Μεταπτυχιακό-Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική» (ΦΕΚ53/Β΄/24.01.2002, όπως τροποποιήθηκε από το ΦΕΚ 577/Β΄/28.4.2005 και από το ΦΕΚ 1597/Β΄/11.08.2008), το οποίο οδηγεί: σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη «Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική», με δυο κατευθύνσεις:

1) Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στην Ανθρωπογεωγραφία και το Σχεδιασμό του Χώρου
2) Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στη Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος και Κινδύνων
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3)διδακτικά εξάμηνα.

Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.


agroanergos

Πατώντας στο σύνδεσμο θα δείτε ότι την ενημέρωση την πήρα από την Κεντρική σελίδα του ΓΕΩΤΕΕ.Δεν ξέρω αν μας αντιγράφει και προσπαθεί να γίνει ενημερωτικό,αλλά προσωπική μου άποψη με το να διαφημίζει πληρωμένα μεταπτυχιακά,σεμινάρια κ.τ.λ δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά βοηθά το εμπόριο ελπίδας που τόσο έξυπνα και έντεχνα έχει παγιωθεί για να τα κονομάνε οι επιτήδειοι καθηγητές.

Δεν είμαι αντίθετος σε καμιά περίπτωση για ερευνητικές εργασίες και παιρετέρω γνώσεις που θέλουν κάποιοι να αποκομίσουν,αλλά η επιδότηση με 150 μόρια είναι που αυξάνει την προσφορά και την ζήτηση.

Έτσι υπάρχει μια ανακύκλωση πτυχιακών εργασιών(copy-paste) αποτέλεσμα της οποίας είναι η οικονομική και ψυχολογική αφαίμαξη νέων ή μη πτυχιούχων με ελπίδα μια καλύτερη θέση στους αυριανούς πίνακες.

Από το επιμελητήριο θα περίμενα να διασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων με ριζοσπαστικές παρεμβάσεις για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο,και όχι να τους αφήνει έρμαιο εκμεταλλεύσεων είτε λέγονται μεταπτυχιακά είτε τεστ δεξιοτήτων είτε...

Αλλά τι ψάχνω Kυριακάτικα;

7 σχόλια:

agri 5 Απριλίου 2009 στις 3:24 μ.μ.  

"Από το επιμελητήριο θα περίμενα να διασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων με ριζοσπαστικές παρεμβάσεις για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο και όχι να τους αφήνει έρμαιο εκμεταλλεύσεων είτε λέγονται μεταπτυχιακά είτε τεστ δεξιοτήτων είτε..."

Αυτό που λες ανοίγει ένα μεγάλο κύκλο συζήτησης που περιλαμβάνει εκτός από τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων (έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα με τα μικρά σχέδια βελτίωσης), την ενδεχόμενη περαιτέρω διεύρυνσή τους .
Από την άλλη το θέμα της μοριοδότησης είναι ένα γενικότερο ζήτημα που -κατά τη γνώμη μου- θα πρέπει να επανεξεταστεί σοβαρά στο σύνολό του από τον ΑΣΕΠ γιατί δεν αφορά μονο τον δικό μας επαγγελματικό κλάδο αλλά το σύνολο των υποψηφίων. Αναμένουμε να το δούμε όλοι στα αποτελέσματα οποιασδήποτε νέας προκήρυξης και έμπρακτα ότι το τεστ δεξιοτήτων ισοδυναμεί (ως μόρια) με ένα διδακτορικό δίπλωμα, ή ακόμα να εξισώνονται σε μόρια υποψήφιοι με επιπλέον προσόντα (η άριστη ξένη γλώσσα ισοδυναμεί με 70 μόρια όσο η ορθή απάντηση σε 24 ερωτήσεις του τεστ).
Έχω πάντως την εντύπωση ότι ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι αρχίζουν και ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα του κλάδου και αυτό είναι πολύ θετικό.

spiros 5 Απριλίου 2009 στις 3:29 μ.μ.  

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕΓΑΛΕ!ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009!ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ..ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ!!!!

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2009 στις 4:39 μ.μ.  

Agroanerge, έτσι είναι, όπως τα λες! Αυτές οι δυο λέξεις -ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ- περικλείουν μεγάλο νόημα και την σημερινή τάξη των πραγμάτων. Είναι άσχημα τα πράγματα, η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ! Αλλά όχι από τον καναπέ...

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2009 στις 6:14 μ.μ.  

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ (150ΜΟΡΙΑ) ΔΙΔΠΛΩΜΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (300 ΜΟΡΙΑ)

ΤΟ COLPO GROSSO ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (630 ΜΟΡΙΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ 10 (1000 ΜΟΡΙΑ). ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ MSc ΚΑΙ Dr.

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2009 στις 7:47 μ.μ.  

Ακου εδώ φίλε 6:14 αν τα δικά σου πτυχία είναι κωλόχαρτα τότε ξέρεις τι να τα κάνεις! Κάποιοι δούλεψαν για κάτι τέτοια πτυχία (πολύ παραπάνω από όσο έχεις δουλέψει στη ζωή σου κρίνοντας από το μόνο όνειρό σου που είναι να διοριστείς). Κάνε λοιπόν το κόλπο σου και μήν λές μπούρδες!

Ανώνυμος 5 Απριλίου 2009 στις 10:07 μ.μ.  

ΧΑΧΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ

"ΦΙΛΕ" ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ Ή ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ MSc ΚΑΙ Dr ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ


ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ MANAGING DIRECTOR (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: GOLDEN BOY),

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ 60 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΑΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ (ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ) ΜΑΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ (ΔΗΜΟΣΙΟ)


ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ (ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ)ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΡΥΛΕΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΥΤΑ

ΗΛΙΑΣ 6 Απριλίου 2009 στις 1:45 π.μ.  

Οι προσληψεις πρεπει να γινονται η με επετηριδα η με γραπτο διαγωνισμο οπως οι εκπαιδευτικοι για να σταματησει η κοροιδια και η ψευτοεπιστημη των μεταπτυχιακων.
Αλλα κοτα που γεννα χρυσα αυγα(και μαλακες) την σφαζεις;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP