ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ για να δούμε με αριθμούς ποια είναι η αλήθεια για τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού στον Γεωπονικό κλάδο.

Από τον Αύγουστο που δημοσιεύουμε όλες τις προκηρύξεις,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ,οι θέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών!!!

Αν εξαιρέσουμε τις 28 θέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τους λόγους ότι ήταν μια προκήρυξη που περιμέναμε πολύ καιρό να δημοσιευθεί,καθώς και τον αποκλεισμό πολλών συναδέλφων από αυτήν λόγω των κριτηρίων(προϋπηρεσία) οι υπόλοιπες θέσεις είναι ΜΟΝΟ 9.

Από αυτές 8 θέσεις είναι σε ΔΗΜΟΥΣ!!!(με ότι αυτό συνεπάγεται) και 1 στον ΕΦΕΤ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν τα ένθετα των εφημερίδων προσπαθούν να πείσουν τους υποψηφίους κάθε εβδομάδα, για το αντίθετο.

Είναι όμως και μια περίοδος που οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση λόγου ασφαλιστικού βρίσκονται σε έξαρση(μακάρι να είχαμε επίσημα στοιχεία) και από την άλλη βλέπουμε ότι δεν υπάρχει η ανάλογη στελέχωση.

Η κατάσταση είναι δραματική και θα επιδεινώνεται όσο συνεχίζεται η αδιαφορία και η έλλειψη ουσιαστικών ΘΕΣΜΙΚΩΝ παρεμβάσεων.

Τώρα με τα περιφερειακά εργαστήρια(για τις εξαγωγές στην Ρωσία) και την άμεση πιστοποίηση άλλων 3 εργαστηρίων δεν χρειάζεται στελέχωση με μόνιμο προσωπικό,ή θα την βγάλουμε με συμβασιούχους,την πρακτική άσκηση και στο τέλος θα επικαλεστούν αδυναμία λόγο φόρτου εργασίας,και θα περάσουν σε ιδιωτικές εταιρίες;

Τα παραδείγματα πολλά (δεν είναι μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ), αλλά δεν υπάρχει υπευθυνότητα και οργάνωση από κανέναν.

Την ίδια στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΠΑ μόνο για το τμήμα Φυτικής Παραγωγής οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές είναι 130.

Κάντε μια υπόθεση(γιατί στοιχεία ποιον συμφέρει να μαζέψει;) και προσθέστε όλα τα τμήματα και όλα τα Πανεπιστήμια να βρείτε τον συνολικό αριθμό για φέτος.

Έχει κανείς την παρρησία να απαντήσει σε όλους μας;

27 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:35 μ.μ.  

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ 18! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:40 μ.μ.  

Ξαφνικά σαν "κεραυνός εν αιθρία" η παγκόσμια οικονομία καταρρέει. Μειώθηκε η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων; ΟΧΙ. Μειώθηκε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου - ενεργειακών πόρων; ΟΧΙ. Και πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ηλιακή και πυρηνική ενέργεια παράγεται. Πλάκωσε καμιά παγκόσμια επιδημία και το εργατικό παραγωγικό δυναμικό μειώθηκε; ΟΧΙ. (οι ήδη πεινασμένοι συνάνθρωποι του τρίτου κόσμου πεινούν όπως και πριν, δεν επηρεάζουν το status). Τι συνέβη ξαφνικά; Το πιο πιθανό είναι ότι κάποιοι κοσμοκράτορες θέλουν να συγκεντρώσουν την παγκόσμια οικονομία στα χέρια τους και η μάζα των καταχρεωμένων να τους προσκυνάει. Για το καυτό πρόβλημα της ανεργίας των πτυχιούχων γεωτεχνικών, προτείνω μια λύση, αφού η διαφθορά, τα καρτέλ, οι "προστάτες" δεν επιτρέπουν την διέξοδο στον ιδιωτικό τομέα μέχρι να βγούμε από το τούνελ: ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 4 ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ Η καλύτερα για 9 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (όπως οι εκπαιδευτικοί) και τους υπόλοιπους να παίρνουν μειωμένο μισθό συν τα ένσημα, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ. Το έχω συζητήσει και αρκετοί -και μόνιμοι- συμφώνησαν ότι είναι δίκαιο. Δεν το δέχονται όμως οι βολεμένοι συνδικαλιστές και εργατοπατέρες αλλά τι είναι προτιμότερο: Μόνιμη εργασία για μερικούς βολεμένους και μόνιμη ανεργία για μερικούς άλλους; ή μόνιμη εργασία για ΟΛΟΥΣ έστω και με μειωμένες αποδοχές; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ-ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΑ-ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ; Αλλά και οι ανύπαντροι, πως θα ζήσουν χωρίς δουλειά; από τις αποταμιεύσεις του μπαμπά και της μαμάς στα 30 - 35 τους; και πως θα δημιουργήσουν οικογένεια;

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:12 π.μ.  

Οι λύσεις τύπου "ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ" είναι ποταπές. Θεωρείται τους εαυτούς σας ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΥΣ; ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ...Δέστε και μια πέτρα στο λαιμό σας και πηδήξτε στη θάλασσα.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ.
ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Γεμίσαμε παρτάκηδες...Βγείτε μια φορά μπροστά... Προτάξτε στήθος...

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ Ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ...

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:33 π.μ.  

ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ; ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 40 ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ. Ή ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ; ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:15 π.μ.  

Το κλίμα μηδενισμού που κάποιοι εσκεμμένα παρουσιάζουν δυστυχώς παρακινείται από σκοπιμότητες. Σαφώς και υπάρχουν ανάγκες σε Γεωπονικό στελεχιακό δυναμικό σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες, μόνο που αυτό δεν είναι το πρόβλημα του κλάδου μας αλλά η απομάκρυνση από τις πραγματικές αρμοδιότητες που πρέπει να έχουν οι Γεωπόνοι. Γενικότερα αυτό που λείπει από τη χώρα μας είναι ένας Εθνικός Αγροτικός Στρατηγικός Σχεδιασμός!!! Κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνοι όλοι οι Υπουργοί Γεωργίας και όλες οι Κυβερνήσεις αλλά και εμείς σα κλάδος. Καλό είναι λοιπόν να προσπαθήσουμε για μια οργανωμένη αγροτική πολιτική και να διεκδικήσουμε σα κλάδος μια καλύτερη θέση - πρωταγωνιστική - στην ανάπτυξη της Γεωργίας.

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:45 π.μ.  

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ!! ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙ ΜΕΤΑ? ΟΠΩΣ Τ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 11 40 ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ... ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ? ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ? ΑΥΤΟ ΘΕΣ?

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:59 π.μ.  

Το πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός γεωπόνων που βγαίνουν κάθε χρόνο από τις σχολές. Αγροάνεργε πρόσθεσε και 350 που μπαίνουν στο ΑΠΘ 50 στο Βόλο και άλλους 50 στην Ορεστιάδα. Ήδη έχουμε 580 κάθε χρόνο!!! Βάλε και άλλους τόσος από τα υπόλοιπα τμήματα του ΓΠΑ και καταλαβαίνεις για τι κατάντια μιλάμε.... Όσο για σένα συνάδελφε που θεωρείς ''μικρούς'' και ''μη διεκδικητές'' τους υπόλοιπους δώσε και μια λύση. Από μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει δυστυχώς. Προτάσεις εφικτές για εργασία έχεις? Το εμπρός να πάρουμε τα καραούλια δεν είναι λύση

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:52 π.μ.  

27 Φεβρουάριος 2009 12:12 πμ

Καλά τα λές, αλλα πόσο ευκολο ειναι να εισακουστει κανεις σε αυτη την χωρα???Μονο αυτο σκεψου.Αγωνιστες ειμασταν και θα ειμαστε (ο Ελληνας ξερει να διεκδικει τα δικια του το θεμα ομως ειναι τα βρισκει??)
Οταν νοιωθεις οτι εσυ μιλας αλλα κανενας δεν ακουει τοτε απογοητευεσε, κατω ομως δεν το βαζεις ξανασηκώσε και ξαναπροσπαθεις και φαυλος κυκλος....

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:50 π.μ.  

Συμφωνω απολυτα με τον ανωνυμο των 11.40.Στον ιδιωτικο τομεα αυτο θα γινει.Γιατι οχι στο δημοσιο;Ως ποτε σ αυτη την χωρα οι εργαζομενοι θα ειναι δυο ταχυτητων;Οι εργαζομενοι στον δημοσιο τομεα να εχουν τα παντα και στον ιδιωτικο ενα συνεχες αγχος και αβεβαιοτητα;

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:39 μ.μ.  

"26 Φεβρουάριος 2009 11:40 μμ"

τα σκέφτηκες όλα εκτός από ότι σε μισό χρόνο οι μονιμαδες θα χρειαστεί να δουλέψουν για 8 ή 7 μήνες το χρόνο και μετά από λίγο για 6 μήνες το χρόνο και στο τέλος 2 ή 1 μήνα χρόνο όταν τα σύστημα φρακάρει. Ξεχνάς ότι κάθε 1400 νέοι απόφοιτοι γεωπόνοι ΣΥΣΣΩΡΕΥΩΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ πάνω σε αυτούς ήδη είχαν συσσωρευτει στην ανεργία από τα τέλη της δεκαετίας του '90.

ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΝΕΨΟΥΝ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ




"27 Φεβρουάριος 2009 12:12 πμ"

σιγά ρε τσε γκεβαρα

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:15 μ.μ.  

"27 Φεβρουάριος 2009 12:12 πμ"

σιγά ρε τσε γκεβαρα

δεν καταλαβω προ τι ο εμπαιγμος?? Εσυ ρε φίλε σε πιο κρατος ζεις? Ολα οσα λεω εγω ειναι για την Ελλαδα αν εσυ εισαι στην Ελλαδα και ονειρευεσε οτι ζεις στο Παρισι προβλημα σου!

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:45 μ.μ.  

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ-ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΑΘΟΣ- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΤ' ΕΜΕ. ΑΛΛΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ: ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ, ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ... ΟΛΟΙ! ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ; ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ... ΝΑ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ. ΚΙ ΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΥΤΟΠΙΑ, ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:05 μ.μ.  

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝΑΜΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;
ΓΕΩΤΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΑΣΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΟΙ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ ΑΚΟΥΣ;ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ;ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΟΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΣΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΨΩΜΟΛΥΣΣΑΝΕ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ/ΟΠΕΚΕΠΕ/ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ;ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙ.
ΙΔΕΕΣΑ ΑΛΛΕΣ;

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:23 μ.μ.  

Πραγματικά τα νέα παιδια τα λυπάμαι πιο πολύ και από τον εαυτό μου... Αυτό εχω να πω για αρχή. Λέγαμε για συνδεση του Παν/ιου με την αγορά...ΟΧΙ ΠΟΤΕ φώναζαν κάτι (τωρινοί) απόφοιτοι του Wageningen...Μα θα γίνει το πρόγραμμα σπουδών πιο ανταγωνιστικό (με αυτους που μας τρώνε τώρα τη μπουκιά από το στόμα)...ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ φώναζαν τα εξαιρετικά σκληρα αφεντικά (με την πλάτη της οικογένειας) του ιδιωτικού τομέα. Τώρα που η κυβέρνηση τίναξε την μπάνκα στον αέρα ποιές προσλήψεις λέτε να κόψει; των μηχανικών; των γιατρών; ή αυτών που λένε με καμάρι πως πρέπει να εισαχθούν και θα εισαχθούν οι ΤΕ στο επιμελητήριο τους; (το άκουσα με τα αυτιά μου να το λέει ο κ. Παπαβασιλείου Νομάρχης άρτας και τ. Πρόεδρος της μοίρας μας της κακιάς). Μόνη λύση που θα δώσει κάποια ανάσα σε 5-10 χρόνια... 100 νέοι γεωπόνοι τον χρόνο πανελλαδικά, άμεση κάλυψη των παγίων αναγκών με μόνιμο προσωπικό, προσφυγή στο Ε. Δικαστήριο κατά των οργανισμών που βγάζουν προκήρυξη εποχιακού, την μία μετά την άλλη, μαζική απεργία. Η Γεωργία είναι μοχλός της οικονομίας, η κυβέρνηση προτιμά να σκορπά εύκολα τα λεφτά για να ανοίξουν τα μπλόκα πρίν τις εκλογές, αν έδινε τα μισά για κατάρτηση και επάνδρωση με επιστήμονες το κέρδος σε βάθος χρόνου θα ήταν 10 πλάσιο, κρίμα!

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:16 μ.μ.  

Αφηστε τις θεωριες ολοι και κοιταξτε την πραγματικοτητα.
Οι εισακτεοι στην γεωπονικη(οπως και σε ολα τα ΑΕΙ) δεν προκειται ποτε να μειωθουν γιατι ο καθε μαλακοκομπλεξικος Ελληνας θελει το παιδι του να λεγεται πτυχιουχος ΑΕΙ εστω και ανεργος παρα τεχνιτης η οτιδηποτε αλλο αλλα με δουλεια.Βαλε και τα συμφεροντα των κοπροσκυλων που λεγεται καθηγητικο κατεστημενο στα πανεπιστημια, τα ξευτελισμενα θεσμικα μας οργανα που αποτελουνται κυριως απο βολεμενους δημοσιους υπαλληλους που μας γραφουν στ α...α τους και το αδιαμφισβητητο γεγονος οτι η γεωργια παει κατα διαολου ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΥΣΣΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ , ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.Τα υπολοιπα ειναι φιλολογιες. Μια ειναι η λυση δυστυχως. ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ(το τι να κανουμε ειναι αλλη ιστορια) και οσοι δεν το πιστευουν ειναι απλα εκτος πραγματικοτητας.

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:26 μ.μ.  

ΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ 1 ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΓΩ ΘΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΘΩ (ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ) ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ..Η-Μ-Α-Ρ-Τ-Ο-Ν!
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 27 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:41 μ.μ.  

με καλύπτει ο 27 Φεβρουάριος 2009 7:16 μμ

έτσι είναι. μερικά επαγγέλματα αποσύρονται από την αγορά εργασίας. το δικό μας είναι μέσα.

τώρα, "ενθουσιασμοί", "δράσεις", "να πάρουμε το όπλα να βγούμε στα βουνά", πολύ απλά είναι εφηβικοί παρορμητισμοι

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:41 π.μ.  

Γεμισαμε επαναστατες χωρις αιτια.. Αντι να κοιταξετε να βρειτε δουλεια θελετε να διοριστειτε χωρις να εχετε τις προυποθεσεις..Με ποιο δικαιωμα..Και βρεστε μου αλλο επαγγελμα οπου να υπαρχουν εποχικες εργασιες με τοσα λεφτα..Δε θα βρειτε..Αντε γεια..

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:03 π.μ.  

7:16 μμ εχεις απολυτο δικιο. οι νεοι χαιρονται που εφυγαν απο το φοιτιτιλικι και που ειναι γραμμενοι σε επαγγελμετικες ομαδες (γεωτεε) και που δουλευουν για μερικους μηνες στον ελγα και εχουν δικο τους εισοδημα. δεν εχουν ιδεα ομως τι σημαινει να παρεις 60 μηνες προυπηρεσια στο δημοσιο απο συμβασεις. εμενα μου πηρε 16 χρονια για να το κανω.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:25 π.μ.  

28 Φεβρουάριος 2009 1:41 πμ

Μήπως γεμίσαμε γερασμένους loosers που το μόνο που τους αρέσει είναι να κλαίνε τη μοίρα τους;

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:14 μ.μ.  

νεαρέ 1:41 πμ μην τρελαίνεσαι. αυτό το blog προσφέρει αρκετα:

επαγγελματικό κουτσομπολιό με χιούμορ, τι είπε ο υπουργός, τι δήλωσε το γεωτεε, ποιος είναι πιο καλός επιστήμονας ο ΦΠ ή ο ΑΟ, πόσους θα πάρει ο ελγα, αν συμφέρει 1 διδακτορικό ή 2 μεταπτυχιακά κλπ. με αυτά περνάει η ώρα ευχάριστα και αν κάτσει και καμιά σύμβαση στα επόμενα 2 χρόνια τότε ακόμα πιο καλά.

όμως δεν να γίνεις "γεωπόνος Δ.Υ." για τα επόμενα 40 χρόνια. όσο και να το θέλεις, όσο και να ονειρεύεσαι. νομοτελειακά θα βρεις άλλη δουλειά να κάνεις στη ζωή (που την έχεις μπροστά ακόμα).

όσοι δικηγόροι επένδυσαν σε ψήγματα ελπίδας εκατοντάδων χιλιάδων νέων για είσοδο στους ουρανούς του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, έγιναν ζάμπλουτοι.

Λοιπόν χαλαρώστε, απολαύστε τις συμβάσεις σας και βάλτε κανα ψιλό στην άκρη για τις δύσκολες μέρες (κρίση) που έρχονται

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2009 στις 1:40 π.μ.  

Προς χαρταετο
Ειρωνικος μεν αλλα ποσο ω ποσο αληθινος φιλε μου.Πες τα να μην τα λεω μονο εγω...

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2009 στις 7:42 μ.μ.  

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ;

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 2:04 π.μ.  

Προς ανωνυμο των 7.42
Κατι ακουσα για περιπου 2500 θεσεις γεωπονων. Απ αυτους οι 2000 θα ειναι φυτικης.
Αντε τυχερακια, βολευτηκες!

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 12:13 μ.μ.  

ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ" ΛΑΡΙΣΑΙΕ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ 513 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 5:20 μ.μ.  

ΟΛΕΣ ΟΙ 513 ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ 513 ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ 513 ΝΕΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ Δ.Υ. ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 12:06 π.μ.  

Συγνωμη "ενημερωμενε και σοβαρε" συναδελφε.Οι θεσεις ειναι μονο 513 και οχι 2500 που νομιζα εγω;Δεν πειραζει.
Την επομενη φορα ομως θα συμπληρωθουν με τις αλλες 1987 .Και συμφωνα με νεωτερα, το υπουργειο Γεωργιας σε συνεργασια με το ΓΕΩΤΕΕ ετοιμαζουν σχεδιο νομου, συμφωνα με το οποιο ο καθε γεωπονος πριν ορκισθει ενωπιον θεου και ανθρωπων θα δηλωνει σε ποια υπηρεσια θελει να διορισθει εντος το πολυ ενος εξαμηνου απο ληψεως πτυχιου. Αλλαζουν τα πραγματα συναδελφοι χαριν των συντονισμενων ενεργειων του πιο ισχυρου επιμελητηριου: του ΓΕΩΤΕΕ που ενδιαφερεται πραγματικα για τα μελη του.
Καλο διορισμο σ ολους!
Γυρναει ο τροχος, γ...ει κι ο φτωχος!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP