4155 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ 1330 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

Κυριακή 26 Απριλίου 2009












Τα στοιχεία είναι από το ΓΕΩΤΕΕ και τα links τα πήραμε από το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.



Πατήστε για να δείτε τις παραπάνω εικόνες με τα στοιχεία από την σελίδα του ΓΕΩΤΕΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΕΥΘΕΩΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ.


1.Ο ακριβής αριθμός των ανέργων(4155) έγινε με διασταύρωση στοιχείων από τον ΟΑΕΔ,και αν ναι να δωθούν τα στοιχεία μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.


2.Ο ακριβής αριθμός των συμβασιούχων έγινε με διασταύρωση των στοιχείων από τις διάφορες υπηρεσίες,και αν ναι να δωθούν τα στοιχεία ανά υπηρεσία, μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.


3.Στην κατηγορία που καταγράφονται οι Ιδιώτες οι περιπτώσεις με την διπλή ιδιότητα,και του ελεύθερου επαγγελματία και του συμβασιούχου αν έχουν διασταυρωθεί,και αν ναι πως έχουν καταγραφεί;


4.Πως έγινε η κατανομή των Γεωπόνων ανά Παράρτημα εργασίας;Με διασταύρωση στοιχείων από τις αντίστοιχες υπηρεσίες;Συμβασιούχοι που δούλευαν και απολύθηκαν π.χ στην Κρήτη και γύρισαν στον τόπο καταγωγή τους άνεργοι πριν τον Ιανουάριο πως έχουν καταγραφεί;


5.Γιατί αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στην Γεωτεχνική Ενημέρωση;



Υ.Γ

Πιστεύω ότι τα στοιχεία αυτά δεν συγκεντρώθηκαν με επίσημη έρευνα για να είμαι πεπεισμένος για την ακρίβειά τους.Μακάρι να είμαι λάθος και να υπάρξει διάψευση με επίσημα στοιχεία.Αλλά νομίζω ότι η καταγραφή έγινε με ότι έχεις δηλώσει ή δήλωσες στην ανανέωση της Α.Α.Ε.
Για να καταλάβετε το μπάχαλο και την ανοργανωσιά που επικρατεί το ΓΕΩΤΤΕ Κεντρικής Στερεάς μαζί με τους τοπικούς συλλόγους σε δελτίο τύπου με αφορμή την απεργία της ΠΕΑΣΓΕ την εβδομάδα που μας πέρασε, έκανε λόγο για 3500 Γεωπόνους.Με τα παραπάνω στοιχεία που αριθμός
είναι 5485 έχουμε μια διαφορά 2000 Γεωπόνων.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 12:57 μ.μ.  

ας μας πει το γεωτεε του μαρκοπουλου και λοιπων δημοσιων υπαλληλων ποσοι γεωπονοι γραφονται ετησιως σε αυτο!οπως και τις ειδηκοτητες των ανεργων.Αλλα σιγα μην βγαλει επισημα αποτελεσματα το γεωτεε, εκτος του οτι θα πρεπει να δικαιολογησει τον μεγαλο αριθμο ανεργων (πραγμα αδυνατο) μετα θα πρεπει να κανει κατι και για αυτο (ουτοπικο)..και επειδη οι καλοκαιρινες διακοπες των δημοσιων υπαλληλων ειναι ιερες και πλησιαζουν ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 1:58 μ.μ.  

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!


ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.

ξερω αυτο το μπλογκ διαβαζουν και μερικοι τελιωφοιτοι φοιτητες... αλλαξτε σχολη, ξαναδωστε πανελληνιες, δωστε με 10%, φυγετε στο εξωτερικο... ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ!!!! αλλαξτε πτυχιο πριν ειναι αργα. θα καταστραφειτε.

θα ΓΕΡΑΣΕΤΕ μεσα στην ΜΙΖΕΡΙΑ, το ΑΓΧΟΣ, και την ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 2:01 μ.μ.  

το θεμα ειναι πολυ σημαντικο. πρεπει οπω σδηποτε το γεωτεε η οι συλλογοι η η πεασγε να κανουν ενημερωσεις στα πανεπιστημια για την ανεργια των γεωπονων

αυτο ισως να κανει χαλαστρα στους καθηγηταραδες αλλα για λογους ηθικης, πρεπει να γινει

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 4:06 μ.μ.  

Ένα μεγάλο μπράβο στο blog του agroanergou για την ενημέρωση που προσφέρει σε όλους εμάς τους άνεργους γεωπόνους.
Keep up the good work!!

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 5:32 μ.μ.  

προς 26 Απρίλιος 2009 1:58 μμ

ημαρτον πια!αλλαξε εσυ σχολη,δωσε με το 10% η τελοσπαντων μπαρκαρε στα ξενα! κανε κατι απο αυτα εσυ πρωτος και μετα θα ερθουμε κι εμεις!
πραγματικα εχω βαρεθει αυτη την ατελειωτη γκρινια καποιων συναδελφων και πραγματικα με κανει να αναρωτιεμαι μηπως οι πραγματικες τους προθεσεις δεν ειναι και τοσο αγνες!

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 5:46 μ.μ.  

Είναι καλό να μελετάμε τα στατιστικά στοιχεία και να παρατηρούμε τις τάσεις διαχρονικά. Η παρούσα μελέτη (η οποία πιθανολογώ βασίζεται σε αυτά που δήλωσε ο καθένας μας στο ΓΕΩΤΕΕ)δε δείχνει μεγάλες διακυμάνσεις στον καταμερισμό της εργασίας μεταξύ των Γεωπόνων αν την αντιπαραβάλουμε με τη μελέτη Σπτεμβρίου που βρίσκεται στη σελίδα του ΓΕΩΤΕΕ (βλ. Μέλη-Ειδικότητες -> Στατιστικά Στοιχεία).
Αυτό που εμένα μου έκανε εντύπωση είναι η μείωση κατά 632 άτομα αυτών που είναι εγγεγραμμένοι. Σε κανέναν άλλο κλάδο Γεωτεχνικών δε συνέβη κάτι αντίστοιχο. Οι συνάδελφοι αυτοί φαίνεται να προέρχονται από την κατηγορία "χωρίς στοιχεία-διάφοροι άλλοι", οι οποίοι πιθανών είναι ετεροαπασχολούμενοι. Με μια φράση δηλαδή θα έλεγα πως το τελευταίο τετράμηνο παρατηρήθηκε μια έντονη τάση εγκατάλειψης του επαγγελματικού δικαιώματος του Γεωπόνου (μειώθηκαν οι άδειες άσκησης επαγγέλματος). Το μέλλον θα δείξει αν η τάση αυτή έχει συνέχεια και αν επεκταθεί σε άλλες επαγγελματικές υποομάδες (άνεργοι και συμβασιούχοι).
Καλό θα ήταν αγροάνεργε να είχαμε στοιχεία τουλάχιστον μιας πενταετίας για να κάνουμε ασφαλέστερες εκτιμήσεις για το που βαδίζουμε. Θα ήταν εξίσου καλό οποιοσδήποτε συνάδελφος θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει στην ανάρτηση τέτοιων (διαχρονικών) στοιχείων να το προσπαθήσει.

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 10:52 μ.μ.  

φιλε 5:32 μμ εισαι τοσο λαθος,

βλεπεις τι γραφει ο 5:46 μμ?

632 πρωην συναδελφοι μας εγκατεληψαν το επαγγελμα!!!!! ολο καμαρι αποφοιτησαν και εψαξαν, εψαξαν, ταλαιπωρηθηκαν, διαμαρτυρηθηκαν, κατηγγηλαν, φωναξαν, και στο τελος παραδεχθηκαν ντροπιασμενοι την ηττα και αποχωρησαν.

πολυ ευγενικα και χωρις ιχνος τσιπας το γεωτεε τους αποκαλει "ετεροαπασχολουμενοι".

Ανώνυμος 26 Απριλίου 2009 στις 11:50 μ.μ.  

Φίλε 10:52 μμ από αυτούς τους 632 οι περισσότεροι να είσαι σίγουρος έχουν καλές δουλειές πλέον.
2-3 πάντως που γνωρίζω προσωπικά εγκατέλειψαν την προσπάθεια να ασχοληθούν επαγγελματικά ως Γεωπόνοι γιατί τους παρουσιάστηκε κάτι καλύτερο για το παρόν (δεν ξέρεις πως θα τους βγει στο μέλλον).
Μην θεωρούμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς ηττημένους και κατατρεγμένους.
Αν βέβαια ο κλάδος τους προσέφερε καλύτερες προοπτικές, τότε σίγουρα θα επέλεγαν να ασχοληθούν με αυτό που σπούδασαν.
Συμφωνώ και εγώ πως δεν πρέπει να κλαίμε διαρκώς τη μοίρα μας. Δεν οδηγεί πουθενά. Σε όποιον δεν αρέσει ή πιστεύει πως έκανε λάθος που σπούδασε Γεωπόνος, ο δρόμος είναι ανοιχτός να ψαχτεί κάπου αλλού. Ας σκεφτεί όμως πως υπάρχουν επαγγέλματα που διέρχονται πολύ μεγαλύτερη κρίση, πριν πάρει όποια απόφαση.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP