Σιδερόπουλος:και σε Γεωπόνους μελετητές οφείλεται η καθυστέρηση στην πληρωμή νιτρορύπανσης!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Δεν είναι όμως μόνο ο μεγάλος όγκος των φακέλων το πρόβλημα. «Το γιατί δεν γίνονται σωστά οι πληρωμές οφείλεται και στο ότι κάποιοι γεωπόνοι προσπαθούν να εντάξουν παραγωγούς που έχουν πρόβλημα. Η επιμονή τους αυτή δημιουργεί και μεγάλη καθυστέρηση στη νομαρχία η οποία οφείλει να ξεκαθαρίσει το μητρώο των παραγωγών» εξηγεί χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον «Κ.Κ.» το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως ίσως να είναι και από τις ελάχιστες φορές που η πολιτεία είναι συνεπής απέναντι στους αγρότες καθώς τα περίπου 170 εκ. ευρώ τα οποία προβλέπονται για τις πληρωμές όλων των βιολογικών προγραμμάτων, έχουν ήδη εξασφαλιστεί σε πιστώσεις με την υπογραφή του αρμοδίου υπουργού Οικονομικών κ. Παπαθανασίου.
Κατά συνέπεια, το μπαλάκι «πέφτει» στους μελετητές και τη νομαρχία.

Στο θέμα όμως φαίνεται πως υπάρχει και «οσμή» σκανδάλου καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, περίπου 1.100 φάκελοι που το 2004 μπήκαν στο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης εκτιμάται ότι εμπεριέχουν αγροτεμάχια τα οποία δεν αναγνωρίζονται ως ποτιστικά από το σύστημα του ΟΣΔΕ, δηλαδή ουσιαστικά πρόκειται για «πλασματικά» στρέμματα.

Ολόκληρο το άρθρο στον agrotikos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Απριλίου 2009 στις 9:14 μ.μ.  

Agroanerge μην αναπαράγεις τα λεγόμενα του Σιδερόπουλου δεν έχουν καμία αξία.
Όταν κάποιοι διάβαζαν για τη σχολή τους, αυτός έψαχνε το μεροκάματο στη Θεσσαλονίκη. Όταν κάποιοι ξεκινούσαν να αποκατασταθούν επαγγελματικά, αυτός πήγε «σώγαμπρος» στη Λάρισα και έγινε αμέσως μεγαλοαγρότης. Όταν κάποιοι εργάζονται για την γεωργία και την γεωργική παραγωγή αυτός «βολεύεται» στις Ν.Ε. της Ν.Δ. και γίνεται «οικόσιτος» του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Ανώνυμος 28 Απριλίου 2009 στις 11:04 μ.μ.  

Ενας απ τους λογους ξεπεσμου του επαγγελματος ειναι οτι γιναμε ενα με τους χωριατες των οποιων το επιπεδο υποτιθεται οτι επρεπε να ανεβασουμε.
Οταν μαλιστα τους εχουμε προισταμενους γ... τα!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP