Και η ΠΟΣΓ στο χορό για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Θέμα: Προσλήψεις Γεωπονικού Προσωπικού σε ΟΠΕΚΕΠΕ με συμβάσεις έργου

Η Π.Ο.Σ.Γ. με έκπληξη πληροφορήθηκε την νέα απαράδεκτη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ για πρόσληψη στον Οργανισμό 900 ατόμων εκ των οποίων 450 Γεωπόνοι με συμβάσεις έργου.

Η έκπληξη και η απορία συνίσταται στο γεγονός ότι τέτοιες εργασιακές σχέσεις στο παρελθόν έχουν και καταδικαστεί από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και την Ομοσπονδία μας αλλά και έχουν αποτύχει τόσο εξαιτίας της μη λειτουργικότητας αλλά και των διαρκών εμπλοκών σε δικαστικές διαμάχες εργοδοσίας και εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη εκτός του ότι οδηγεί σε απαράδεκτη υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων(ασφάλιση, επιδόματα, αυξήσεις κλπ) είναι και καταχρηστική και παραπλανητική διότι υποκρύπτει εξηρτημένη σχέση εργασίας και ως εκ τούτου προσβάλλεται σε κάθε περίπτωση νομικά.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να θιγεί το γεγονός της αναμενόμενης ποιότητας των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Αξιοπιστίας του απέναντι στην Ε.Ε. όταν οι διενεργούντες τους ελέγχους υπάλληλοι θα είναι εργολάβοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να στηρίζουν την πραγματικά ακατανόητη εμμονή της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για προσλήψεις με συμβάσεις έργου εκτός και η εκτροπή αυτή έχει στόχο την τακτοποίηση υπεσχημένων με συγκεκριμένα κριτήρια προσλήψεων και την εκ νέου χειρότερη ομηρία νέων εργαζομένων και νέων επιστημόνων.

Η ΠΟΣΓ πιστεύει ότι η νομιμότητα και η εφαρμογή του άρθρου 21 του Νόμου 2190/94 είναι μονόδρομος προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η στελέχωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και να παραχθεί έργο και ταυτόχρονα για αποδοθεί το περί δικαίου αίσθημα στο ευαίσθητο κομμάτι της εργαζόμενης νεολαίας που τόσο λείπει τον τελευταίο καιρό.

Η ΠΟΣΓ καλεί την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και τους Προϊστάμενους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την ψευτοπροκήρυξη των συμβάσεων έργου και να προχωρήσει γρήγορα σε νέα προκήρυξη με τήρηση της Νόμιμης διαδικασίας που προβλέπεται και με σεβασμό στα εργασιακά διακαιώματα.

Τέλος η ΠΟΣΓ θα επανέλθει στην ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν είναι δυνατό κάθε λίγο να προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό διπλάσιο και τριπλάσιο των οργανικών θέσεων που έχει.
Η επαρκής στελέχωση είναι ανάγκη τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού όσο και για την σωστή παροχή υπηρεσιών στον Έλληνα Αγρότη αλλά και την τήρηση των υποχρεώσεων μας απέναντι στην Ε.Ε.

Με την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε πιστεύουμε ότι ζητάμε το αυτονόητο και το ηθικά ορθό και αναμένουμε τις ενέργειες σας.
Τέλος η ΠΟΣΓ ζητά να γίνει επιτέλους μία καταγραφή του ενεργού μόνιμου προσωπικού του ΥΠ.Α.Α.Τ. και των εποπτευόμενων Οργανισμών και να καλυφθούν τα οργανικά κενά με νέους συναδέλφους, σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής Δημόσια Διοίκησης, με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΟΥΒΑΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά την ΠΕΑΣΓΕ στον χορό μπήκε και η ΠΟΣΓ.

Το ΓΕΩΤΕΕ τι περιμένει;;Να βγει η οριστική απόφαση;;

Άντε σοβαρευτείτε επιτέλους!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2009 στις 2:49 μ.μ.  

Σωστός ο πρόεδρος...

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2009 στις 8:11 μ.μ.  

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ?

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP