Βιοτεχνολόγοι για την προκήρυξη στο Μπενάκειο

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Επιστολή για την προκήρυξη στο Μπενάκειο,την οποία είχαμε δημοσιεύσει στο blog για την φωτογραφική της πλευρά,έστειλε ο σύλλογος Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων αλλά για την ειδικότητα της θέσης!!!!!


Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Στην προκήρυξη που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση πληροφορηθήκαμε για την πλήρωση οργανικής θέσης Δόκιμου Ερευνητή βαθμίδας Δ΄, γεωπόνου - βακτηριολόγου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θητεία σύμφωνα με τα άρθρα 15 και 16 του Οργανισμού του Ινστιτούτου (ΦΕΚ 1155/Β/1998), όπου στα απαιτούμενα προσόντα απαιτείται πτυχίο Γεωπόνου, Πανεπιστημιακού Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της ημεδαπής ή ισοτίμου Πανεπιστημιακού Τμήματος Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής.Σας γνωρίζουμε ότι το Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχει πρόγραμμα σπουδών στο οποίο πέρα από τον γεωπονικό κορμό, παρέχει και αρκετά άλλα μαθήματα τα οποία ενισχύουν το μικροβιολογικό υπόβαθρο του αποφοίτου του Τμήματος. Κατά συνέπεια ένας απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας δεν υπολείπεται ενός απόφοιτου Τμήματος Φυτικής Παραγωγής. Όμως με την προκήρυξη όπως διατυπώθηκε, σαφέστατα αποκλείονται οι απόφοιτοί του Τμήματος οι οποίοι ενδεχομένως να πληρούν τα υπόλοιπα προσόντα.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων Ελλάδος πέρα από την διαμαρτυρία του, εκφράζει και την ανησυχία του, διότι ενώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διατηρείται ο γεωπονικός χαρακτήρας των σπουδών ώστε οι απόφοιτοί του να έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας που απορρέει από το πτυχίο τους, εντούτοις στην προκειμένη περίπτωση δεν παρέχονται ίσες ευκαιρίες. Γιατί άραγε το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο να θεωρεί ότι ένας απόφοιτος Τμήματος Φυτικής Παραγωγής με όλα τα υπόλοιπα προσόντα ίδια, έχει προβάδισμα έναντι ενός αποφοίτου του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας;Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να αρθεί η εν λόγω άνιση μεταχείριση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωρίσετε τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε απόφοιτο Τμήματος Φυτική Παραγωγής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται καλή χρονιά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

13 σχόλια:

Unknown 22 Ιανουαρίου 2009 στις 8:29 μ.μ.  

Ασφαλώς ακολουθεί και γράμμα από τον σύλλογο στον ΕΛΓΑ που λέει ότι πρέπει να παίρνει μόνο Φυτικής Παραγωγής Γεωπόνους που έχουν κάνει 3 φυτοπαθολογίες 3 αμπελουργίες, 3 γεωργίες, 3 κηπευτικά και 2 ανθοκομίες και όχι βιοτεχνολόγους που έχουν πάρει απλά μια μυρωδιά (και όχι από όλα). Γιατί αν δεν ακολουθεί τότε είναι απαράδεκτο... (ξέχωρα που η θέση είναι βυσματική. Όχι όλα τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας...

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 12:16 μ.μ.  

Όταν λες 3 αμπελουργίες και 3 κηπευτικά μπορείς να μου αναφέρεις μαθήματα, γιατί δε μου βγαίνουν.

Unknown 23 Ιανουαρίου 2009 στις 2:10 μ.μ.  

Ampelourgia 1,2, ampelografia=3 geniki, eidiki laxanokomia, laxanokomia eidikotitas = 3 ase ta alla sto metaptyxiako...

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 3:54 μ.μ.  

γενική αμπελουργία, ειδική αμπελουργία. Αυτά είναι τα μαθήματα. Και όταν λες 3 λαχανοκομίες, 3 γεωργίες δε γίνεται να τα έκανες όλα αυτά γιατί κάποια είναι στην ειδικότητα (και διαλέγεις μία ειδικότητα). Όσο για το μαστερ τα ξέρω, τα έχω περάσει και εγώ αυτά.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 4:29 μ.μ.  

ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ ΚΑΙ....
ΑΣΕ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ 2 ΕΞΑΜΗΝΑ ΧΗΜΕΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΑΝ ΧΗΜΙΚΟΣ..?
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο DALEK...
ΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ..ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΩΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ?ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ?ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ..

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 5:10 μ.μ.  

Εσύ φίλε μπορεί να πήρες μεταπτυχιακό στην Ορεστιάδα δικό σου θέμα, τώρα το ποιος πρέπει να κάνει τι σε αυτό το επάγγελμα, άστο...Όταν μας συμφέρει όλοι είμαστε γεωπόνοι, στον ΕΦΕΤ που παίρνει βιοτεχνολόγους και τρόφιμα και μετά πάνε στα λάδια και δεν ξέρουν από ποιόν καρπό βγαίνει αυτό το πράσινο πράγμα μας βολεύει να είμαστε χώρια... γουστάρω και διεκδικώ και εγώ (φυτικής παραγωγής) εφέτ λοιπόν!!!Να δούμε αφού θέλετε έτσι ποιανού είναι ποιά τα χωράφια του κλάδου!

Unknown 23 Ιανουαρίου 2009 στις 5:26 μ.μ.  

http://www.aua.gr/gr/dep/fit/programmamathimaton.htm

σε καλύπτουν? εσύ πόσα έκανες? καλά λέει ο φίλος με 2 χημείες να πάω για χημικός

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 5:59 μ.μ.  

ΤΕΡΜΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!!

ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΩΠ ΣΧΟΛΩΝ ΤΩΡΑ!!!!

ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,

ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΤ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΟΥΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΕΣ



ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΕΛΓΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΘΑ
Π-Ε-Ι-Ν-Α-Σ-Ο-Υ-Ν

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 7:05 μ.μ.  

Μεταπτυχιακό έκανα στην Αθήνα φίλε μου και μου έβγαλαν το λάδι. Γι' αυτό όταν μιλάς χωρίς να ξέρεις καλά θα κάνεις να ζυγίζεις τα λογάκια σου.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 7:10 μ.μ.  

Φιλαράκο μεταπτυχιακό έκανα στην Αθήνα(Οπωροκηπευτικά και Ανθοκομία) και μου έβγαλαν το λάδι. Γι' αυτό όταν δεν γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις καλά θα κάνεις να ζυγίζεις τα λογάκια σου.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2009 στις 11:51 μ.μ.  

Στου κουφού την πόρτα... πάρε την πόρτα και φύγε. Φωστήρες Θρυλέοντες και λοιποί στενόμυαλοι μια ζωή στην απέξω θα είστε ΟΧΙ γιατί γίνατε Γεωπόνοι αλλά γιατί είστε αυτό που εκφράζετε. Δηλαδή το ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2009 στις 7:19 π.μ.  

Μια ζωή τα ίδια πράγματα. Γιατί διαστρευλώνετε την αλήθεια λέγοντας αυτά για τους χημικούς κλπ;;;

Η αλήθεια είναι μία, όλοι έχουμε βασικό πτυχίου ΓΕΩΠΟΝΟΥ και εξειδίκευση σε ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ η ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

Λέει κανείς ότι για να είσαι γεωπόνος χρειάζεται να κάνεις (αριθμητικά) 3 αμπελουργίες και 3 λαχανοκομίες κλπ;ΟΧΙ.
Ή μήπως ότι υπάρχει κλίμακα για το πόσο Γεωπόνος είσαι; Τότε να λέμε εγώ είμαι λίγο γεωπόνος και εσύ περισσότερο ή το αντίστροφο.

Τα πράγματα είναι απλά, η φυτική παραγωγή σαν πιο παλιό τμήμα στο χώρο έχει καβατζωθεί σε αρκετές δημόσιες θέσεις και προσπαθεί πίσω από τέτοιες δικαιολογίες τα διορίζει τα "παιδιά" της.

Ντροπή που σπουδαγμένοι άνθρωποι όλα αυτά που σας έχουν πει τα αναπαράγετε και νομίζετε ότι στέκουν.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2009 στις 1:00 μ.μ.  

Προσ :25 Ιανουάριος 2009 7:19 πμ

Να αγιασει το στομα σου!! Πες τα μπας και ξυπνησουν και αλλοι!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP