Πόσους Γεωπόνους θα φτιάξουμε;
Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009
«Το Εξεταστικό που φέρνει στην πρώτη γραμμή η κυβέρνηση είναι η μεγάλη φάκα, η μεγάλη παγίδα. Δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε τα φροντιστήρια, ούτε τα ιδιαίτερα, ούτε πολύ περισσότερο να οδηγήσει στο άνοιγμα της πόρτας των Πανεπιστημίων για όσα παιδιά θέλουν να φτάσουν μέχρι εκεί. Αντίθετα, ακόμα κι αν καταργηθούν οι εξετάσεις ή βελτιωθεί το σύστημα, θα συνυπάρχουν τα εμπόδια να συνεχίζουν τα παιδιά τις σπουδές τους από τα 15 και μετά, να τις συνεχίζουν από τα 18 και μετά. Δεν πρόκειται να λυθεί τίποτα με το πρόβλημα που λέγεται επαγγελματικά δικαιώματα και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να καταργηθεί το πρόβλημα της ανεργίας».
Και έθεσε το ερώτημα: «Εάν, για παράδειγμα, υποθετικά, πούμε ότι όλα τα παιδιά που πάνε στην Α΄ Δημοτικού φτάσουν μέχρι το Πανεπιστήμιο, πού θα μπουν αυτά τα παιδιά, αφού η υποδομή των Πανεπιστημίων δεν τα σηκώνει; Αλλο: Πόσους γιατρούς θα φτιάξουμε, πόσους δικηγόρους, πόσους γεωπόνους, πόσους κτηνιάτρους, πόσους των παιδαγωγικών επιστημών; Γίνεται λόγος για υπερπληθυσμό σε ορισμένα επαγγέλματα.
Κοροϊδεύουν. Στην πραγματικότητα τα παιδιά θα φτάνουν μέχρι τον πρώτο χρόνο και από κει και πέρα θα γίνεται το μεγάλο κλαδευτήρι. Οταν ζεις σε μια οικονομία η οποία αναπτύσσει ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια, στην οποία υπάρχει η αναρχία, που σημαίνει δεν μπορεί να υπάρξει κανένας σχεδιασμός - θα είναι στα χαρτιά - όταν υποσκάπτεται η αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων, όταν αυξάνεται η ανεργία ή οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, είναι αστείο και επικίνδυνο να λέγεται ότι αν έχεις ένα πτυχίο είσαι καλυμμένος. Θα έχουμε περισσότερους άνεργους πτυχιούχους.
Και ξέρουμε ότι όταν ένας νέος, μια νέα θέλει να σπουδάσει, το κάνει γιατί έχει ενδιαφέρον για τη μόρφωση, κι αυτό είναι θετικό και θεμιτό, αλλά ταυτόχρονα θέλει και να δουλέψει στο επάγγελμα για το οποίο ξόδεψε τόσα χρόνια για να σπουδάσει, να προσφέρει μέσα από αυτό το επάγγελμα και όχι να κρύβει το πτυχίο και να πηγαίνει να δουλεύει σε οποιαδήποτε δουλειά, χωρίς να σημαίνει ότι εμείς θεωρούμε κάποιες δουλειές δευτερεύουσες ή τριτεύουσες. Ολες οι δουλειές έχουν την αξία τους, αρκεί να μην καθορίζεται η δουλειά με βάση τα ταξικά εμπόδια που υπάρχουν».
Απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
1 σχόλια:
ΘΕΛΕΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ?
ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ. ΟΙ 4 ΑΡΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΝΙΚΗ, ΒΟΛΟ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΕΣ, ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ, CLUB, ΒΑR, ΡΕΜΠΕΤΑΔΙΚΑ, ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΑΘΗΜΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ
Δημοσίευση σχολίου