Συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ: "Kέρδισαν μια μάχη συνεχίζεται ο αγώνας"

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

"Παραμονή Πρωτοχρονιάς διάλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να κάνει ένα μοναδικό δώρο σε όσους από τους υπαλλήλους του εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα αναμένοντας την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Θ.Δραβίλλας με προφορική εντολή του στις 30/12/08 διέταξε τους προϊσταμένους να πάψουν να πληρώνουν αυτούς τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία... τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και την κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού από τον οποίο και γίνονταν οι πληρωμές. Καμία φυσικά προσπάθεια δεν είχε γίνει ποτέ να βρεθούν άλλες πηγές χρηματοδότησης για τους 670 αυτούς εργαζομένους.

Η αντίδρασή των εργαζομένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμβασιούχοι για πάνω από τρία χρόνια στο Υπουργείο, που πολύ απλά πετιούνται στο δρόμο, ήταν άμεση. Στις 31/12/08 πραγματοποίησαν αυθόρμητα κατάληψη στο κτίριο του ΥΠΠΟ, ενώ μια (εκ των πολλών) απελπισμένη συνάδελφος απείλησε να πέσει από τις σκαλωσιές του Παρθενώνα, εάν δε δινόταν λύση στο πρόβλημα μας. Υπό την πίεση των γεγονότων αυτών και μετά από επαφές με τους εξαγριωμένους υπαλλήλους η ηγεσία του υπουργείου, παρότι αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις και υποσχέθηκε αόριστα ότι «όσοι απολυμένοι χρειάζονται» θα επαναπροσληφθούν σταδιακά (άγνωστο φυσικά υπό ποιες συνθήκες;), δέχτηκε να ξανασυζητήσει το θέμα την Τετάρτη 7/1/09.

Από το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες έκτακτοι, συμβασιούχοι, απολυμένοι και μη, καθώς και μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου αναμένοντας τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με το Γενικό Γραμματέα και εκφράζοντας έμπρακτα και δυναμικά ότι δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η παραμονή τους στη δουλειά. Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση μαθεύτηκαν τα νέα του κυβερνητικού ανασχηματισμού και της ανάληψης των ηνίων του ΥΠΠΟ από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνάντηση που τελικά πραγματοποιήθηκε χωρίς να επιτραπεί η παρουσία των δικηγόρων των συμβασιούχων (παρότι ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΠΟ ήταν παρών) δε δόθηκε κάποια οριστική λύση στο πρόβλημα, πέραν της υπόσχεσης ότι όλοι οι υπάλληλοι με ασφαλιστικά θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι νεοτέρας.

Σε αναμονή ενός νέου ραντεβού με την ηγεσία του ΥΠΠΟ, οι συμβασιούχοι παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους για μια οριστική πολιτική λύση του προβλήματος των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και των υπόλοιπων καυτών προβλημάτων όλων των συμβασιούχων (24μηνο, μονιμοποιήσεις, καθυστέρηση καταβολής μισθών 2 μηνών και δώρου Χριστουγέννων). Η σημερινή δυναμική κινητοποίηση έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που ο αγώνας μπορεί να έχει όταν διεξάγεται με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ο εμπαιγμός της ηγεσίας δεν πείθει πια κανένα και η μοναδική αποδεκτή λύση δεν μπορεί παρά να είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ.



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8/1/2008 ΣΤΙΣ 12 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ



· Να αποχαιρετήσουμε τον πρώην υπουργό κ. Λιάπη, θυμίζοντας του οτι έληξε η σύμβαση του και φεύγει από το ΥΠΠΟ, ενώ οι συμβασιούχοι παλεύουν να παραμείνουν στη δουλειά τους για να υπηρετούν τον πολιτισμό.



· Να υποδεχθούμε τον νέο υπουργό κ. Σαμαρά, δηλώνοντας του άμεσα τα αιτήματα μας και την επιτακτική επίλυση των κρισιμότατων εργασιακών μας προβλημάτων..



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ"



ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ


agroanergos


ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΗΡΙΑ;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ.


ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ 2009 ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.

ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.........


6 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2009 στις 10:26 μ.μ.  

τι ψαχνεις agroanerge..μεχρι να χωνεψουν οι αργοσχολοι γεωτεχνικοσυνδικαλιστες τα μελομακαρονα και τους κουραμπιεδες.....8α μπαινει το αμνοεριφιο στη σουβλα για το πασχα...
στους μονους που ελπιζουμε πλεον ειναι στην ξηρασια και στους εμπρηστες το καλοκαιρι...και αυτο μεχρι ποτε?
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2009 στις 10:39 μ.μ.  

δεν γραφω για να προκαλεσω κανεναν,αλλα οταν ο συλλογος ανεβαζει με τοσες ημερες καθυστερηση τα θεματα απο αυτο το μπλογκ τοτε ειμαστε τελειωμενοι,αγροανεργε κλειστο ή .........

agroanergos 7 Ιανουαρίου 2009 στις 10:52 μ.μ.  

ΘΡΥΛΕΩΝ

ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ,ΗΛΙΚΙΑΚΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ) ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΩΔΕΣ ΚΛΙΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΠΡΟΣ 10:39

ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ Ή ΤΙ;

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2009 στις 11:26 μ.μ.  

agroanerge,
θα γινουμε ποτε δημοσιοι υπαλληλοι???

τι λες?

χωρις να αστειευωμαι νομιζω πως δεν θα γινουμαι ποτε. ουτε οταν ερθει το πασοκ, ουτε οταν αλλαξει ο υπουργος γεωργιας, ουτε οταν κινηθουμε δικαστικα εναντιον του ελγα, ουτε οταν κινηθουμε δικαστικα εναντιον του οπεκεπε, ουτε οταν μπουκαρουμε ολοι μαζι στο υπαατ και τα κανουμε λαμπογυαλο, ουτε ακομα οταν οργανωθουμε και φτιαξουμε πεασγε και λοιπες λεσχες και μπλογκ"πιεσης" "διαμαρτυριας" "αγανακτησης" "προωθησηςαιτηματων" "ανταλαγης αποψεων"



η απαντηση λοιπον ειναι οχι

Ανώνυμος 7 Ιανουαρίου 2009 στις 11:45 μ.μ.  

ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΑΡΑΓΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ, ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ...

agroanergos 8 Ιανουαρίου 2009 στις 12:42 π.μ.  

ΠΡΟΣ 11:26

ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ KAI ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP