Συμπαράσταση στους αγρότες.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας ετοιμάζονται να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους στις 20 του Γενάρη. Οδηγούνται σ’ αυτή την επιλογή δίκαια γιατί η κατάσταση των ίδιων είναι πλέον απελπιστική. Η αγροτική οικονομία διαλύεται και η ύπαιθρος ερημώνει και εγκαταλείπεται. Η πολιτική της ΕΕ είναι ταυτισμένη με τα συμφέροντα των μεγάλων μεταποιητικών βιομηχανιών. Η ελληνική πολιτική ουσιαστικά ενισχύει και απεργάζεται τη διάλυση της υπαίθρου. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη φαίνεται να μην είναι αναστρέψιμη. Οι αγώνες αυτοί αποδεικνύουν την κρισιμότητα της σημερινής πραγματικότητας.

Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης ομόφωνα χαιρετίζει τους αγώνες των αγροτών. Συμπαραστέκεται και θα παραστεί σ’ αυτούς.

Διαμηνύει στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ότι η μέχρι σήμερα πολιτική του Υπουργείου συνέβαλε αν δεν καθόρισε τις δυσμενείς εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και στην ύπαιθρο, που δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στους αγρότες πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γι’ αυτό καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να διαμορφώσει μια νέα πολιτική που,
_ Nα στηρίζει την διαφορετικότητα των ποιοτικών τροφίμων των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σε αντίθεση προς τα ομογενοποιημένα «τρόφιμα» των μεγάλων μεταποιητικών βιομηχανιών.
_ Να στηρίζει τον ανταγωνισμό των μικρών παραγωγών, απέναντι στη μονοπωλιακή επιβολή των πολυεθνικών και των καρτέλ.
_ Να υπηρετεί το δικαίωμα των καταναλωτών στα ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα, απέναντι στα «τρόφιμα» των καρτέλ που συνοδεύονται από απανωτά διατροφικά σκάνδαλα.
_ Να στηρίζει την παραγωγή που συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος, σε αντίθεση με τη δράση των μεγάλων μεταποιητικών βιομηχανιών, που είτε το καταστρέφουν είτε το υποβαθμίζουν.

Ως μέτρα στήριξης αυτής της πολιτικής το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης προτείνει:
1. Στην αναδιανομή της ενιαίας ενίσχυσης ώστε το σύνολο των πόρων της να το καρπώνονται με όρους ισότητας και διαφάνειας όσοι παραμένουν στην αγροτική παραγωγική δραστηριότητα (περιφερειακό μοντέλο).
2. Στην άμεση τροποποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής με την ενίσχυση των επενδύσεων στη βελτίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δικτύωσής τους στις αγορές και της ποιότητας των προϊόντων τους.
3. Την ενίσχυση νέων μορφών συλλογικής δράσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
4. Τη λήψη όλων των άμεσων αναγκαίων μέτρων για την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των αγροτών.

Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης
Ο Πρόεδρος

Καμπιτάκης Κων/νος

17 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2009 στις 7:38 μ.μ.  

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΟΥ AGROANERGE,

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΕΥΡΟ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ".

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ "ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ", ΤΗΣ "ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ", ΤΩΝ "ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ".

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2009 στις 9:55 μ.μ.  

ποσες θεσεις εχουν μεινει ακομα στην λιστα του ελγα για να συμπληρωθουν οι 570?

Ανώνυμος 15 Ιανουαρίου 2009 στις 10:01 μ.μ.  

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΙΕΣ (ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ) ΕΙΣΠΝΕΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ 2 Ή 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΑ (ΟΠΕΚΕΠΕ), ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ (ΕΛΓΑ)

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 12:11 π.μ.  

Δυστυχως αναγκαζομαι να συμφωνησω με τον ανωνυμο νο 1. Αγωνες αγροτων κι αρ...δια καλαβρεζικα. Αυτοι συμπαρασταθηκαν ποτε στους αγωνες των γεωπονων;
Αυτη ομως ειναι και η "μαγκια" του συστηματος συναδελφοι: Nα βγαζουμε τα ματια μας μεταξυ μας ολοι οσοι ζουμε στο μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα.Καλη συνεχεια!

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 12:16 π.μ.  

Και ο συναδελφος τον...χαβα του!
Ρωταει ποσες θεσεις εχουν μεινει στην λιστα του ΕΛΓΑ για να συμπληρωθουν οι 570!!!!!
Γελιο μαζι και δακρυ...

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 12:22 π.μ.  

Βλεπω φιλε αγροανεργε οτι ξενυχταμε μαζι πανω στον υπολογιστη αφου δημοσιευεις σχεδον αμεσως τα σχολια μου. Αντε να δουμε τι θα καταλαβουμε ολοι μας και αν θα βγει κατι απο αυτο. Να σαι καλα...

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 1:19 μ.μ.  

Panos


Δυστυχως αναγκαζομαι και εγω να συμφωνησω με τον ανωνυμο νο 1 και τον ΗΛΙΑ...

Ειμαστε αξιοι της τυχης το εχω πει και θα το ξαναλεω...

μα αληθεια πως το ξεχασα... ΤΡΕΞΤΕ ολοι να κανετε διδακτορικο για να γινεται ανεργοι γεωπονοι με διδακτορο...τρομαρα μας....

Νομιζω agroanerge πρεπει να κανουμε ενα γκαλοπ για το αν υπαρχει χειροτερος κλαδος απο το δικο μας... Πραγματικα δεν εχω ακουσει...

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 3:16 μ.μ.  

αυτο που αποκαλεις "επαγγελματικος κλαδος" ειναι ουσιαστικα παρωδια επαγγελματικου κλαδου αλληλοσυγ
κρουομενες και αλληλοσπαρασομενες ομαδες

ιδιωτικοι εναντιον δημοσιων
δημοσιοι εναντιον δημοσιων
αυτοαπασχολουμενοι εναντιων ανεργων
ανεργοι εναντιον ανεργων
ανεργοι εναντιον δημοσιων

συντεχνιακα συμφεροντα, οικονομικες διαφορες, κομματικες επιδιωξεις, αλληλο-καπελοματα, επιστημονικες ειδικοτητες, γεωγραφικες διακρισεις

και

ενα επιμελητηριο που θριαμβευει κανωντας 2 χρονια να αποφανθει πια κομματικη παραταξη "κερδισε" τις εκλογες για προεδριο του. Την οποια φυσικα δεν αναγνωριζει η κομματικη φραξια που "εχασε".

Ο κλαδος μας -και το επιμελητηριο μας- ειναι οπως των μηχανικων

Οταν λες ΓΕΩΠΟΝΟΣ στην πιατσα κατουριουνται ολοι πανω τους...







απ τα γελια...

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 5:44 μ.μ.  

ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ...ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ...ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΑΕΙ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΨΕΣ...ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ....ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ, ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ κτλ..ΠΩΣ ΞΕΡΟΦΛΥΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ......ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ...ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2009 στις 11:57 μ.μ.  

ποιες συμαβασεις ρε φιλε???

η λιστα του
μεχρι το 1998 ειχε το πολυ 1000 ατομα,
το 2001 ειχε περιπου 1200 ατομα,
το 2006 ειχει φτασει στα 1800 ατομα,
το 2007 ειχε 1900 ατομα
και το 2008 εχει 2400 ατομα!!!!

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

βγαινουν συνεχως χιλιαδες γεωπονοι απο τα πανεπιστημια!!!!

θρυλεων μαλλον εισαι πιτσιρικος και θολωσες με τον πρωτο (που μαλλον θα ειναι και ο τελευταιος) μισθο του ελγα. γιαυτο χαιρεσαι που υπαρχει ο ελγα. ο ελγα μπορει να υπαρχει αλλα δεν θα τον ξαναδεις εκτος και αν κανεις 10 εξωγαμα και μπεις πρωτος στι λιστα.

αλλιως ελγα γιοκ

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2009 στις 12:45 π.μ.  

και αν εχει ανεργεια...

Εγω με μαστερ και διδακτορικο ειμαι δυο μηνες ανεργος.... (απο οταν τελειωσα) και μαθαινω... ποσο χαλια ειναι τα πραγματα εξω... και οτι το μονο που μετρα ειναι αρχικα η ανεργεια και κατα δευτερο ο βαθμος πτυχιου (γιατι δεν πηγα στην Βουλγαρια να παρω το 10αρι?) και μετα τα παιδια... (Μα πως να τα κανω χωρις δουλεια?) και να ρωτησω και κατι εστω οτι μπορεις να δουλευεις συνεχεια στο ελγα, μια εδω μια εκει? (το κερ..το θα παει συνεφο) και μεις τι κανουμε? μαλωνουμε για την λιστα, για τα εκτος εδρας κτλπ...

Δεν ξερω συναδελφοι αλλα αρχιζω να αηδιαζω με τον κλαδο μας...

Αν κανω λαθος διορθωστε με...

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2009 στις 1:29 π.μ.  

Kαι πολυ αργησες φιλε Πανο. Εγω εχω που αηδιαζω τα τελευταια 12 χρονια...

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2009 στις 12:55 μ.μ.  

αυτο ειναι το προβλημα πανο και θρυλεων,

οτι ολοι νομιζουν οτι μπορουν να δουλεψουν στον ελγα ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ

και θα μπορουν να δουλευουν με συμβασεις ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

ουτε το ισχυει ουτε το αλλο. τελεια και παυλα.


οταν κανεις ενα 8μηνο στον ελγα πρεπει να μεινεις ανεργος πανω απο εναμησι χρονο για να εχεις ελπιδες (οχι οτι θα καλεσουν σιγουρα) οτι θα ξανακανεις συμβαση στον ελγα.

οταν εισαι πιτσιρικος, μπορεις να περιμενεις και στο φιναλε, εχεις χρονο δεν σε πιεζει κανενας. ειτε απο αγνοια για το τι θα επακολουθησει τα 20-25 επομενα χρονια, ειτε γιατι εκανες λαθος εκτιμηση.

οταν εχειις 20 χρονια στη αγορα εργασιας, μπορεις να δεις οτι το επαγγελμα εχει καταργηθει οριστικα πλεον και αμετακλητα. οι νεοι εχουν πεισμα, εχουν ελπιδα, εχουν χρονο να παλεψουν, εχουν τη λογικη "εσυ μπορει να εμεινες στην απεξω, εγω οχι, εγω θα παλεψω, εγω παρω μεταδιδακτορικα, εγω θα βαλω βυσμα, εγω θα την ψαξω αλλιως, εγω θα περιμεννω να αλλαξει η κυβερνηση, εγω θα περιμενω να αλλαξει το γεωτεε, εγω θα παρω εντοπιοτητα στο καστελοριζο για να χωθω εκει, εγω θα μαθω ισπανικα για παρω 50 μορια"

ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

αυτο φυσικα δεν το γωριζουν στα ελληνικα πανεπιστημια. ουτε και που τους ενδιαφερει. δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και αυτοι κυριε πανο.

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2009 στις 2:00 μ.μ.  

Προς τι αυτο το κολλημα να μπειτε (μπουμε) στο δημοσιο???
Δεν υπαρχουν δουλειες εξω? Στο χερι μας ειναι...αλλα ετσι καλομαθημενη ολοι...Μην κουραστουμε... καλη τυχη και φιλε ανωνυμε και κινεζικα να μαθεις...

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2009 στις 4:39 μ.μ.  

Αν βρεις δουλεια Φιλε Πανο πες και μας. Καλο Θα κανεις...

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2009 στις 3:57 μ.μ.  

Για σας ειμαι ο γιαννης .
κατα τυχη επεσα στο blog και θελησα να σας απευθηνω ενα ερωτημα σχετικα με τον ΕΛΓΑ .
διαβαζοντας ομως τα θεματα και τα σχολια ειδα την αγωνια σας και την αηδια σας για το μελλον το προσωπικο σας αλλα και του κλαδου σας .
Ειμαι Λακωνας αγροτης 48 χρονων και οχι προνομιουχος.
Η κορη μου ειναι τριτοετης στο ΓΠΑ οποτε οι προβληματισμοι σας ειναι και δικοι μου.
Θελω να σας πω ενα πραγμα μονον
οσο και να απογοητευεστε οσο και να αηδιαζετε μην σταματατε να καταγγελετε οτι δεν σας καθεται καλα στην ηθικη σας .
Δεν θα αλαξετε τιποτα στον κοσμο απλως θα κανετε την ζωη δυσκολοτερη στα λαμογια και θα κοιμαστε ησυχοι.
και ο λογος που εφτασα σε σας ειναι να ρωτησω εαν ο ανταποκριτης του ΕΛΓΑ ειναι υποχρεωμενος να ανακοινωσει δημοσια την προθεσμια υποβολης δηλωσεων για ζημια απο παγετο και αν ναι απο που προκυπτει .
εαν καποιος μπορει να μου απαντησει υπευθηνα θα με διευκολυνε αφανταστα.

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης 28 Ιανουαρίου 2009 στις 12:15 π.μ.  

Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά. Γελούν βρόντα Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω. Αθηνοτυποσπιουνιές έναντι Ιάκοβο εις Λιγονέρι τιμωρούντε με ανατούρκευση Θράκης

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP