55η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η 55Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς γίνεται σε μία χρονιά που έχει ονομαστεί παγκοσμίως «Πράσινη». Στην Ελλάδα, η έννοια του Πρασίνου ακούγεται πολύ τα τελευταία χρόνια και χιλιάδες σελίδων έχουν γραφεί σε διάφορα έντυπα ενώ και αρκετός τηλεοπτικός χρόνος πλέον δίδεται σε ζητήματα που το αφορούν.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, η Πρόεδρος κ. Ελευθερία Λιαπάκη και το Δ.Σ της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς θα παρουσιάσουν και φέτος, στην 55η Ανθοκομική, μια σειρά ενδιαφερόντων δραστηριοτήτων. Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, τα εκθεσιακά περίπτερα της Ανθοκομικής έχουν «θέματα» δηλαδή παρουσιάζουν ιδέες για τη χρήση φυτών στον κήπο, τη βεράντα αλλά και μέσα στο σπίτι, όχι μόνο με αισθητικά αλλά και με λειτουργικά κριτήρια(εύκολη συντήρηση, βελτίωση ποιότητας ζωής, αύξηση πρασίνου, χρήσεις στην κουζίνα ). Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά είναι από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό (ξύλο). Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί φέτος σε φυτοτεχνικές λύσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση νερού στον κήπο, με φυτά μεσογειακού κλίματος και της ελληνικής χλωρίδας.

Συνθέσεις με θαυμάσια λουλούδια από τον παγκοσμίου φήμης Robert Κoene θα διακοσμούν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ανθοκομικής Έκθεσης, για πρώτη φορά και θα αποτελέσουν τις πιο «μοδάτες» προτάσεις για στολισμό σπιτιών αλλά και εκδηλώσεων για τη φετινή χρονιά. Τέλος, όπως κάθε χρόνο , μέσα στο Άλσος θα συνδυαστούν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών με τους ήχους της μουσικής και των τραγουδιών, τις κινήσεις των χορευτών και τις ερμηνείες των ηθοποιών σε μια σειρά αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι Έλληνες παραγωγοί, που επί σειρά ετών έχουν αναδείξει την Ανθοκομική Κηφισιάς ως κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας, φέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, φέρνοντας στις καλύτερες τιμές περί τα 2200 διαφορετικά είδη φυτών! Επίσης, για 4η χρονιά, θα υπάρξει τμήμα του Αγροτουριστικού Πανηγυριού της Επιδαύρου, με παραδοσιακά κι αγνά προϊόντα διατροφής.

Η 55η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς θα γίνει στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» (τέρμα ηλεκτρικού σιδηροδρόμου- παλιός «τροχονόμος») από 29 Απριλίου (οι πύλες της θα ανοίξουν 6:30μ.μ) έως 17 Μαΐου 2009, καθημερινά από 10π.μ έως 10μ.μ.

www.kifissia.gr (Τα εγκαίνια πέρυσι τα έκανε ο Πρώην)

2 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Απριλίου 2009 στις 8:50 μ.μ.  

θα ειναι και ο νικοπολιδης?

Ανώνυμος 15 Απριλίου 2009 στις 8:03 μ.μ.  

Με την έκθεση μια χαρά τα πάει αλλά ο 'αξιοτιμος' δημαρχος κ.Χιωτακης ας προχωρησει και με την ολοκληρωση της προκηρυξης που πηγε να βγαλει για τον Δημο Κηφισσιας (που έχει και θέση γεωπόνου, δασολόγου κτλ), αλλα έχει παγώσει την διαδικασία γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί τελικά να βάλει αυτούς που ηθελε και τώρα θέλει να την ακυρώσει.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP