H Μερεντίτη για την μονιμοποίηση συμβασιούχων γεωτεχνικών

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων Γεωτεχνικών που εργάστηκαν στους Οργανισμούς που υπάγονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν συνολικά υπηρετήσει 24 μήνες, ανεξάρτητα των μεταξύ των επιμέρους συμβάσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται, θέτει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Τρικαλινή βουλευτής, επισημαίνει στην ερώτηση της, ότι εν λόγω Οργανισμοί, προσλαμβάνουν διαρκώς με 8μηνες, 6μηνες, δίμηνες συμβάσεις ή και συμβάσεις έργου Γεωτεχνικούς για την κάλυψη θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών, φροντίζοντας κάθε φορά να είναι διαφορετικοί οι συμβασιούχοι που χρησιμοποιούν. Όμως, σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 τις διατάξεις του οποίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι Οργανισμοί του δεν εφαρμόζουν, όλοι οι προσλαμβανόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες επιβάλλεται να καλυφθούν από μόνιμα στελέχη. Οι συμβασιούχοι Γεωτεχνικοί του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ αναμένουν έως και τέσσερα χρόνια τη μονιμοποίηση τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΜΑ:

Μονιμοποίηση συμβασιούχων Γεωτεχνικών που έχουν απασχοληθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑΟι συμβασιούχοι Γεωτεχνικοί του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ 164/2004 αναμένουν έως και τέσσερα χρόνια τη μονιμοποίηση τους. Οι εν λόγω Οργανισμοί, προσλαμβάνουν διαρκώς με 8μηνες, 6μηνες, δίμηνες συμβάσεις ή και συμβάσεις έργου Γεωτεχνικούς για την κάλυψη θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών, φροντίζοντας κάθε φορά να είναι διαφορετικοί οι συμβασιούχοι που χρησιμοποιούν. Όμως, σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 τις διατάξεις του οποίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι Οργανισμοί του δεν εφαρμόζουν, όλοι οι προσλαμβανόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες επιβάλλεται να καλυφθούν από μόνιμα στελέχη.

Εν όψει λοιπόν των παραπάνω ερωτάται ο κύριος υπουργός:Θα δώσει εντολή να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι συμβασιούχοι Γεωτεχνικοί προκειμένου να μονιμοποιηθούν όσοι εργάστηκαν στους Οργανισμούς που υπάγονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν συνολικά υπηρετήσει 24 μήνες ανεξάρτητα των μεταξύ των επιμέρους συμβάσεων διαστημάτων;

πηγή:trikaland.gr(06.01.09)

Η ερώτηση πρέπει να γίνει γρήγορα στον νέο Υπουργό για να δούμε τις προθέσεις του και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στην ομηρία των συμβασιούχων!

3 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.  

δεν καταλαβαινω γιατι ΔΕΝ θα στελεχωθουν με μονιμους γεωπονους διαφορες δημοσιες υπηρεσιες το 2009??

και αυτα που γραφονται στις εφημεριδες καθε Τριτη, τι ειναι? ψεμματα??

"μπαραζ προσληψεων στο δημοσιο το 2009"

"αμοκ προσληψεων σε δημοσιες υπηρεσιες το νεο ετος"

"μποναμας για χιλιαδες υποψηφιους δημοσιους υπαλληλους με τη νεα χρονιά"

"ανοιγει η στροφιγγα προσληψεων στο κρατος"

"το ονειρο του δημοσιου γινεται πραγματικοτητα για εκατονταδες χιλιαδες νεους ανεργους"

"αθροες προσληψεις στο δημοσιο ετοιμαζουν οι υπουργοι"

"749.069 μονιμες θεσεις με 381 προκυρηξεις ετοιμαζει το ασεπ στο 2009"

"τριβουν τα χερια τους χιλιαδες υποψηφιοι αν την ελλαδα με τις προγραμματισμες και προαποφασισμενες προσληψεις στη κρατικη μηχανη"

εκτος και αν ολα αυτα αφορουν ολους τους αλλους πτυχιουχους εκτος των γεωπονων.

Αν ειναι ετσι, τοτε εμεις (οι γεω-επιστημονες) πρεπει να εχουμε κατουρησει στο πηγαδι. Το οποιο πρεπει να ειναι και ιδιαιτερως βαθυ.-

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2009 στις 11:13 π.μ.  

Πέρα των ερωτήσεων των διαφόρων βολευτών, καλό θα ήταν να υπάρξει και η επίσημη θέση των κομμάτων που αντιπροσωπεύουν. Ερωτήσεις κάνει ο καθένας μας. Αντιπροσωπεύει όμως η ερώτηση και τη θέση του κόμματος περί μονιμοποίησης των συμβασιούχων με 24 μηνη προϋπηρεσία?
(Γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει επίσημη θέση?)

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2009 στις 1:17 π.μ.  

Απο ποτε εως ποτε ομως να ειναι αυτοι οι 24 μηνες; Ποιοι και με τι κριτηρια θα τους ορισουν; Παντα καποιοι θα μενουν εκτος και θα διαμαρτυρονται(και με το δικιο τους) οπως εγινε με το ξευτελισμενο και παρανομο διαταγμα Παυλοπουλου που πεταξε εξω τους περισοτερους και μονιμοποιησε τους πολυ λιγους με μοναδικο κριτηριο την τυχη.
Αγαπητοι συναφελφοι οι λιγοτερο αδικοι τροποι διορισμου ειναι με επετηριδα(πιο ευκολος και οικονομικοτερος) η διαγωνισμο.Ουτε μεταπτυχιακα του κωλου, ουτε γλυψιμο και λαδωμα των αξιοτιμων πανεπιστημιακων μας δασκαλων, ουτε τιποτα.(εκτος αν σε πολυ συγκεκριμενες θεσεις π.χ σε ερευνητικα κεντρα να ζητουνται μεταπτυχιακα-διδακτορικα μονο για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα-απολυτα σχετικα με την συγκεκριμενη θεση. Ενα μεταππτυχιακο για διορισμο σε καποιο κωλοχωρι ενος δημου στου διαολου την μανα η στην διευθυνση γεωργιας η στον ΕΛΓΑ που τα πραγματα ειναι τυποποιημενα(και πολιτικοποιημενα-οσοι περασαν απ τον ΕΛΓΑ ξερουν πολυ καλα τι εννοω-) τι χρειαζεται και πρεπει να το χρυσοπληρωσουμε για να το παρουμε;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP