O Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ.Μαρκόπουλος για την ανακατάταξη της λίστας του ΕΛΓΑ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ.Θεόδωρο Μαρκόπουλο για το πρόβλημα που προέκυψε με την ανακατάταξη της λίστας του ΕΛΓΑ,επειδή γίνονται αναφορές για την στάση του επιμελητηρίου στο θέμα αυτό!

Η κεντρική διοίκηση ενημερώθηκε για το πρόβλημα και με επιστολή της προς τον Οργανισμό ζητά γραπτή ενημέρωση προκειμένου να δρομολογηθεί κάθε παρέμβαση.

Ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ στον ΕΛΓΑ είναι υπό διορισμό,"αν και ανακοινώθηκαν οι εκπρόσωποι δεν έχει εκδοθεί το απαιτούμενο ΦΕΚ".

Σε σχετική ερωτησή μας, ο κ.Μαρκόπουλος μας είπε ότι εδώ και 7 μήνες η νέα διοίκηση ποτέ δεν αδιαφόρησε για θέματα που αφορά συναδέλφους,ούτε και τώρα θα αδιαφορήσει στο τρέχον ζήτημα της λίστας του ΕΛΓΑ,και θα τηρηθεί η ίδια στάση όπως έγινε άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις(ΣΒ,ΣΔ,αντιπαράθεση με τον Υπουργό,συνεργασία με γεωτεχνικούς φορείς,Θέματα ΔΥ).

Το blog πρέπει να επισημάνει ότι είναι υποχρεώση καθενός Γεωτεχνικού φορέα(Σύλλογοι,Παραρτήματα) να ενημερώνει την κεντρική διοίκηση για επαγγελματικά θέματα που προκύπτουν.

Υ.Γ Περιμένουμε από το αρμόδιο τμήμα Επαγγελματικών θεμάτων του ΓΕΩΤΕΕ να μας σταλεί και να δημοσιεύσουμε την παραπάνω επιστολή προς ΕΛΓΑ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 9:18 μ.μ.  

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
Εδώ και μερικές ημέρες η “Τσουκνίδα” ”κράζει” τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ για την αδράνειά του στο θέμα του ΕΛΓΑ!!!

Και επέλεξε να απαντήσει μόνο μετά από πρόσκληση -ερώτηση που του υπέβαλε ένα Γεωπονικό blog (agroanergos). Δεν ειναι ξεφτίλα για το θεσμό του Προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ???

Προσοχή : δεν μιλάμε για την απαξίωση των blogger και του καλού Συναδέλφου agroanergos , μιλάμε για το παιχνίδι και την ανικανότητα του Προέδρου σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.
Δηλαδή τι περιμένει ….????
Να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ το έγκλημα ….και μετά να κάνει επιτροπές και διαμαρτυρίες???
Τι περιμένει….????
Να τον ενημερώσουν??? Πόσο μακριά είναι από τα προβλήμα των Γεωπόνων!!!!
Τι περιμένει? Να ολοκληρωθεί η αλλαγή του Προέδρου του ΕΛΓΑ και να έρθει κανένας πιο βολικός ???
Τι περιμένει για να ενημερώσει επίσημα???
Το κράξιμο!!!!
Και ακόμη το επίσημο ΓΕΩΤΕΕ καμία ανακοίνωση.
Ενώ εχουν προηγηθεί αντιδράσεις βουλευτών και φορέων.Και του πρόεδρο του Παραρτήματος Κρήτης!!!

ΑΧΡΗΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕ,
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!!!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ !!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, ΑΜΕΣΟ , ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΤΑ!!!!!

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 10:29 μ.μ.  

...ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Φ.Π. ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΜΕ ΤΑ 2500 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΛΓΑ, ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΟΓ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΓΙΝΩΜΑΙ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΖΩΙΚΗΣ Π., ΑΓΡΟΤΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΜΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΥΤΙΚΑΡΙΟΙ ΠΛΗΤΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΟΓ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΨΙΛΟ

ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ ΕΣΕΙΣ κ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΑΙ κ. ΓΕΩΡΓΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 11:36 μ.μ.  

Ο ΕΛΓΑ απασχολεί όλες τις ειδικότητες γεωπόνων ως εκτιμητές.
Με την αναβάθμιση των ΤΕΙ η και χωρίς αυτή, αναρωτιέμαι γιατί να μην απασχολεί και απόφοιτους ΤΕΙ φυτικής παραγωγής. Είναι σίγουρο ότι είναι πιό σχετικοί από Γεωπόνους ειδικοτήτων όπως Τεχνολογίας Τροφίμων (δεν είναι υποτιμητικό).
Την ίδια απορεία που θέτω εγώ θα θέσουν και οι ίδιοι (απόφοιτοι ΤΕΙ) σε κάποιον Υπουργό, ο οποίος θα πάρει και την απόφαση για την απασχόληση τους στο εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ (όπως έγινε στο παρελθόν).
Το μόνο αξιόλογο επιχείρημα που θα μπορούσαμε ως Γεωπόνοι να αντιπαραθέσουμε, την εξειδίκευμένη μας γνώση στο αντικείμενο, το στερούμαστε λόγω της απασχόλησης στο εκτιμητικό έργο Γεωπόνων διαφόρων ειδικοτήτων.
Πέρα των παραπάνω ένας εκτιμητής Γεωπόνος του ΕΛΓΑ έρχεται σε καθημερινή επαφή-συζητήσεις με αγρότες, οι οποίοι παραθέτουν διάφορα προβλήματα της καλλιέργειάς τους, για να πάρουν πολλές φορές την εξής απάντηση από συναδέλφους Γεωπόνους "και που να ξέρω εγώ", "......μούγκα", απαξιώνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους Γεωπόνους Φυτικής παραγωγής και τον κλάδο γενικότερα.
Αναρωτηθείται εσείς που μια σύμβαση στον ΕΛΓΑ τη βλέπεται από βιοποριστικής πλευράς πόσο κακό κάνεται στους υπόλοιπους Γεωπόνους.
Αν εγώ χρησιμοποιούσα το Πτυχίο Φυτικής Παραγωγής και με την ιδιότητα του Γεωπόνου εργαζόμουν σε εταιρεία τροφίμων ή στον ΕΦΕΤ, δεν θα απαξίωνα όλους εσάς του Γεωπόνους Τεχνολογίας Τροφίμων?
Οταν διάφορες ειδικότητες άλλες (χημικοι, χημικοί μηχανικοί κ.λ.π.) χρησιμοποιούσαν την ανεπάρκειά μου για να διεκδικίσουν θέσεις που δίκαια πρέπει να επανδρώνουν οι γεωπόνοι Τεχνολογίας τροφίμων δεν θα έκανα κακό στον κλάδο.
(το ίδιο ισχύει και για άλλες ειδικότητες)
Συμπέρασμα εμείς οι ίδιοι απαξιώνουμε τον κλάδο μας και το όνομα του Γεωπόνου στα μάτια των αγροτών.

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2009 στις 2:54 π.μ.  

στον ελγα οι ασχετοι τεχνολογοι τροφιμων και γεωργικοοικονομολογοι πολυ γρηγορα ξεχνανε τα σαλαμια και τα κασερια και τις αγροτικες τραπεζες

και μαθαινουν ταχυτατα να συμπληρουν "το σεντονι" των εκτιμητικων, και 30 τεμαχια την ημερα, με την "ολοκληρη αποζημιωση" και την αποζημ στρεματων και αποζημ της βενζινης και ολα τα παρελκομενα

ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ:

Ή ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ή ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ) Ή ΚΑΝΕΝΑΣ (ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΙΟΦΑΣΗ)

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ. Η ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

Unknown 24 Ιανουαρίου 2009 στις 9:16 π.μ.  

Άκου φίλε: εγώ το μόνο που είπα είναι να διαλλέξουμε επιτέλους τι θέλουμε... όλοι γεωπόνοι; ΟΚ! Σε ΟΛΕΣ τις θέσεις ΠΕ γεωπόνων χωρίς ειδικότητα. Θέλουμε ειδικότητες; Σε ΟΛΕΣ τις θέσεις με βάση την ειδικότητα. Ο σύλογος ας έβγαινε να πει ότι αντιστέκεται στις βυσματικές προσλήψεις και όχι να "αρπάξει" τις ελάχιστες θέσεις ΠΕ Φυτικής παραγωγής τη στιγμή που έγινε ειδικός διαγωνισμός για ΠΕ βιοτεχνολογίας για τα κέντρα αγροτικής ανάπτυξης (αν καταφέρει κανείς να μου εξηγήσει την ανάγκη για βιοτεχνολόγους στα κέντρα θα τον παραδεχτώ)...

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2009 στις 10:43 π.μ.  

Προς Συνάδελφο "23 Ιανουάριος 2009 11:36 μμ"

Πίστεψέ με! Όταν μιλάμε για τεχνολόγους ΦΠ αλλά περισσότερο για λοιπούς τεχνολόγους, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα των ημερών μας. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Αρκεί και μόνο να σκεφτείς πως οποιοσδήποτε Γεωπόνος μπορεί να διδάξει σε ΤΕΙ. Γνωρίζω περίπτωση συναδέλφου (χωρίς ειδίκευση) που δίδασκε Δενδροκομία στη Καλαμάτα από σημειώσεις συμφοιτητή του στο πανεπιστήμιο.
Η κατάρτιση του καθενός βέβαια επαφίεται στο προσωπικό ενδιαφέρον του καθενός, γι' αυτο πιστεύω πως θα υπάρχουν Τεχνολόγοι με γνώσεις.
Μην εξισώνεις όμως την κατάρτιση που προσφέρει ένα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με ένα ΤΕΙ. Τα δυσκολότερα και απαιτητικότερα μαθήματα στο ΓΠΑ (για όλα τα τμήματα) ήταν μαθήματα Γεωπονικής Υποδομής. Ειδικά όταν αυτά διδάσκονταν από Καθηγητές "παλιάς κοπής" (βλ. Ποντίκης,Αυγουλάς, Δροσόπουλος, Μπουχέλος, Ολύμπιος κ.ά.). Θεωρώ τους συγκεκριμένους ιδιαίτερα απαιτητικούς και συνάμα τυχερούς όσους διδάχτηκαν από αυτούς γιατί παιδεύτηκαν για να αποκτήσουν το πτυχίο τους.
Μην ισοπεδώνεις λοιπόν τα πάντα. Δεν τιμά ούτε εσένα τον ίδιο, ούτε τις σπουδές σου. Τρία χρόνια τα ίδια μαθήματα παρακολουθούσαμε.
Δε νομίζω λοιπόν πως διαφέρουμε πολύ.

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2009 στις 10:44 π.μ.  

ουτε ξερω, ουτε με νιαζει, ουτε θελω να μαθω και να σας πω την αληθεια ουτε μου χρειαστηκε ποτε το

ποσες θυλες εχει το μασταρι της αγελαδας ή το πως πηζει το γαλα και γινεται γιαουρτι

επελεξα να γινω ΓΕΩΠΟΝΟΣ (συγνωμη εννουσα ΦΠ)

Ανώνυμος 24 Ιανουαρίου 2009 στις 11:39 π.μ.  

για να μην τα πολυλογουμε
το επαγγελμα του γεωπονου (οπως το γνωριζαμε στις δεκαετιες '60, '70, '80) εξαφανιζεται απο την ελληνικη κοινωνια, κυριως απο τον δημοσιο αλλα και απο τον ιδιωτικο τομεα.

δεν πανα κανετε κωλοτουμπες, διδακτορικα,συμβασεις. απλα ΔΕΝ υπαρχουν δουλειες. οσοι μπηκαν μπηκαν.



οσο πιο γρηγορα το παρετε αποφαση τοσο λιγοτερο θα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΤΕ.

αυτα για τις ειδικοτητες ειναι
ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ
και
ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩΜΑΣΤΕ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP