Ο ΕΦΕΤ περνάει στην εποπτεία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Μια πράξη που συμπορεύεται με όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την απόφαση μετακίνησης του ο Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του ο ΕΦΕΤ περνά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την καθετοποίηση και την ενοποίηση των ελέγχων από το χωράφι και το στάβλο μέχρι το ράφι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο κ. Χατζηγάκης, θα υπάρξει με τον τρόπο αυτό καλύτερος έλεγχος των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι, θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η απόφαση είναι ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, κάτι που το υποστήριζε από όταν ήταν ευρωβουλευτής. «Η δύναμη ενός υπουργού άλλωστε, δεν μετριέται από το εύρος της δουλειάς του, αλλά από το πόσο σωστά κάνει τη δουλειά του. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει εξαγγείλει η ΝΔ» πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγή:agronews

13 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2009 στις 7:37 μ.μ.  

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...
ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΟΛΕΨΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ (ΧΗΜΙΚΟΥΣ) Η ΝΔ ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ...ΕΕΕ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ..ΚΑΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ?..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ......(ΞΕΧΑΣΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΓΑ)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ..ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΙ..Α.. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΚΤΟΥΣ ΟΟΟΟΟΛΛΛΟΟΟΥΥΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ..ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ,ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ..ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ (&ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ) ΕΠΟΠΤΕΣ..
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2009 στις 7:09 π.μ.  

Χρυσοχοϊδης για υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Πηγή: Express.gr 19/01/09-19:02

"Τα μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα που κατά τον προηγούμενο χρόνο έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, συντάραξαν την κοινή γνώμη και ανέδειξαν την ανεπάρκεια του μηχανισμού ελέγχου και ασφάλειας τροφίμων δεν κατάφεραν να συνετίσουν την αδιόρθωτη κυβέρνηση της ΝΔ" δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης με αφορμή την υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, με τη σημερινή αιφνίδια και αναίτια υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο ΥΠΑΑ&Τ, η κυβέρνηση επικύρωσε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει στοιχειώδη πολιτική τροφίμων και προστασίας των καταναλωτών. Και ούτε προβλέπεται να αποκτήσει σύντομα, τουλάχιστον με την κυβέρνηση της ΝΔ και τις αλλοπρόσαλλες επιλογές της στον ευαίσθητο αυτό τομέα πολιτικής.

Η αρχική υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Ανάπτυξης υπηρετούσε, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, έναν και μόνο στόχο: την προστασία των καταναλωτών, με την οποία είναι επιφορτισμένο το συγκεκριμένο Υπουργείο και οφείλει να συνδέεται η πολιτική τροφίμου. Με τη σημερινή ωστόσο απόφαση, η κρίσιμη διάσταση της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών με την οποία ήταν επιφορτισμένος ο ΕΦΕΤ, χάνεται. Το ΥΠΑΑ&Τ με τη φιλοσοφία που διέπει και χαρακτηρίζει τη δομή και λειτουργία του είναι εύλογα και σωστά προσανατολισμένο στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών.

"Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη συστηματική υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, και πολυδιάσπαση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, στη βάση μιας σύγχρονης και ενιαίας Πολιτικής Τροφίμων, κάνει μπαλάκι μεταξύ των υπουργείων τον καθ'Α ύλην αρμόδιο φορέα, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, με τρόπο αυταρχικό και τολμάμε να προβλέψουμε ατελέσφορο για την ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών. Την καλούμε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να εργαστεί συστηματικά στην κατεύθυνση της χάραξης εθνικής πολιτικής για την υγιεινή, ασφάλεια, ποιότητα και δίκαιη κοστολόγηση των τροφίμων" δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2009 στις 2:34 μ.μ.  

Θρυλέων έχεις κάποιο πρόβλημα με τις ειδικότητες των γεωοπόνων;

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2009 στις 3:07 μ.μ.  

ώδινεν όρος, Ζευς δ' εφοβείτο, το όρος έτεκε μυν

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2009 στις 7:22 μ.μ.  

Πραγματικά το θέμα με τον αυτοαποκαλούμενο ΄΄θρυλέοντα΄΄ έχει καταντήσει κουραστικό. Ας εξηγήσει και σε μας τους χαζούς και τιποτένιους που δεν τελειώσαμε ΦΠ γιατί δε θα πρέπει να αποκαλούμαστε Γεωπόνοι και δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τη γεωπονία;
Εμπαθείς και κομπλεξικές αποκαλούνται στό στο χωριό μου τέτοιες απόψεις.
Agroanerge το κατά τα λοιπά πολύ καλό blog σου στιγματίζεται από τα προσβλητικά σχόλια του συγκεκριμένου ατόμου που δεν έχει ακούσει ξανά στη ζωή του τις λέξεις συναδελφικότητα και αλληλοσεβασμός.
Θα σε παρακαλέσω να γράψεις την άποψή σου επ' αυτου. Οι προκλήσεις και οι προσβολές που γράφονται σε σχόλια άρθρων σου δεν τιμούν αυτούς που θέλουν να σε διαβάζουν.

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2009 στις 7:46 μ.μ.  

θρυλεων γιατι εχεις τετοιο κολλημα με τις ειδικοτητες? ολοι δωσαμε εξετασεις για να μπουμε,παρακολουθησαμε παρεμφερη μαθηματα(απο πολη σε πολη)και τωρα βραζουμε στο ιδιο καζανι αναζητωντας δουλεια!
Δυστυχως ασχετοι και αργοσχολοι υπαρχουν πολλοι-ειναι τετοια η λογικη στον ελγα, στον οπεκεπε κτλ που δεν σε αφηνουν να μαθεις ή να βελτιωσεις τις υπαρχουσες γνωσεις σου! εγω δουλευω τωρα ελγα και σημερα πχ. ειχαν βαλθει να με πεισουν (ξερεις...οι αργοσχολοι εποπτες) οτι τα σημαδια παγετου (εντονο ζαρωμα και καφετιασμα) στην ελια ηταν-λεει κυκλοκωνιο! φυσικα η εντολη απο το υποκαταστημα ηταν ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ οποτε επρεπε ο παραγωγος να κοπει.Το αποτελεσμα ηταν να διαπληκτιστει ο εποπτης με τον παραγωγο και ο καλοκαγαθος αρχικα αγροτης να μεταμορφωθει σε οργισμενο αγροικο και να μας πεταξει εξω απο χωραφι!!!!!
δεν ειχε κι αδικο ο ανθρωπος!

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2009 στις 12:28 π.μ.  

ΧΘΕΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΠΑΤΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 640 ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ, ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕ ΩΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΜΒΡΗ ΣΤΟ ΟΠΕΚΕΠΕ. ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 14Ο ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΛ 2 ΦΟΡΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??? ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ???

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2009 στις 8:58 π.μ.  

Εντάξει βρε παιδιά, τα λέει λίγο απότομα ο θρυλέων όντως, αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι έχει και άδικο.
Στον ΕΛΓΑ κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν μόνο γεωπόνους φυτικής παραγωγής, ή έστω να προηγούνται αυτοί έναντι των άλλων. Δεν είναι το ίδιο ο γεωπόνος φυτικής παραγωγής με τον αγροτικής οικονομίας για παράδειγμα σε μια τέτοια δουλειά, ας το παραδεχτούμε... Και αν θέλουμε να μιλήσουμε και λίγο πιο χύμα, γιατί για παράδειγμα στον ΕΛΟΓ παίρνουν μόνο τεχνολογίας τροφίμων ή ζωικής παραγωγής? Γιατί στην Αγροτική τράπεζα παίρνουν μόνο Αγροτικής οικονομίας? Γιατί υπάρχει τέτοια διάκριση σε όλες τις άλλες ειδικότητες στις προλήψεις γεωπόνων, εκτός από αυτούς που είναι φυτική παραγωγή? Οπως και να το κάνουμε, είναι άδικο...
ΜΣ

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2009 στις 9:27 π.μ.  

ΚΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΕΛΓΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΛΓΑ,ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΝ Υ/Δ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ Π.Χ. ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ. ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2009 στις 3:49 μ.μ.  

Ναι 8:58 συμφωνώ μαζί σου αλλά ξέρω πολλά άτομα φυτικής που έχουν πραγματικά μαύρα μεσάνυχτα από γεωπονία. Πιστεύω ότι είναι θέμα κατάρτισης του καθενός και παραπέρα ενδιαφέροντος για το αντικείμενο (σίγουρα πάντως έχουν καλύτερα εφόδια). Όσο για εμάς τις ειδικότητες, πιστεύω ότι δεν είμαστε να πουλάμε κουλούρια, όπως είχε πει παλιότερα ο θρυλέων. Αν θέλει ας πάει αυτός.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2009 στις 7:09 μ.μ.  

Δε σου λέω πως έχεις άδικο συνάδελφε(8:58 πμ) σε αυτά που γράφεις.
Το επίπεδο όμως του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι εξαιρετικά χαμηλό. Τα σχόλιά του είναι διαρκώς προσβλητικά και υποτιμητικά για συναδέλφους που αγωνίζονται να σταθούν και αυτοί στο στίβο της αναζήτησης εργασίας. Και άλλοι προσπάθησαν (και προσπαθούν) κύριε επιστήμονα (να παραθέσω διάφορα υποτιμητικά χι,χι,χι και χο,χο,χο του συγκεκριμένου; Άδικος κόπος.).
Ο καημένος ο πατέρας μου που πλήρωσε τόσα χρόνια να σπουδάσει εμένα και τόσους άλλους στούρνους ημιμαθείς και αμαθείς.
Ο εγωισμός και η μισαλλοδοξία σε όλο της το μεγαλείο.
Αρκετά με τα κόμπλεξ του καθενός!

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 10:56 π.μ.  

Υπουργείο "Αγροτικής Ανάπτυξης" και "Τροφίμων"


Την "αγροτική ανάπτυξη" την βλέπουμε στο δρόμο, στα μπλόκα των καταχρεωμένων, από την κυβερνητική πολιτική, αγροτών. Όσο για τo "Τρoφίμων" ... ευτυχώς που μεταφέρεται ο ΕΦΕΤ στο υπουργείο ΥΠ.Α.Α.Τ. για να τα δούμε κι αυτά. Το θέμα όμως είναι ότι θα δούμε την ασφάλεια των τροφίμων στο δρόμο. Αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, άλλωστε, μετά την «σοφή» απόφαση να υπαχθεί ο ΕΦΕΤ στο ΥΠ.Α.Α.Τ.. Γιατί εμείς είμαστε Ελληνάρες και δεν ακολουθούμε την πολιτική των κουτόφραγκων, Εμείς μόνο ξέρουμε ότι ο έλεγχος των τροφίμων γίνεται από το υπουργείο Γεωργίας, όπως γινόταν τόσα χρόνια άλλωστε τόσο επιτυχημένα.!!!!!!! Εμείς πάμε «ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της Ευρώπης», γυρνώντας δέκα χρόνια πίσω.

Στην Ευρώπη, ωστόσο, αν υπουργός της κυβέρνησης ήταν συγγενής του επιχειρηματία που κατέκλυσε την αγορά με μολυσμένο ηλιέλαιο, θα είχε παραιτηθεί. Αυτά όμως γίνονται στην Ευρώπη και εδώ είναι Ελλάδα, Εδώ ο κ. Σ. Χατζηγάκης θεώρησε αυτονόητο να αναλάβει την εποπτεία του ελέγχου τροφίμων. Μένει να δούμε τι πρόστιμο θα επιβάλει στον ανεψιό του!!!! Μήπως τελικά δεν έχουμε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά Υπουργείο Ανάπτυξης Ανασφαλών Τροφίμων;



Αποστόλης Τασούλης

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2009 στις 9:01 μ.μ.  

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8477&pubid=2256774

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP