Συβασιούχοι Γεωπόνοι θα υπογράψουν τα 500 εκ. στους αγρότες!

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Το πακέτο με τα 500 εκ. ευρώ θα δοθεί στους αγρότες όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο Υπουργός κ.Χατζηγάκης μέσω του ΕΛΓΑ με το σύστημα των απoζημιώσεων.



Η ενίσχυση "βοήθειας" του αγροτικού εισοδήματος βαφτίζεται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, καταστροφή από καιρικά φαινόμενα,αντίθετα με τις επιταγές της Ευρωπαικής ένωσης,και από συμβασιούχους Γεωπόνους θα ζητηθεί να φέρουν εις πέρας το ελεγκτικό έργο.

Στη χώρα του παραλόγου οι συνάδελφοι γεωπόνοι εκτιμητές,θα επωμισθούν την ευθύνη να εκτιμήσουν και να υπογράψουν για κάτι που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.



Η Κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τα μπλόκα με τις πλάτες των συμβασιούχων,και θα τους αναγκάσει να υπογράψουν με εντολές των προισταμένων-εποπτών τα πορίσματα φυτικού κεφαλαίου με ποσοστά ζημιών που θα υπαγορευθούν,ανά είδος καλλιέργειας.



Το 70% του συνόλου των εργαζομένων του ΕΛΓΑ καλύπτεται κάθε χρόνο με συμβασιούχους(670 τον αριθμό) και την ευθύνη για την υπογραφή των πορισμάτων φέρουν οι ίδιοι.



Η Κυβέρνηση και ο κ.Παυλόπουλος με το περίφημο Π.Δ 164/2004 διαλαλεί ότι οι όμηροι συμβασιούχοι του ΕΛΓΑ δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,αλλά τόσα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τρέχουν για να καλύψουν ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ την κομματική αγροτική πολιτική τους.

Να παρέμβει ο Σύλλογος εργαζoμένων του ΕΛΓΑ,ο Σύλλογος των Συμβασιούχων,το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και να μην δεχτούν να συμμετέχουν σε αυτήν την απάτη.



Είναι η στιγμή για την διεκδίκηση των δικών μας αιτημάτων!

6 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 1:29 π.μ.  

Εδω σας θελω ολους μαγκες.
Τωρα θα φανουν ποιοι εχουν αρχιδια(ας το γραψω μια φορα χωρις τελειες να το ευχαριστηθω-πιστευω να μην το λογοκρινεις agroanerge-)και ποιοι οχι...

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 8:30 π.μ.  

ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ) Ή ΕΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ....
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΜΠΕΣ...ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ..ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΟΣ ΤΟ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ)ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ......
ΓΙΑΥΤΟ ΗΛΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!!!!
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 10:29 π.μ.  

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΡΧ..ΔΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ "ΜΠΛΟΚΑ" ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ "ΑΓΩΝΑ" ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΚΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 11:33 π.μ.  

εχεις απολυτο δικιο ( αν και ειμαι γυναικα και δεν εχω)!
Τωρα χρειαζεται να ζητησουμε τα δικια μας. Μηπως να κανουμε εμεις μπλοκα τωρα ή απεργια και να μην κατεβουμε για δουλεια , εφοσον δεν καλυπτουμε παγιες και διαρκεις αναγκες????ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ???

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2009 στις 4:39 μ.μ.  

Κάποτε έγινε απεργία στον ΕΛΓΑ 2 μήνες λόγω των ΤΕΙ, και άλλων θεμάτων. Η απεργία έληξε όταν οι συναλλασόμενοι με την Διοίκηση του ΕΛΓΑ ήρθαν σε συμφωνία (μονιμοποίηση....νόμιζαν).
Τώρα ποιός θα κάνει απεργία ο τεχνολόγος τροφίμων που τον ενδιαφέρει το παραδάκι η ο αγροτοοικονομολόγος. Δύο μήνες απεργία και συμμετείχαν όλοι, Γεωπόνοι με χρέη, πολύτεκνοι, με δάνεια να τρέχουν. Θυσίασαν 2 μήνες από την 8 μηνη σύμβαση και ήταν έτοιμη να θυσιάσουν και ολόκληρη τη σύμβαση διότι σε αυτούς έλαχε να δουλεύουν τότε.(άλλο που μετά τους πούλησαν κάποιοι συνδικαλιστές προσκείμενοι στην κυβέρνηση).Αυτοί έλαβαν υπόψη τις συλλογικές ανάγκες του κλάδου.
Μάλλον τώρα είναι λυμένα τα προβλήματα, η λίστα είναι ο.κ. το 24μηνο είναι δίκαιο, οι υπεύθυνες δηλώσεις ελέγχονται, οι προσλήψεις γίνονται με τη σειρά (το βίσμα στο σπίτι του και οι άλλοι αξιοκρατικά στην Κρήτη).
Και το καλύτερο τα αρ..δια των εκτιμητών είναι μάλλον μικρά (πολύ μικρά).
ΜΑΡΘΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ίσως αντιληφθείται και κανένα πρόβλημα καθώς και την ευκαιρεία που παρουσιάζεται..

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2009 στις 7:10 μ.μ.  

Θρυλέων (27 Ιανουάριος 2009 4:39 μμ) γράψε και μια φορά κάτι εντός θέματος. Αμάν με τις κακίες σου.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP