Συμβάσεις έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι "φήμες" για τα κριτήρια

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο με ποια κριτήρια θα γίνουν οι προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να ανακοινωθούν και επίσημα.

Προσπαθήσαμε με τηλέφωνα να μάθουμε κάτι αυτές τις ημέρες αλλά πολλά θέματα είναι ανοιχτά και δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα.


Τα παρακάτω θα τα διαβάσετε ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ που σημαίνει ότι είναι φήμες που κυκλοφορούν.

1.Το μοναδικό κριτήριο που θα ισχύει θα είναι ο βαθμός πτυχίου

2.Η ανεργία δεν θα λαμβάνεται στα κριτήρια άρα…

3.Δεν θα ισχύει το κώλυμα.

4.Στην αρχή πάρθηκε η απόφαση με μπλοκάκι στην συνέχεια άλλαξε που σημαίνει ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα είναι σίγουρα ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ.Όπως και να’χει τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερα.

5.Η εντοπιότητα θα ισχύει ΑΛΛΑ οι φήμες λένε ότι σχεδιάζεται κατά περιφέρεια και όχι κατά Νομό που ισχύει τώρα.

6.Το έως 12 μήνες δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα,αλλά συνηθίζεται με το τέλος του έργου να απολύεσαι.

7.Ο τρόπος της πληρωμής παραμένει ανοιχτός.

8.Από τη άλλη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις.



Υ.Γ

1.Τονίζω ΠΑΛΙ ότι τα παραπάνω τα γράφω με κάθε επιφύλαξη.

2.Τι έγινε ρε παιδιά μείναμε πάλι σε 2,3 ανακοινώσεις και η ζωή συνεχίζεται;

3.Βαθύ γαλάζιο στέλεχος μου έλεγε ότι με τέτοιους σχεδιασμούς και ρόμπα θα γίνουμε και οι δικοί μας θα γκρινιάζουν περισσότερο.

4.Λόγου χρόνου δεν έχω απαντήσει σε σχόλια, αλλά με την πρώτη ευκαιρία το Σ/Κ…..

14 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 7:31 μ.μ.  

κατι ξερει το γαλαζιο στελεχος..οσους διορισαν ηταν με το ΠΔ του βλακα του παυλοπουλου που κατα 90% διορισε συμβασιουχους του ΠΑΣΟΚ..εκτοτε καμια προσληψη με κομματικα κριτηρια πλην ελαχιστων (οσους μονιμοποιουσε καθημερινα το πασοκ) εξαιρεσεων.τωρα με τον οπεκεπε πανε να μαζεψουν τα ασημαζευτα..δεν πειραζει τωρα που θα βγει το πασοκ (ξανα)παρτε μαθηματα σωστου χειρισμου και μονιμοποιησης συμβασιουχων..το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕΚΛΑ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 9:48 μ.μ.  

Πιστεύω πως γι αυτούς η απόφαση σύναψης σύμβασης έργου ηταν μονόδρομος.Γιατί θα ήταν δύσκολο να βρουν γεωπόνους χωρίς κώλυμα Π.Δ.,κώλυμα 24μηνου συν το γεγονός πως την ιδια περίοδο τρέχουν οι συμβάσεις σε έλγα και δακοκτονίες.Συνεπώς είναι το νέο παράθυρο για να βολεύουν γαλάζια παιδιά,να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους πως δηλαδή δε δημιουργουν ομήρους συμβασιουχους και δεν καταπατούν την κοινοτική οδηγία αλλά από την άλλη εχουν κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχεσεις.
Να δούμε στο τέλος με την άνασφάλιστη εργασία(stage) και τις στρατίες αυτοαπασχολούμενων συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα(G700) ποιος θα στηρίξει το ΙΚΑ που αφήνεται επιμελώς να καταρεύσει.

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 10:33 μ.μ.  

ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ανώνυμος 24 Απριλίου 2009 στις 11:01 μ.μ.  

εμενα μου φαινονται μια χαρα τα κριτιρια

ουτε εντοπιοτητες, ουτε κολληματα, και 12 μηνες δουλεια (οχι 6 ή και μηνες που εδινε εως τωρα )

τζαμπα ουρλιαζατε για τις συμβασεις εργου και τα μπλοκακια,

"θα κανουμε μποικοταζ"
"δεν θα περασει"
"μπλοκακι σημαινει πολεμος"
"θα στειλουμε την πεασγε στη αθηνα"


η ανοησια τρεχει απ'τα μπατζακια μας

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 2:23 μ.μ.  

Η σύμβαση έργου συνήθως έχει λίγο λιγότερα λεφτά απο τις ιδιωτικού δικαίου (όταν γίνονται μαζικώς όπως τώρα. Μεμονωμένα μπορεί και να πετύχεις και καλύτερα λεφτά σε μια έργου)και θα πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί το θέμα της ασφάλισης τόσο για τους Γεωπόνους οσο και για τους Κτηνιάτρους οι οποίοι πληρώνουν σε ΤΣΑΥ και ΙΚΑ στις ιδιωτικού δικαιου.
Όσο για το κώλυμα 8μηνου, σίγουρα η άρση του θα δημιουργήσει και αδικίες διότι μπορέι να δουλέψουν συνεχόμενα κάποιοι ενώ άλλοι με μικρότερο βαθμο πτυχίου που είναι ήδη άνεργοι να παραμείνουν έτσι.
Το κώλυμα 24μήνου αν δεν ισχύσει σίγουρα θα βολέψει πολλούς είτε γαλάζιους ειτε πράσινους ειτε παρδαλούς και ας μην γκρινιάζουμε για αυτό.
Οι 12 μήνες εργασίας δεν είναι σίγουροι, σε τέτοιες περιπτώσεις η πορεία του έργου καθορίζει και πόσο καιρό θα απασχολείσαι. Γενικά οι συμβάσεις έργου είναι μεγαλύτερη εκμετάλλευση εργασιακά απλώς συνηθίζονται σε περιπτώσεις βυσματικών προσλήψεων διοτι είναι εκτός ΑΣΕΠ. Και όπου δεν μπαινει ΑΣΕΠ, δεν έχουν τόση σημασία τα τυπικά προσόντα και ο φορέας επιλέγει με οτι κριτήρια γουστάρει, συνήθως κομματικά.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 3:56 μ.μ.  

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ!
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΙ 12ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!!!!!

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 8:39 μ.μ.  

3:56 μμ

an den variesai, katse kai metra ton arithmo ton aitiseon gia simvaseiw ergou pou tha katatethoun ston opekepe.

ta "palikaria" kai oi "levendes" san kai esena einai poly ligoi. eytyxos.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 9:20 μ.μ.  

24 Απρίλιος 2009 11:01 μμ
Μάλλον φίλε δεν το έχεις σκεφτεί και πολύ το θέμα της σύμβασης έργου...

Σε μια τέτοια σύμβαση δεν έχεις ασφάλιση, δε δικαιούσαι άδεια, δεν δικαιούσαι επιδόματα, δώρο Χριστουγένων και Πάσχα, επίδομα αδείας κτλ κτλ...

Από την άλλη τα λεφτά δεν θα είναι και τόσα πολλά όσα μερικοί φαντάζονται. Άκουσα για περίπου 1300ευρω το μήνα (αν ισχύει) αλλά αν βάλεις και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να ανοίξεις ΤΕΒΕ τα έσοδα μειώνονται κατά πολύ.

Τα κριτήρια όπως φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουν δεν θα είναι αξιοκρατικά. Πρόσθεσε επίσης και το γεγονός ότι για μια τέτοια δουλειά δεν θα συναγωνίζεσαι μόνο τους υπόλοιπους 3000 άνεργους γεωπόνους, αλλά και πόσες ακόμα χιλιάδες που ασχολούνται ως μελετητές, σύμβουλοι, φαρμακάδες κτλ, που έχουν ήδη ΤΕΒΕ και δεν τους χαλάει να βγάλουν κανένα φράγκο ακόμα...

Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα μειωνεκτήματα μιας τέτοιας σύμβασης...
Σ.Μ.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 10:03 μ.μ.  

25 Απρίλιος 2009 9:20 μμ
ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ 1300 ΕΥΡΩ?
ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ.

ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΣΟΥΝ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1300.

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 11:05 μ.μ.  

συμφωνοι Σ.Μ. αλλα ποιος θα πει οχι σε 12 μηνες δουλεια με προσαυξηση 50% δημοσιου? θα το δεις και εσυ και οι υπολοιποι "εξεγερμενοι" οτι η ζητηση, και αυτη τη φορα, για οπεκεπε θα ειναι τεραστια, θα ειναι γιγαντια, θα εκρηκτικη

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ. ΔΕΚΤΟ. ΑΛΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ?? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.

και κατι ακομα,

για την εντυπωση που εχετε σχηματισει ολοι σας (και εσυ agroanerge) για το "χρημα", φταιει ο ΕΛΓΑ.

κοιταξτε λιγο γυρω σας σε γνωστους, φιλους και συγγενεις πτυχιουχους και μην αεροβατειτε, και προπαντων μην αερολογειτε γιατι θα απογοητευτειτε

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2009 στις 11:41 μ.μ.  

PROS 8:39

TO EYTYXWS H' DYSTYXWS 8A TO DIKSEI H ISTORIA.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 1:01 π.μ.  

Ειμαι ο "ανώνυμος" Νο 5 :)
Σχετικά με αυτό που γράφτηκε για την ασφάλιση.. Στις συμβάσεις έργου, ο εργολάβος (=γεωπόνος,κτηνίατρος κλπ στην περίπτωση μας) αναλαμβάνει ένα έργο και το παραδίδει με συμφωνημένη τιμή σε καθορισμένο ή όχι χρόνο. Όταν ο ο χρόνος κι ο τόπος εργασίας του εργολάβου κάνουν τη σύμβαση να μοιάζει με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, (δηλαδή o εργολάβος απασχολείται αποκλειστικά στο χώρο του εργοδότη και με πλήρες ωράριο, έτσι ώστε να μην ασχολείται με άλλους «πελάτες» )τότε σε αυτήν την περίπτωση ο εργοδότης υποχρεούται να ασφαλίσει τον εργολάβο στο ΙΚΑ καταβάλλοντας τις ανάλογες εισφορές. Άρα το θέμα της ασφάλισης πρέπει να διευκρινιστεί, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτι δεν θα υπάρχει ασφάλιση. Εκτός και αν ο φίλος που το αναφέρει γνωρίζει κάτι περισσότερο.
Αν δεν υπάρχει ασφάλιση σημαίνει οτι ο εργολάβος δεν είναι πλήρους απασχόλησης του εργοδότη άρα ΔΕΝ υπάρχει ωράριο, στην περίπτωση αυτή ενδιαφέρει το αποτέλεσμα (το έργο) και όχι η παροχή εργασιας. Άρα δεν έχει νόημα να μιλάμε για γιορτές και αργίες. Ο εργολάβος κάνει οτι θέλει, όποτε το θέλει αρκει να παραδόσει το έργο στη συμφωνηθείσα ημερομηνία .
Η σύμβαση έργου από το νόμο είναι άτυπη και μπορεί να συναφθεί προφορικά ή εγγράφως, ρητά ή σιωπηρά.Άρα για ποια τυπικά προσόντα επιλογής μιλάμε... Όποιον θέλουν θα πάρουν. σημαντικό να γνωρίζουμε είναι οτι στη σύμβαση έργου δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, αλλά οι διατάξεις των άρθρων 681 - 702 του Αστικού Κώδικα
Δημήτρης

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 11:39 π.μ.  

φιλε Δημητρη μιας και το εχεις ψαξει το θεμα αρκετα μηπως ξερεις αν στη περιπτωση που πας ΟΠΕΚΕΠΕ με αυτες τις πολυσυζητημενες συμβασεις εργου ειτε με ασφαλιση ΙΚΑ ειτε ΤΕΒΕ αν εχεις κωλυμα αργοτερα αν σε 2-3 μηνες σε καλεσει ο ελγα????? Επισης αν ξερεις στη περιπτωση που ανεφερες οτι ο εργοδοτης που σε υποχρεωνει να δουλευεις στον εργασιακο του χωρο και να δουλευεις μονο γι αυτον αρα και σου βαζει ΙΚΑ τοτε δεν ειναι λογικο να εχεις και καποιο ελαχιστο ειδοδημα ανεξαρτητα απο την δουλεια που βγαζεις???

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 11:39 π.μ.  

παιδια εγω ειχα δουλεψει στο διμηνο που ειχε βγαλει (για να καλυψει τρυπες) και τελικα η δουλεια κρατησε μονο 15 μερες και πηρα 1800 ευρω συνολικα, καλα ηταν...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP