Δικαίωση δικαστή - παράθυρο για συμβασιούχους

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Νέα τροπή στο ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων δίνει απόφαση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και επιθεωρητή του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Ιωάννη Παπανικολάου, με την οποία μπαίνει στο αρχείο πειθαρχική έρευνα που είχε ξεκινήσει σε βάρος δικαστή επειδή δικαίωσε συμβασιούχους κόντρα στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το 2007. Πρόκειται για τη γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου (20/2007), η οποία ελήφθη υπό την προεδρία του κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου με… τηλεδιάσκεψη και η οποία εξανέμισε τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων για μονιμοποίηση.

Ειδικότερα, με έγγραφό του ο κ. Παπανικολάου βάζει στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του προέδρου πρωτοδικών και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Νίκου Σαλάτα, η οποία είχε ξεκινήσει με εντολή του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλου. Αφορμή για τη διενέργεια της έρευνας αποτέλεσε απόφαση που εξέδωσε ο κ. Σαλάτας (10043/2007), με την οποία δικαιώνονταν 25 αρχαιολόγοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ είχε προηγηθεί η αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Μετά την έκδοση της απόφασης του κ. Σαλάτα, ο κ. Νικόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η συμμόρφωση δικαστή σε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο αρεοπαγίτης κ. Πλαστήρας Αναστασάκης, ο οποίος με πόρισμά του ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Με την άποψή του συμφώνησε και ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος στο σχετικό έγγραφό του για αρχειοθέτηση της υπόθεσης αναφέρει ότι ο κ. Σαλάτας δεν υπέπεσε σε κανένα απολύτως πειθαρχικό παράπτωμα για όσα δέχθηκε στην υπ. αριθμ. 10044/07 απόφαση που εξέδωσε.

Ο κ. Παπανικολάου αποφαίνεται μάλιστα ότι η απόφασή του είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι σε καμία περίπτωση ο εν λόγω δικαστής δεν μπορεί να ελεγχθεί πειθαρχικά επειδή ακολούθησε την υπ. αριθμόν απόφαση 18/06 της Ολομέλειας, που ήταν υπέρ των συμβασιούχων και όχι την 20/07 που απέρριπτε τις αξιώσεις τους για μονιμοποίηση. Δικαστικοί κύκλοι, με αφορμή το σκεπτικό με το οποίο αρχειοθετείται η έρευνα σε βάρος του κ. Σαλάτα, τόνιζαν ότι κατοχυρώνεται το δικαίωμα των δικαστών να αποδίδουν δικαιοσύνη κατά την κρίση τους, αλλά και να ακολουθούν χωρίς φόβο την ευνοϊκή απόφαση του 2006 για το θέμα των συμβασιούχων.
Πηγή : Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 2:24 μ.μ.  

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ!

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 7:06 μ.μ.  

Να σαι σιγουρος συναδελφε. Διαλεξε μονο που θελεις να διοριστεις...
Υ.Γ: Χα, χα, χα, χο, χο, χο, χι, χι, χι!!!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP