Ευχετήρια επιστολή στον νέο Υπουργό από το Παρ.Κρήτης

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας στην κορυφή του ΥΠΑΑΤ σας εύχεται καλή επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο και πολύπλοκο έργο της διαχείρισης των ζητημάτων της αγροτικής οικονομίας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι το Παράρτημά μας, είναι πρόθυμο και έτοιμο να σας βοηθήσει στο δύσκολο αυτό έργο, με την κατάθεση προτάσεων, απόψεων και θέσεων για τα κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού τομέα, της υπαίθρου και του περιβάλλοντος της Κρήτης. Μοναδικός γνώμονας του Επιμελητηρίου είναι η συμβολή του στην προσπάθεια αναγέννησης του αγροτικού τομέα της Κρήτης που πιστεύουμε πως αποτελεί και δικό σας στόχο.
Αναλαμβάνεται κ. Υπουργέ τα καθήκοντά σας σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Η κατάσταση σε όλους τους κλάδους της αγροτικής οικονομίας είναι δραματική στη Κρήτη. Τα φαινόμενα εγκατάλειψης, ερήμωσης αλλά και διάλυσης του κοινωνικού ιστού πολλαπλασιάζονται στην ενδοχώρα της Κρήτης.

Η ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης παρά ταύτα πιστεύει στη δυνατότητα «αναγέννησης» της αγροτικής οικονομίας. Εξ άλλου όταν βρίσκεσαι στο έσχατο σημείο μιας πτώσης, οι δρόμοι που απομένουν είναι μόνο δύο: ή παραμονή στο ίδιο σημείο ή η άνοδος. Εμείς πιστεύουμε στη δυνατότητα της ανόδου. Έχουμε δουλέψει σχετικά και έχουμε καταλήξει σε προτάσεις. Έχουμε βεβαιότητα για την ορθότητά τους, γιατί δεν ενσωματώνουν τίποτα περισσότερο από την επιστημονική αντικειμενικότητα του Επιμελητηρίου και την κοινωνική ευαισθησία των μελών του.

Η παρατήρηση αυτή ισχύει για όλο το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το οποίο υπό την προεδρεία του κ. Μαρκόπουλου καθίσταται προοδευτικά ως ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής σε θέματα του πρωτογενή τομέα και του περιβάλλοντος.
Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε την πρόταση που είχαμε υποβάλλει και στον προκάτοχό σας (η οποία δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί) για πραγματοποίηση ημερίδας στην Κρήτη με αντικείμενο την ΚΑΠ και ειδικότερα το πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής».
Είμαστε επομένως στη διάθεσή σας, αναμένουμε και προσδοκούμε την πρόσκλησή σας. Στα πλαίσια μιας εθυμοτικής επίσκεψης αντιπροσωπείας της Δ.Ε. στο γραφείο σας, θα μπορούσαμε παράλληλα με την δια ζώσης διατύπωση των ευχών μας, να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για όλα, να σας καταθέσουμε, να σας εξηγήσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας και να προσδιορίσουμε τις λεπτομέρειες της ημερίδας.

Καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Καμπιτάκης

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP