ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ MEGA-CHANNEL

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Πριν λίγο στο mega channel δημοσιογράφος ανέφερε οτι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν βάζουν την υπογραφή τους για τα 500 εκατομμυρια ευρώ!

Δεν έγινε όμως καμμιά αναφορά ότι οι γεωπόνοι αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι.

Το blog από χθες πρώτο φωνάζει για το σημαντικό του θέματος, ότι οι γεωπόνοι συμβασιούχοι θα αναγκασθούν να υπογράψουν για κάτι που δεν υπάρχει.



ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.

24 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 8:53 μ.μ.  

να μας πει ο κ. διδάκτορας τροφίμων

πως είναι τόσο εύκολο και γελοίο να κάνει την δουλειά ΦΠ, ενώ είναι άβατο για τους, άσχετους και ξεπερασμένους, φυτικαριους τα εργαστήρια του εφετ και του ελογ.

οπα κ. επιστημοναρα άσε τις εξυπνάδες και κοίτα τα τριβλια, τις πιπετες και χρωματογράφους σου
κοίτα να κάνεις καμιά δημοσίευση σε κανα διεθνούς κύρους περιοδικό και όχι στα blog και στα chatrooms.

οι γεωπονικές πανεπιστημιαρες μας ξεχειλίζουν από βύσματα, ανίψια, και κομματοσκυλα με τα γαλόνια του υποψηφίου διδάκτορα. πρόσεξε ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ διδάκτορα. άλλο "κάνω διδακτορικό", άλλο "είμαι στο γράψιμο τελειώνω σε λίγους μήνες" και άλλο διδάκτορας.

στο οδηγό σπουδών της σχολής σου γράφει ότι τα 300 μόρια του ασεπ (συγνώμη μπερδεύτηκα το διδακτορικό, εννοούσα) θα σου απονεμηθεί μόνο αν έχεις διεξάγει πρωτότυπη, πρωτοποριακή και εφάμιλλη ευρωπαϊκών παν/μιων έρευνα. και μόνο αν η διατριβή σου αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, αυτοτελή, και εμπεριστατωμένο σύγγραμμα με αρχή και τέλος.

όταν τα κάνεις όλα αυτά, έλα να κάνεις αίτηση στον ελγα.

η δουλειά του χωραφιού δεν είναι για αγράμματους. άσε που θα λασπωθείς κιόλας. στα εργαστήρια σας που διεξάγεται έρευνα επιπέδου nobel, δεν έχετε λάσπες.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 10:09 μ.μ.  

AGROANERGE ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ Ή ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ...ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗ...ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ΝΑΑΑΑ ΚΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ......ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΓΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΤΗ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑΝΑΙ..
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 10:47 μ.μ.  

agroanerge για μια ακομη φορα ο θρυλεοντας εκραζει την σκεψη του ανεργου-συμβασιουχου ταλαιπωρημενου και εμπαιγμενου ελγατζη, οπεκεπετζη και δακοκτονιαρη

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 11:14 μ.μ.  

agroanerge γιατί η ΠΕΑΣΓΕ δεν παίρνει θέση για την αδικία στο θέμα των ειδικοτήτων ?

μήπως επειδή οι κύριοι/ιες της πεασγε ανήκουν και αυτοί στις μεταμοντέρνες γεωειδικοτητες της μοριακής βιολογίας, της γενετικής μηχανικής και βιοτεχνολογίας και άλλων και ως εκ τούτου θέλουν που και που (...για 8 μήνες κάθε χρόνο) να λαμβάνουν την επιχορήγηση των 2500 ευρώ από τον ελγα και ταυτόχρονα να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στον μαγικό αριθμό 60 (...μηνών στο δημόσιο), ο οποίος σε συνδυασμό με τους -επίσης μαγικούς- αριθμούς 150 (βλέπε μαστερ) και 300 (βλέπε PhD) δίνει το εισιτήριο για την αιωνιότητα ?


Θρυλεων πάρε τη μαγκούρα και κατέβα στην Πάτρα

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 12:13 π.μ.  

ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΤΥΧΙΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 15,5 ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΙΣΑΞΙΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕ 13.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ!

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 12:36 π.μ.  

Μα καλα γραφεις τοσο καλα στις εξετασεις βγαζεις τα δυσκολα τμηματα της γεωπονικης (πλην Φ.Π. που ειναι ισαξια των τει) και ΚΑΤΑΝΤΑΣ να δουλευεις ΣΑΝ αυτους....τι ξεπεσμος, ο μοντιε....προφανως λορδε της επιστημης στον επαγγελματικο τομεα "δεν λες" και πολυ, αλλιως δεν θα εκανες σαν λυσσαρης να μπεις στη λιστα..Οσο θα θαυμαζεις λοιπον τα αριστεια σου ασε εμας της Φ.Π. να κανουμε τη δουλεια μας.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 1:40 π.μ.  

Προς τον ξεπερασμένο εχω να του αναφερω οτι πραγματικα με οσα εχεις γραψει γελασα, διοτι εχω 5 δημοσιευσεισ σε διθνεσ επιστημονικα περιοδικά, 10 συμμετοχέσ με ομιλία σε συνέδρια και οτι τωρα γραφω και ενα αρθρο για ενα αγγλικό βιβλιο. Οποτε ολα αυτα που γραφεις μονο κακιες τα χαρακτηρίζω. Επίσης η διατριβη μου ασχολειται με αντικαρκινικές ιδιότητες αιθεριου ελαιου και σε πληροφορω οτι ειναι αρκετα πρωτοποριακή. Τωρα ισως εσενα ολα αυτα να σου φαινονται απιαστα, δεν σε κακολογώ ο καθένας με τις εμπειρίες του!! Εσυ αληθεια τι εχεις κανει ????
διδάκτορας τροφίμων

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 1:44 π.μ.  

ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΣΟΥ).ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΙΑΝΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗΣ ΦΠ.ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ....

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 1:46 π.μ.  

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 1:40

ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 3:27 π.μ.  

10 συμμετοχες σε συνεδρια? με τρομαζεις επιστημονα

ως τι συμμετειχες? ως ακροατης? ως θεατης? στους μπουφεδες για κανα τυροπιτακι? με γιγαντιαιο σουπερ ποστερ??

τυλιξε τα ποστερ σου μεσα στο σωληνα και φερτα στους παραγωγους τωρα που παρουν τηλ να πιασεις δουλεια στον ελγα

αφου γελας τοσο ευκολα να δεις τι γελιο εχει να πεσει στο γραψιμο της βιβλου τεχνολογιας τροφιμων σου.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 7:41 π.μ.  

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ:
ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟ:
-ΟΙ ΜΕ ΒΙΣΜΑ
-ΟΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΣΜΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΑ!

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 8:16 π.μ.  

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ....Ή ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΓΕΩΠΟΝΟΙ Ή ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΓΚΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ........ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ .....Ή ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ Ή ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ...ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ?ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ.ΣΧΟΛΩΝ?..ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.....ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΜΙΛΑΜΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΕΡΕΥΝΑ ΚΤΛ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ....
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 1:39 μ.μ.  

Διαβάστε στο www.aristerosxima.blogspot.com πως ενώσεις και ΠΑΣΕΓΕΣ ξεπούλησαν το μπλόκο του ισθμού και τις αντιδράσεις των αγροτών...

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 3:20 μ.μ.  

Μας λέει ο θρυλέων ότι θα υπογράψουν οι συμβασιούχοι. Να του θυμίσω ότι στη σύμβαση είναι και οι ΦΠ και όχι μόνο οι ειδικότητες. Οι ΦΠ δηλαδή αν σας πει ο επόπτης να υπογράψετε δε θα το κάνετε; Θα προτάξετε τα στήθη σας; Δεν είσαι μόνο εμπαθής αλλά και "αφελής", επικίνδυνος συνδυασμός.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 4:54 μ.μ.  

Εμενα προσωπικα με πιεσε και εποπτης και δ/της υποκαταστηματος(αρχικολωγλειφτες και οι δυο)να υπογραψω για ζημιες σε ενστασεις(οταν τα ειδα τα χωραφια ηταν οργωμενα και σπαρμενα με αλλη καλλιεργεια οποτε αφησα τα πορισματα των συναδελφων που τα ειδαν την πρωτη φορα παρα τα τηλεφωνηματα βουλευτων του νομου. Και μην μου πει κανενας ασχετος οτι στις ενστασεις οι παραγωγοι δεν ειναι υποχρεωμενοι ν αφηνουν μαρτυρες γιατι αν κληθεις, και θα κληθεις,-με την ρουφιανια που βασιλευει σ ολα τα υποκαταστηματα του ΕΛΓΑ- να αιτιολογησεις πως εβγαλες πορισματα σε οργωμενα και ξανασπαρμενα χωραφια, τι θα πεις; ετσι μου ειπε ο καραγκιοζης ο εποπτης μου;)και τους εγραψα κανονικα\. Φωναξανε αλλα οταν τους ζητησα γραπτως να μου δωσουν την εντολη αλλαγης πορισματων κανανε τον κινεζο. Πολυ σωστα δεν πρεπει να υπογραψει κανενας -μονιμος η συμβασιουχος-για παρανομα και υποκινουμενα πορισματα διοτι αυτοι θα βρουν τον μπελα τους και δεν θα τους καλυψει κανενας χεστης εποπτης και προισταμενος. Αν πληρωναμε υπο αλλες συνθηκερς παραπανω αποζημιωσεις(εστω και απο λαθος οι γελοιοι του ΕΛΓΑ θα μας στελναν στον εσαγγελεα οπως εχει ηδη γινει πολλες φορες. Τωρα ομως η απατη ειναι νομιμη). ΝΑ επεμβει το ΓΕΩΤΕΕ και ο συλλογος μονιμων του ΕΛΓΑ αν εχουν εστω και λιγη αξιοπρεπεια...

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 6:57 μ.μ.  

τουλαχιστον εμεις θα καταλαβαινουμε τι υπογραφουμε γιατι θα ξερουμε τι ζημια υπαρχει (αν υπαρχει) και τι οδηγιες παιρνουμε απο εποπτες..εσυ απλα θα γραφεις νουμερα αφου δεν εισαι ικανος να κανεις κατι αλλο..καλα τα λεει ο θρυλεων αλλα η αληθεια τσουζει...

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 11:04 π.μ.  

Το αν είμαι ικανός να γράφω μόνο νούμερα χωρίς να ξέρω δε το γνωρίζεις αγοράκι μου! Καλά θα κάνετε όταν μιλάτε για άτομα που δε γνωρίζετε να προσέχετε. Ανήκεις στην ίδια συνομοταξία με το θρυλέοντα. Το θέμα είναι ότι θα κάνεις κάτι για το οποίο κατηγορείς εμάς, δηλαδή θα υπογράφεις ψέματα. Το ότι ξέρεις ότι είναι ψέματα δεν σε εξιλεώνει.

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 1:00 μ.μ.  

ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι ολοι εσεις της Φ.Π. νοιωθετε τόσο κομπλεξικα που για να αισθανθειτε καλύτερα πυροβολάται ολους τους υπόλοιπους! Την επόμενη φορα που θα κατσετε να γραψετε, γραψτε κατι που να ωφελει τον κλάδο! η διαμαχη αυτη εχει καταντησει τοσο κουραστικη! εσενα σου προσφερει κατι! ισα ισα που μιζεριαζεις πιο πόλυ! σκεψου πιο επικοδομοιτικα οπως τι θα βοηθουσε τον κλαδο σου!
νουμερα θα υπογραψεις και εσυ στον ελγα οπως ολοι μας! το προβλημα σου θα επρεπε να ηταν για το που θα βαλουμε ολοι μασ την υπογραφη, σε κατι δηλαδη που δεν ισχυει!
Τωρα εαν συνεχιζεται να μιλάτε ετσι το μονο που εχω να πω ειναι οτι τελικα ο ορος 'συναδελφοσ' δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ειπωθει απο εδω και περα, γιατι βλέπω μεγαλη διαφορα κουλτουρας και εαν θες και παιδειας!

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 4:41 μ.μ.  

λοπόν, δεν είμαι γεωπόνος (είμαι κτηνίατρος) αλλά έχω δουλέψει ως συμβασιούχος και στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντί να μαλώνετε για μια θέση στον ΕΛΓΑ που δεν δίνει καμία λύση στον κλάδο των γεωπόνων αλλά μόνο διαιωνίζει το πρόβλημα (βύσματα, υποαπασχόληση, υποβιβασμός του κύρους των γεωπόνων) θα έπρεπε να διεκδικήσετε μαζικές προσλήψεις γεωπόνων ως μόνιμων στον ΕΛΓΑ, ΕΦΕΤ, Δ/νσης Αγρ. Ανάπτυξης και όπου αλλού υπάρχουν ανάγκες. Προσωπικά δεν συμφωνώ με τον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωπόνων, αλλά αν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικότητες, τότε κάθε φορέας να πάρει ως μόνιμους μόνο γεωπόνους με τις αντίστοιχες ειδικότητες, πχ ο ΕΛΓΑ να προσλάβει γεωπόνους φυτικής παραγωγής. Ο ΕΛΓΑ έχει τεράστιες ανάγκες σε γεωπόνους και θα συνεχίσει να έχει (ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι άλλη ιστορία και μετά το 2013 κανείς δεν ξέρει με τη μορφή θα συνεχίσει να υπάρχει). Αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΛΓΑ με μόνιμους και κατάλληλα καταρτισμένους γεωπόνους, ο θεσμός των αγροτικών αποζημιώσεων θα συνεχίσει να εκφυλίζεται και θα συνεχιστεί η τάση ο ΕΛΓΑ να αποτελεί ολοένα περισσότερο οργανισμό εξυπηρέτησης ρουσφετιών, τόσο όσο αφορά τους αγρότες όσο και τους γεωπόνους. Μην περιμένετε από τους μόνιμους (ή τουλάχιστο την πλειοψηφία τους) να τρέξουν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι κι αυτοί βολεμένοι με αυτή την κατάσταση. Η χάραξη μιας σοβαρής αγροτικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνει με συμβασιούχους γεωπόνους. Και όσο αυτή δεν γίνεται, τόσο χειρότερο θα είναι το μέλλον για όλους τους γεωτεχνικούς.

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 5:21 μ.μ.  

Να λοιπόν που βρέθηκε ένας Κτηνίατρος να εκφράσει μια εμπεριστατωμένη άποψη για το πρόβλημα των Γεωπόνος. Επαναλαμβάνω. Ένας Κτηνίατρος αντιλήφθηκε αυτό που ο Θρυλέων και ο κάθε Θρυλέων είτε αδυνατούν είτε κοιτάζουν το προσωπικό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
Μπράβο σου άνθρωπέ μου! Τους ξεμπρόστιασες! Τα είπες ΟΛΑ!

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 6:33 μ.μ.  

μην βιαζεσαι με τα συγχαρητηρια

αν ημουν και εγω αποφοιτος της μιας σχολης μοναδικης σχολης στην θεσνικη με 200 εισακτεους καθε χρονο της οποιας οι πτυχιουχοι ειναι και θα θα περιζητιτοι στο δημοσιο,

τοτε και θα τα ηξερα ολα. θα ειχα ετοιμες λυσεις και θα προσεφερα παντου συμβουλες και παρενεσεις. και φυσικα δεν θα ημουν μιζερος αλλα θα ξεχιλιζα απο αισιοδοξια και δυναμισμο


θελεις ο κ. κτηνιατρος να αλλαξουμε τα πτυχια μας να δει τι ωραια ειναι να εισαι γεωπονος?

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 7:01 μ.μ.  

Παρέμενε λοιπόν μίζερος και συνέχισε να κλαις τη μοίρα σου. Έχει άδικο σε όσα είπε ο άνθρωπος; Αλλά ξέχασα. Οι ειδικότητες ευθύνονται για όλα τα κακά της μοίρας σου. Συνέχισε τον ύπνο σου συνάδελφε και όλα σου τα προβλήματα θα λυθούν όταν εξαφανίσουμε τις καταραμένες ειδικότητες.

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2009 στις 12:32 π.μ.  

Ωραια τα λεει ο κτηνιατρος αλλα δεν μας λεει τι χαμο κανανε καποτε ωστε οι αποφοιτοι της ζωικης παραγωγης να ΜΗΝ κανουν εκτιμησεις ζωικου κεφαλαιου αλλα φυτικου....οσο για τους εξυπνακηδες γιατι δεν απαντουν στο κρισιμο ερωτημα αφου ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ στον ελγα ΓΙΑΤΙ στις αλλες υπηρεσιες ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.....παραδεχτειτε το ΕΣΕΙΣ ειστε η αιτια του προβληματος

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2009 στις 8:20 μ.μ.  

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΦΕΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ Υ.Γ.Α.& Τ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΠΙΕΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Φ.Π.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ .
ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΩΣ ΤΟ ΡΑΦΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ Ο ΕΦΕΤ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΜΕΝΟ. ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ (ΝΩΠΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΑ, Κ.Λ.Π.)

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP