματικα τραπεζακια

αν σε ειχα γιο θα σε σφαλιαριζα και θα σε αφηνα για μερικες μερες χωρις χαρτζιλικι

palianergos 8 Απριλίου 2009 στις 9:59 μ.μ.  

αν σε ειχα πατερα θα σε ειχα παρατήσει πολυ πιο πριν.
πολυ ωραια επιχειρήματα παραθετεις παντως(χαχαχαχαχαχα), φαινεται οτι εισαι πολυ καλος επιστήμονας και γραμματιζούμενος. μπραβο,μπραβο θα πας μπροστα παιδι μου
αν επιτρεπεται, που πηρες πτυχιο, ποτε και με τι ασχολείσαι τωρα.
με την επιχείρηση του πατερα σου?????
και απο που εισαι?
εγω κοζανη, απθ, 1998, εχω εδω και 7 χρονια επιχείρηση ασχετη με την γεωπονία

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 10:38 μ.μ.  

Ειρήνη η/υμίν!!

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 10:43 μ.μ.  

Αρχίσαμε πάλι το διαγωνισμό ποιος την έχει πιο μεγάλη! Πρώτος τον άνοιξε αυτό το χορό ο μέγας θρυλέων.. Έχεις καιρό να μας πει κάτι για τους άλλους που το παίζουν Γεωπόνοι και του κλέβουν το ψωμί. Αυτούς που όπως βλέπουμε όλοι μας τρώνε με χρυσά κουτάλια! Έχεις καιρό να λοιδορήσεις συναδέλφους!
Φαγωθείτε συνάδελφοι για το ποιος είναι πιο επιστημοναράς. θα σας απογοητεύσω όμως γιατί την έχω πιο μεγάλη απ όλους σας.(τη γνώση πάντα)

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 11:18 μ.μ.  

αγροανεργε ή οποιοσδηποτε γνωριζει ,ας μας δωσει καμια πληροφορια σχετικα με τις συμβασεις εργου.

μια γνωστη μου που δουλεψε με συμβαση εργου στον οπεκεπε πριν περιπου 2 χρονια μου ειχε πει πως ειχε κανει μια απλη αιτηση, ειχαν παρει ολους οσους ειχαν κανει αιτηση, και η συμβαση διηρκησε οσο υπηρχαν τεμαχια που επρεπε να ελεγχθουν. ειχε κανει εναρξη τεβε (για να μην εχει περιορισμο στις 5.000 ευρω) και πληρωνοταν με 12 ευρω το τεμαχιο, χωρις μισθο, μετακινησεις, βενζινες κτλ.

θα ισχυσουν ολα τα παραπανω και σε αυτη τη συμβαση, η πληρωμη θα ειναι ανα τεμαχιο?

θα υπαρξει συγκεκριμενος αριθμος ατομων που θα επιλεχθουν, και αν ναι ποια θα ειναι τα κριτηρια?

η διαρκεια της συμβασης θα ειναι συγκεκριμενη ή θα διαρκεσει οσο υπαρχουν αναγκες? διοτι διαβαζω για συμβαση 12 μηνων και αναρωτιεμαι τι νοημα εχει η συμβαση 12 μηνων αφου οι ελεγχοι ειναι σιγουρο πως θα ολοκληρωθουν καποια στιγμη πριν απο τους 12 μηνες.

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 11:21 μ.μ.  

προς 10:43 φροντισε να την περιορισεις...σε χαλαει δεν το καταλαβαινεις?

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 11:29 μ.μ.  

Τουλάχιστον με το μπλοκάκι δε θα βγάλουμε πάλι μαχαίρια για ψευδείς υπέυθυνες δηλώσεις, εντοποιότητα και άλλα τέτοια όμορφα......

Αλήθεια με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή? Έτσι, να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για νέες ενδιαφέρουσες διαμάχες...

Ανώνυμος 8 Απριλίου 2009 στις 11:59 μ.μ.  

ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΙΣΜΑΤΟΣ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΡΩΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΩ!

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 12:29 π.μ.  

Φίλε μου, η ερώτησή μου για τα κριτήρια ήταν άκρως ειρωνική όπως και το υπόλοιπο σχόλιο για τα μαχαίρια.

Φαντάζομαι ότι ορισμένοι εδώ μέσα (όπως και εσύ) ξέρουν καλά τι σημαίνουν όλα αυτά με τα μπλοκάκια.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 1:55 π.μ.  

Μου αρέσει ότι έχετε μπει στις λεπτομέρειες του τι σημαίνει μπλοκάκι και σύμβαση έργου. Αυτό συνεπάγεται δύο πράγματα. 1. Μόνο δημόσιο περιμένετε στη ζωή σας 2. Είστε εντελώς εκτός, διότι η σύμβαση που περιμένετε δε θα είναι με μπλοκάκι.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 8:51 π.μ.  

Πίνω τον καφέ μου, πίσω από την μεγάλη TFT οθόνη (για να χωράει και πασιέντζα και ναρκαλιευτή), και διαβάζω τα σχόλια σας (και γελάω). Εντωμεταξύ, περιμένω να γυρίσουν οι εποχικοί συνάδελφοί μου από τα χωράφια, για να συνεχίσουν τη δουλειά που σκυλοβαριέμαι να κάνω εγώ. Ελπίζω να μου φέρουν τίποτα να φάω, καμιά τυρόπιτα με δικά τους λεφτά, γιατί βλέπω ότι στο φύλλο μισθοδοσίας δε μου φτάνουν τα 1999 ευρώ το μήνα.

Γεωπόνοι, σταματήστε την κακομοιριά, κοιτάξτε πέρα από τη μύτη σας.... Δεν αστειεύομαι, μιλάω όσο σοβαρά μιλάτε και σεις!

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 12:06 μ.μ.  

ναι ρε φιλε αλλα δεν ειμαστε μονο εμεις, ολη η χωρα εχει παθει αμοκ με την λεξη < ΔΗΜΟΣΙΟ >

ειδικα φροντηστηρια για το δημοσιο, εφημεριδες για το δημοσιο, βιβλια για το δημοσιο, γουεμπ σαιτ για το δημοσιο, μεχρι αθηναικο μεντιουμ ισχυριστηκε οτι ειδε στον υπνο του τα θεματα για τον διαγωνισμο του υπουργειου οικονομικων

και εγω που βλεπω καθε βραδυ εφιαλτες οτι αγγιζω τα 7000 μορια αλλα στελνω ανυπογραφη την αιτηση? αιτηση για το ΔΗΜΟΣΙΟ φυσικα

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 3:24 μ.μ.  

Καλά ρε παιδιά, την παλεύετε???? Τι κατάσταση είναι αυτή εδώ? Δηλαδή όποιος δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του βγάζει τα αποθημένα του εδώ μέσα? Εδώ βρήκατε να τσακωθείτε μεταξύ σας? Αν έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο, δεν πάτε για κανένα καφέ, ή να διαβάσετε κανένα βιβλίο να περάσει η ώρα σας, από το να πλακώνεστε εδώ?
Δηλαδή με το να τσακώνεσε και να σπαταλάς την ενέργειά σου και την ώρα σου και να βρίζεις τους άλλους που δεν είναι τόσο καλοί όσο εσύ, τι καταφέρνεις??????
Κάντε τίποτα χρήσιμο για τον κλάδο μας, οργανωθείτε πουθενά, σε συλλόγους, σε ΠΕΑΣΓΕ κτλ μπας και όλοι μαζί καταφέρουμε κάτι. Και έχει εκεί πολλά να γίνουν για να καταναλώσετε την ενέργειά σας, και μάλιστα δημιουργικά! Έλεος πια...

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 9:06 μ.μ.  

Μάλλον ξέρετε ότι η σύμβαση έργου θεωρείται ως σύμβαση ορισμένου έργου εάν 1)δουλεύεις σε δημόσια υπηρεσία 2)έχεις ωράριο δημοσίου υπαλληλου;Μάλλον ναι, γι αυτο λοιπόν προβλέπω μάχες εφόσον ακούγεται ότι θα αφορά σύμβαση 12μηνη.....Γεια σου ρε αθάνατε Βεργίνη ....έχει να πέσει πολύ γλύψιμο.....Μερικοί ήδη άρχισαν.....πουλημένοι....

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 9:58 μ.μ.  

9:06 μμ
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ?
ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ?

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2009 στις 9:04 π.μ.  

και εμένα κάτι τέτοιο μου βρωμάει... όπως για παράδειγμα παίρνουν και οι δήμαρχοι υπαλλήλους για τα ΚΕΠ τους με συμβάσεις έργου (γιατί τι σόι σύμβαση έργου μπορείς να κάνεις με το ΚΕΠ, με την υπογραφή και την σφραγίδα πληρώνεσαι?). Οπότε το 12μηνο είναι ύποπτο.

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2009 στις 4:03 μ.μ.  

Συγνώμη παιδια εννοούσα ότι η συμβαση έργου που πραγματοποιειται σε δημοσια υπηρεσια και με ωραριο δημοσιου υπαλληλου θεωρειται συμβαση ορισμενου χρονου πιανεται ως προυπηρεσια για το δημοσιο με προσαυξηση 50%, και το κυριοτερο με την αρση του 24μηνου, άνετα οι βυσματιες συμβασιουχοι θα γινουν βασει νομου αοριστου χρονου

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2009 στις 4:39 μ.μ.  

ΠΡΟΣ 4:03

απ'οτι ξερω εαν καποιος εργαστει με συμβαση ορισμενου χρονου για περισσοτερους απο 24 μηνες σε καποια υπηρεσια δικαιουται μονιμοποιηση. δεν νομιζω να ισχυει το ιδιο και για τις συμβασεις εργου.
εχεις υποψη σου τετοια περιπτωση?

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2009 στις 9:47 μ.μ.  

συμφωνα με το νομο 2536 που πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους υπαλληλους του εφόσον αναγνωρίζει την σύμβαση έργου σε δημόσια υπηρεσία ως ορισμένου χρόνου κάποιος εσύ νομίζεις δεν μπορεί να πατήσει εκεί και να γίνει αορίστου χρόνου;Βλέπε ΚΕΠ δήμους νομαρχίες ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλα.....απλά εκφράζω μια αποψη που ίσως έπρεπε όλοι να ψάξουμε....

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2009 στις 9:54 μ.μ.  

Επίσης μια συμβαση έργου μπορεί να συνεχιστεί αυτόματα και με προφορική συμφωνία και να διαρκέσει ακόμα και τα 5 χρόνια...Πολλοί πατώντας εκεί έγιναν αορίστου χρόνου...Απλά η αγωνία μου αφορά στο τρόπο που θα γίνεται η επιλογή...Και ποιους σκοπεύουν να μονιμοποιήσουν γιατί εάν επικρατήσει ο τρόπος αυτός τησ επιλογής, περί τέτοιου πράγματος πρόκειται...Το είδαμε το παιχνιδάκι αυτό και σε άλλες υπηρεσίες απλά αφορούσε εκλεκτούς,,.....

Ανώνυμος 10 Απριλίου 2009 στις 10:23 μ.μ.  

δεν ξερω για τις υπολοιπες υπηρεσιες και οργανισμους που αναφερεις παντως για τα κεπ των δημων δεν μετατραπηκαν οι εργου σε μονιμου προσωπικου, βγηκε προκηρυξη κανονικα και ετσι διοριστηκαν. μαλιστα πολλοι δεν διοριστηκαν παροτι ειχαν συμβασεις εργου για καποια χρονια.

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2009 στις 12:46 μ.μ.  

Καλα δες πρωτα ποσοι διοριστηκαν με αυτον τον τροπο....και να το θυμασαι ότι το ιδιο θα γινει και με μας....Απλά το μόνο που κάνουμε είναι να τσακωνομαστε και να μην ψάχνουμε τα δικαιωματά μας...Αν δεν το παλέψεις και δεν το ψάξουμε όλοι μαζί δεν κάνουμε τίποτα...Άλλο η άγνοια και άλλο η ανοχή....

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2009 στις 11:20 π.μ.  

Όσον αφορά τα ΚΕΠ: Ναι μεν βγήκαν οι 2 προκηρύξεις αλλά απο τη στιγμή που ζητούσαν προυπηρεσία σε ΚΕΠ (όπως αντίστοιχα βγήκε και για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ) τι παραπάνω μπορεί να ήταν από μονιμοποίηση των συμβασιούχων? Γιατί δηλαδή ο υπόλοιπος κόσμος να μην είχε δικαίωμα να κάνει αιτήσεις? Τώρα αν μερικοί (ελάχιστοι) δεν κατάφεραν να μπουν η αναγκάστηκαν να πάνε σε άλλο ΚΕΠ από αυτό που δουλέύανε αυτό είναι μάλλον αμελητέο και μ...κία ορισμένων δημάρχων που είχαν παραβολέψει δικά τους παιδιά.

Κάτι παρόμοιο από ότι ακούω πρόκειτα να γίνει και με τις νέες μόνιμες θέσεις που εγκρίθηκαν στον ΕΛΓΑ αφού εκεί θα ζητήσουν πάλι 'έντεχνα' 2 ή 3, ακουσον ακουσον, χρόνια προυπηρεσία στον ΕΛΓΑ!

Πόσα χρόνια πια χρειάζεται για να εκπαιδευτεί κάποιος στο εξειδικευμένο αντικείμενο των ελέγχων του ΕΛΓΑ, τόσο δύσκολο είναι να πάρουν νέους γεωπόνους που έχουν προυπηρεσία σε άλλους φορείς ή στον ιδιωτικό τομέα και να τους εκπαιδεύσουν?

Απ΄τη μία λέμε είναι μέσω Ασεπ απ'την άλλη μία απο τα ίδια είναι όλα. Βαρεθήκαμε

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP