Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών 2009

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Αν και οι θέσεις για τον επικείμενο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών είναι μόλις 6 για τους Γεωπόνους μαζί φυσικά με τις ειδικότητες Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, κλάδου ΠΕ 14,πολλοί συνάδελφοι θα πάρουν μέρος σ'αυτόν.

Μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να κάνετε ένα τεστ από προηγούμενο διαγωνισμό(2005) στο γνωστικό αντικείμενο!


Πατήστε ΕΔΩ

6 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2009 στις 10:45 μ.μ.  

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ 2005.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΘΕΣΕΩΝ

ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Η ΠΡΟΤΕΡΕΟΤΗΤΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε ΔΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ 6 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε ΚΑΙ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 6) ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΑΡΙΣΤΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ. μΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 2000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ (ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ) ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 900 ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2009 στις 1:45 π.μ.  

Ελεος κυριοι του ΑΣΕΠ. Πηρα πτυχιο σχεδον προ 20 ετιας, "εφαγα στην μαπα" εταιρειες εμποριας γεωργικων εφοδιων, αγροτικους συνεταιρισμους, σποροπαραγωγικα κεντρα, θερμοκηπια, ΕΛΓΑ κ.λ.π και με ρωτατε για γιββεριλινες, φωτοσυνθεση, κυριαρχια κορυφης και πολλες αλλες τετοιες μαλακιες που τις "διδαχτηκα" στην φυσιολογια φυτου πριν απο 27 χρονια;
Εσεις θυμαστε τι κανατε πριν απο 27 χρονια; Aντε και γ...κι εσεις και τα αξιοκρατικα σας συστηματα...

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2009 στις 10:41 π.μ.  

πολυ σωστα τα λεει ο προηγουμενος συναδελφος...μα και φυσικα εχουν προτεραιοτητα..τοσο βυσμα εβαλαν για να μπουν στην (πρωην) ΣΕΛΕΤΕ...να τους περασεις εσυ?
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2009 στις 11:27 π.μ.  

εδω πρεπει να σημειωθει οτι το εισητηριο-πτυχιο Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. απονεμεται απο τις αντιστοιχες σχολες, στις οποιες η φοιτηση ειναι 1 ετος (σαν μεταπτυχιακο) σε αθηνα, θεσνικη, πατρα, κομοτηνη, ηρακλειο.

φετος ολοι οσοι εισηχθησαν στις παραπανω σχολες ειχαν μεπτυχιακο, ειχαν επιπλεον διδακτορικο και φυσικα ειχαν αριστη ξενη γλωσσα.

Δηλαδη ολα αυτα (12-15 χρονια σπουδων) για να κερδισεις το δικαιωμα να σπουδασεις για ακομη ενα χρονο στο τελος του οποιου -αν κριθεις αξιος μετα απο εξετασεις σε 12 μαθηματα για 2 εξαμηνα- σου απονεμεται το πτυχιο Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε.

Αυτο που εχεις να κανεις στη συνεχεια ειναι περιμενεις (διαβαζωντας) τα επομενα 3-5 χρονια οπου θα διεξαχθει ο νεος διαγωνισμος εκπαιδευτικων του ασεπ. Αν υπαρχουν θεσεις για γεωπονους δινεις. Αν γραψεις καλα και περασεις τη βαση τοτε συναγωνιζεσαι με τους αλλους πτυχιουχους γεωπονους Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. για το ποιος θα διοριστει.

Το 2002 υπηρχαν 48 θεσεις για γεωπονους
Το 2005 υπηρχαν 20 θεσεις για γεωπονους
Το 2009 υπαρχουν 6 θεσεις για γεωπονους

Το υππεπθ λεει οτι θα καταργηθουν οι τομεις τεχνικων λυκειων για τους οποιους δεν υπαρχει καθολου ενδιαφερον απο νεους μαθητες. Μαντεψτε ποιος τομεας μαθηματων ειναι 1ος στη λιστα για κλεισιμο λογω ελλειψης ενδιαφεροντος απο τους μαθητες.

λοιπον το διλλημα ειναι γεωπονος-εφαρμογων ή γεωπονος-εκπαιδευτικος??

δεν ξερω τι να διαλεξω. και τα 2 μου αρεσουν. ειμαι πανω απο ολα ΓΕΩΠΟΝΟΣ.

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2009 στις 1:26 μ.μ.  

Ηλια, την διαδικασια του διαγωνισμου την ελεγχει το ασεπ μονο.

τα θεματα τα θεματα των εξετασεων τα βγαζει ο "τομεας γεωπονιας" (4-5 ατομα, μαζι με τον προισταμενο) του παιδαγωγικου ινστιτουτου του υπ. παιδειας μαζι με καποιους απο τους -συναδελφους μας- καθηγητες των λυκειων.

μπες στο σαιτ του τομεα για να δεις ποιοι ειναι αυτοι που καθοριζουν ποια θα ειναι τα θεματα των εξετεασεων

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2009 στις 8:08 μ.μ.  

Προς τον τελευταιο ανωνυμο που απευθυνεται στον Ηλια:
Ξερω φιλε μου ποιοι βαζουν τα θεματα των εξετασεων.
Αυτο που με εκνευριζει τρομερα καταλαβαινεις υποθετω ειναι το οτι μετα απο 20 χρονια δουλειας σε πολυ απαιτητικες θεσεις (κυριως του ιδιωτικου τομεα) ερχονται να με κρινουν ατομα που δεν εχουν καμμια επαφη με την πραγματικα εφαρμοσμενη γεωπονικη και ζουν στην εικονικη πραγματικοτητα της δημοσιας εκπαιδευσης.Θα μου πεις ετσι ειναι το συστημα.
Και απ οτι καταλαβαινω εχεις σε μεγαλη εκτιμηση τον θεσμο που λεγεται ΑΣΕΠ που γεμισε το δημοσιο με ασχετους με δεκαρια απο βουλγαριες, ρουμανιες, γιουγκοσλαβιες κ.λ.π αναγνωριζοντας τα κωλοχαρτα τους και τωρα κοπτεται περι αξιοκρατιας στο δημοσιο και αναγκαζει τους συναδελφους να τρεχουν για μεταπτυχιακα της πλακας(τετοιος οργασμος γεωπονικης ερευνας σε μια χωρα που συρικνωνει τρομερα την γεωργια της και στην οποια δεν παραγεται σχεδον τιποτα που στο διαολο βρεθηκε;Τι ερευνουν με τοσο παθος οι φωτισμενοι "γεωπονοδιδασκαλοι"; Αν δεν ξερεις σου λεω οτι ολα τα γεωργικα εφοδια-σπορια,φαρμακα,λιπασματα, κ.λ,π-εισαγονται σχεδον ολα η απλα συσκευαζονται εδω με πατεντες ηδη εγκεκριμενες απ το εξωτερικο)
κανοντας πλουσιοτερους τους αλητες που λεγονται πανεπιστημιακοι δασκαλοι συντηρωντας το φαυλο αυτο συστημα.
Ελαχιστα μεταπτυχιακα-και μιλαω μονο για διδακτορικα- εχουν καποια αξια και για καποιες πολυ εξιδικευμενες θεσεις και πρεπει να απαιτουνται. Αν π.χ ζητησει το Μπενακειο, γεωπονο με διδακτορικο στην φυτοπροστασια το καταλαβαινω απολυτα και καλα κανει και το ζηταει. Οταν ομως ο δημος της ταδε κωλοπετινιτσας(π.χ) ζηταει γεωπονους τι το χρειαζεται το μεταπτυχιακο της πλακας στην ιχθυοκαλλιεργεια;(και αν ο δημος ειναι ορεινος τοτε μιλαμε για πολυ γελιο).Απλα για να ακουμπησει ο συναδελφος τα 4000 ευρω που στοιχιζει το ¨"μεταπτυχιακο" και να φανει οτι ο ταδε καθηγητισκος κανει ερευνα τσεπωνοντας το μεριδιο του απο τα 4000 και την ευρωπαικη επιδοτηση. Τετοια ξευτιλισμενα χαρτια ειναι το 99% των μεταπτυχιακων που δινονται και που τα θεωρει το αξιοτιμο ΑΣΕΠ προσοντα διορισμου.Καταλαβαινεις τι εννοω φανταζομαι.
Αυτο ειναι το ΑΣΕΠ και η αξιοκρατια του.
Σταματω να γραφω. Κουραστηκα και σιχαθηκα να λεω τα ιδια και τα ιδια. Αργοτερα παλι.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP